Wednesday, October 26, 2011

Sayang. Sampai bile?

Assalammualaikum..

   Malam ni rase terpanggil nak buat entry jiwang2. Pasal sayang pulak lah. Asyik cinte je kan. Konpem2 korang penah sayang & sedang disayangi oleh sesorang kan. Kalau tak tu tipu lah. Tak kisahlah sape pun tapi nak tekankan pakwe makwe lah. Ape perasaan korang bile disayangi?

   " im single now"
" why?"
" dun noe, she did so. Totally lost now"
"go get her back"
"if i strong & brave to have that"
" do! Did u love her?"
" its a lie if i didn't"

Selame ni? U did said u still love me even u did have ur gf. But then u said u love her & depressed when being dumped by her. What was that,dear? 


   Kalau korang paham bagus lah. Kalau tak paham pahamkan. Kat sini daku nak kate. Kalau lah kite sayang orang tu tapi tak pasti dengan hati sendiri & rase ragu2, please! Dont say that u love that person. Tau tak kenape? Sebab hati sesorang akan lebih terluka bile dapat tau bile kau sayang orang lain juge. Tahu tak betape kuciwanya? Betape sedihnye?

   Kat sini. Sayang. Tapi sapai bile nak hold dengan kate2 sayang tu? Sayang tapi tak buat ape2. Takat kat mulut. Boleh jamin kebahagiaan? Sayang kat mulut sampai bile boleh bertahan? Waw banyaknye persoalan. Hem yelah tu. Ade sape2 yang nak tolong jawabkan?

   Buat korang yang berbelah bahagi menyayangi lebih dari 1 orang @ 2 :
  • terus teranglah yang kau tak mampu nak sayang ramai2
  • lepaskan salah seorang
  • berkorban lah 
  • tinggalkan semuanya
   Dan buat korang yang ditempat disayangi itu :
  • tinggalkan & lupekan die
  • mulekan yang baru
  • hold on
   Kalau korang betul2 rase yakin dengan kata hati korang & mampu sayang sesorang itu, go ahead. Tapi kalau tak mampu, lebih baik jangan sebab akan sebabkan hati terluka. Kau terluka, die pun terluka. Jalan terbaik, pilih salah seorang. 


   Untuk itu, kite serahkan semuanya kepada Yang Maha Esa sebab Dia lebih Mengetahui. Doakan yang terbaik. Sayang & cintailah Dia kerana kekal selamanya.

jangan kate kau tak sayang die kalau kau sedih bile die tinggalkan kau

p/s : duhai hati, biarkan. 

25 comments:

  1. wuuuu.. betul-betul terjadi dekat saya ni. tapi dah lepas. biarkan sejarah berlalu ditiup angin dan jadikan harapan menjadi sandaran kepada hati untuk menjadi lebih kuat. eh, betul ke tu? haha :D

    apa-apa pun, kepada sesiapa yang terlibat dengan gejala di atas, banyakkan bersabar. insya Allah ada hikmah disebaliknya :)

    ReplyDelete
  2. T___T
    baru je jadi dgn nisa.sedey.T__T.
    die syg 2 org at same time.but im the yg ditinggal kan

    p/s : xpe.ati saya kuat tuk tempuhi DUGAAN nie.ALLAH ALWAYS WIF ME :)

    ReplyDelete
  3. @MisS HoNeY

    x pe dear..Allah dah sediakan yg terbaik buat kite..tabah kan hati :)

    ReplyDelete
  4. skng ca dilema jugak...ex ca yg ca xpenah benci, dan paling susah nak lupa dtg balik dlm hidup ca..tp skang ca da ade bf lain..hati ca berbelah bahagi..uwaaa~ T__T

    ReplyDelete
  5. sukar bila mencintai lebih dari 1..

    ReplyDelete
  6. beeeeetool!
    soal hati amat rumit dan sensitif
    sape2 pon pasti akan terasa kalau dikecewakan dikemudian hari

    bijak lah memilih 'sayang' =]

    ReplyDelete
  7. uhh
    part yg lastu tu suke
    ^___^
    sob2

    ReplyDelete
  8. uuhuh.
    kenape entry2 jiwang berkumandang di laman2 blog.

    best kak fara!
    suke entry ni. sobss2 :')sokong sekali. like banyak kali

    ReplyDelete
  9. @♥CiK DuYuNG [Ca]♥

    bagi sy baik awak teruskan dengan bf awak sekarang..much2 better dari come back dengan ex awak

    ReplyDelete
  10. ye. perit, geram, menyampah pon ada bila 'sayang' tu di guna pakai pada banyak pompuan. sobs.

    ReplyDelete
  11. bile kite perlu buat pilihan...hurmm..yg terkorban toh msti lah sedih kan..tp lg sedih kalo dpt tau yg sane dye syg..yg sini pon dye syg..hurmmm..bik kite undur diri..

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi