Monday, October 3, 2011

perlu ke blog cantik2 ?

Assalammualaikum..

   Hai semua. Tengah malam baru nak update kan. Ah lantak lah janji berupdate. Peh penat seh balik dari umah tadi dok anta barang kenalkan ehem2 dengan mak ayah. Opss!! Meriah kau jihah haha. Ok enough. Jom sini daku nak cite pulak pasal blog.

   Blog skang ni bersepah2 kot. Bukan orang tue je ade blog budak kecik pon dah pandai. Amboi kelas kau nyah. Macam yang korang pon tau bile cakap pasal blog ni macam2 blog ade. Ade yang meriah sangat, meleret sangat, kretip sangat & simple sangat. Ha ni persoalan. Perlu ke blog cantik2 ??

   Jawapan daku : perlu ke tak perlu its doensnt matter pun. Its all up to us. Kite ade hak nak decorate blog kite sendiri kan TAPI jangan sampai menyusahkan readers. 

    Bagi daku lah kan as long as kau tak susahkan readers untuk masuk blog kau & bace its ok lah. Buat lah blog secantik mane pun nak buat. Advantage blog lawa2 ni :

  • dapat masuk magazine
  • orang selalu dok canang2
  • sedap mate memandang
  • ramai orang datang berkunjung >> trafik
  • buat orang dengki
    Tapi kalau nak hias cantik2 blog tu janganlah sampai melecehkan. Ye dak? Bukan ape contohnye tadi lah kan daku berbw dari segmen azri. Macam2 jenis blog ade. Blog ni lagu ni, blog tu lagu tu, dah macam dalam disko pulak. Ok tak pe sabar je lah.

   Korang pun kene ingat jadi blogger ni bukan senang. Susah act. So nak puaskan hati semua orang tu memang tak dapat lah kan tapi at least kite dapat lah jugak puaskan hati sorang 2 kan. Terpulang pade korang. Tapi daku suke jugak masuk blog yang lawa2 ni yang kemas, cantik je. Sedap weh lepak lame2 haha.



   So kepade mereka2 yang suke sound blogger2 yang wat bende2 salah yang kecik ni daku rase tak perlulah kot. Alah dulu korang pon camtu jugak ade buat silap. Beza skang dah tiptop naik kepale. Biarlah mereka dengan care mereka sendiri & macam yang daku katelah. As long as tak menyusahkan orang lain. 

   Cume pendapat daku,bagi blogger yang ade pasang benda2 yang macam kat bawah ni better delete lah sebab agak menggangu  macam :
  • jam,tikus, ikan & segala widget yang tak perlu letak
  • lagu auto play
  • word verification
  • disable right klik
  • sususan kat sidebar
  • pop up welcome window
    Itu aje. Kalau korang tak nak buang suke hatilah. Kate " nak ramai orang datang follow & kunjung kan ". So paham2 lah hee. Blog simple je sude weh janji bes.Alah daku pon macam tu jugak dulu. Lagi annoying weh tapi tak pelah belajar dari kesilapan. Ok lah nak tido bai.

p/s : esok nak main masak2 kat lab. weee

26 comments:

  1. blog aku kategori cantik tak? hahaha

    ReplyDelete
  2. maklumat dan perkongsian yang penting...

    ReplyDelete
  3. haha jadang2 terkejut dengan macam2 widget nih

    ReplyDelete
  4. sekadar sedap mata memandang dh ckup..
    janji, nak bukak x leceh..kasi user friendly..kdg2 tu. blog canggih sangat, smpai nak klik sana sini pun take time..hehe

    ReplyDelete
  5. blog gelap takde senarai ? hahah ,

    ReplyDelete
  6. yup,betul tu...
    macam2 blog ade..haha,tu baru 50 blog..kalau 100 lak camne?

    but banyak jgk blog cun pinky yang join..cam xnak blah je dari situ.hehehe

    ReplyDelete
  7. yeszaaa,btul tu. skg byk yg buat camtu. pening kpla jap. hehe!

    ReplyDelete
  8. blog ni cantk. patut la ramai pengunjung :D

    ReplyDelete
  9. so..bila nak sampai blog sy?
    x BW kat follower nya rumah ek..
    ;}

    ReplyDelete
  10. betol!
    hehe
    dulu boh lagu gak
    tetibe terase nak dgr lagu dr lappy sendiri lagi bes
    kiki
    papepun..bende tu sume bole dubah kan?=]

    ReplyDelete
  11. biasalah tu. awal2 berbelog mesti kite ingat semua dah sempurna. tambah widget tu ini. padahal nmpak kusut adalah. pengalaman kan mengajar kite. ;)

    ReplyDelete
  12. HAHA.

    ha'ah ek? kelakar plak bile difikir.

    tak perlu cantik pun takpe bg ayu,
    sekadar kemas dan senang dilawati dah cukup :)

    ReplyDelete
  13. akk sokong!!!hehe..baru la bernyawa ada laptop..senang nak berbw...

    ReplyDelete
  14. nad suka tips ni. nad sokong jihah..:)
    amboi..dah kenaikan ehem2 yer..:)

    new entry :: Blog Kita Hak Kita ツ

    ReplyDelete
  15. sekarang neh macam2 jenis blog ada....;-)

    ila suka blog y simple minple...kekke

    ReplyDelete
  16. alaaaaa..saye suka jam itu...jam melambangkan masa...1 peringatan bila dah lama sgt ngadap belog tuh...hahaha...xreti makcek nak wat belog lawa2 nie...xkreatip...

    ReplyDelete
  17. takyah cantik sampai heavy loads. susahkan pembaca je.

    ReplyDelete
  18. setuju sgt. geram pun ade. grr~

    ReplyDelete
  19. medium sudah kot. tapi kena berpada-pada juga kan. untuk kebaikan bersama. hehe :D

    ReplyDelete
  20. wotwot..siape kah ehem ehem..weee..cam toh akak kene buang la era akak erkkk..uwaaa..syggg..

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi