Thursday, October 6, 2011

Korang nak pemes? Jom bace ni

Assalammualaikum..

   Since daku dah rase nak meletop buat lab repot ni kan daku nak update pasal camne nak pemes. Haha. Ok entry ni a bit annoying lah kot tapi bace jelah. Saje nak gurau pagi2 bute ni kan. Ok jom bace.

  • drees up kalah artis
Ni bolehla apply mase nak pegi kuliah tu. Bukan nak kate apelah kan mostly budak mass com yang akan drees up kalah artis bile nak pegi kuliah. Kalau kat kolej ni tengok yang bergaye gilos tu ha konpem student mass com. Opss! Agak2 kalau yang lain tu nak try melaram bole jugak. Nanti korang pakai : 
  1. super high heel / wedges
  2. mekap tebal2. Eyeshadow kasi pelangi sikit
  3. pakai skirt labuh + shawl anting2 + baju kaler terang
  4. bes meriah
Lepas tu konpem 1 u kenal kau nyah.
  • kapel dengan orang ternama
Kalau kat kolej tu pegilah kapel dengan pengerusi mtm ke tak pun lagi dasat dengan YDP mpp. Waw. Malatop kau sekali dating dengan ydp tu. Walaweh. Bangge tau.
  • mencapap
Tau ape itu mencapap? Mencari publisiti murahan ye. Kononye macam tengah2 orang ramai kat kafe tu kan kau buat2 lah terjerit ke. Pastu mestilah orang pandang kau kan. Lepas tu kau buat peace kat depa. Terus pemes.

motip : die bahan memey nye wedding. bes gilak

  • jadi queen kolej
Baru2 ni budak 1st year kolej daku dapat jadi queen. Noe wat banyak berita buruk yang tersebar. Katenye budak tu a bit "gedik" sikit. Kesian die tapi die sangat2 pemes okeh kat kolej ni. Aww. Bukan senang budak baru nak up kan. Lagi2 budak junior. 
  • jadi budak paling pandai
Yang ni agak susah lah kot. Unless kalau kau memang betul2 pandai. Tak pun tiap2 sem dekan. Sure malatop. "Sape najihah?". "la budak yang dapat dekan tiap2 sem tu ke. waaa". Ok bajet jap kat sini. Sape tak pemes kalau dapat ANC kan. Siap masuk paper lagi kau.
  • buat gaduh
Yang ni memang orang akan ingat kau sampai bile2. Yelah trouble maker kan. Sape tak kenal.
  • sentiase low profile
Ni last sekali. jangan ingat orang low profile tak pemes okeh. Lagi pemes tau. Nak2 pompuan. Jadi rebutan tu. Opss!!

   Ok lah. Ha ade yang nak try? kalau ade silekan ye. Kalau jadi inform daku. Ok babai

abaikan

p/s : sangat stress bile lappy termati tapi tak de auto save punye doc. Hilang lab repot daku. DEm!!

38 comments:

  1. wahh
    sya yg low prof tu
    ramai org nak
    sopn sikt care die
    wakakakaka ^^

    ReplyDelete
  2. blh jek klau nk..ecey..nk brniaga la ak..haha...t msj kt box fb ak....

    ReplyDelete
  3. haha...akak kt kolej dl chillex je.. xpemes pun..

    ReplyDelete
  4. muahaha..

    xleh blah..

    tmbh ag..

    jalan kena lentok lentik..hekhek..

    ReplyDelete
  5. siapa yg suka mencapap tu, mmg cepat le femes nya. campur gedik sikit. komfem2, 1 dunia kenal. hehehe :p

    ReplyDelete
  6. hahaha.... xley bla.. mcm2 idea ada nk femes ea...

    ReplyDelete
  7. hehe..nad low profile..tak femes gak..hehe..:)

    new entry :: Spontan Khamis ツ

    ReplyDelete
  8. klu nk jd femes..kena lembut2 cam chef wan x??hehe

    ReplyDelete
  9. mencapap saja je nak cepat femes..
    biasa lah itu gaya muda mudi..

    dh follow jom follow back

    ReplyDelete
  10. hik3..sy low profile,makanya berpeluang lah nk jd femes kan :D

    ReplyDelete
  11. kalau dalam uitm melaka ni,

    mencapub tu paling femes utk bebudak masscomm
    haha.

    ok. low profile paling best.
    atau yg pandai2 tuu :)

    ReplyDelete
  12. memang kelassss la kan jadi macam tu lagi-lagi dress up yang lip lap lip lap. haha :D

    ReplyDelete
  13. baru taw ape itu mencapap.ahaha~ ketinggalan.slalu dgr jek orang guna perkataan tu,hihi :D

    ReplyDelete
  14. jadi budak pandai time belaja tak glamer..cume time konvo je glamer.pastu orang dah lupe kite.wuwuwuu~

    ReplyDelete
  15. lagi satu....buat kontroversi kutuk blogger lain. haha. maka famous lah kita tp famous dibenci lah :D

    ReplyDelete
  16. ngeh3....

    xmau la jadi fames....nti banyak gosip...nak duk diam2 ja...ngeh3...

    ReplyDelete
  17. najihah!!kalo umah akk dekat ngan cameron bestnya..ley pegi tiap bulan...ni tmpt fvrt akak..huhuhu

    ReplyDelete
  18. xna la pemes..sy ade lah sy..weeee

    ReplyDelete
  19. @hira

    hahah yang tu lagi lahx boleh blah..dari jauh da nampak kan

    ReplyDelete
  20. @Fad

    bole tahan la jugak dekatnye..
    hihi

    ReplyDelete
  21. kita popular kat PLKN sebab mencapap...

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi