Wednesday, October 5, 2011

gajet & status orang. Cabok tak semestinye miskin

Assalammualaikum..

   Hai semua. Alhamdulillah a bit cool lah today huwaa. Even tak sepenuhnye tapi tetap gagahkan jugak nak update blog ni. Alhamdulillah ade jugak orang yang nak komen & kunjung blog usang  ni. Thanks sangat2 ye korang semua.

   So update hari ni pasal gajet & status. Paham tak? Jom lah proceed bace entry ni.

   Contoh situasi :
" puyoo die pakai i phong la. Mesti banyak duit die ni tiap sem tuka henpon"
" weh ko tengok die henpon cabuk je. Tak de standard langsung"
" orang kaye, pakai blak berak. Aku tak mampu"


   See. Daku banyak sangat pengalaman macam ni. Dengar bisik2 mulut orang. So bagi korang penting ke nak tunjuk sangat gajet & status tu? Bawak ke mati ke? Opss! Haha agak sentap. Ignore it just move on bebeh. Tengok Dayang tak pakai henpon pon. 

    Bagi dakulah kan tak kirelah kau pakai henpon cabok mane pon canggih mane pon same je. Daku pakai henpon pon yang cabok je tak mampu nak mewah2 ni. Takat dapat kol mesej tu kire dah ok dah. Memang lah bile tengok member2 pakai henpon nak yang touch2 screen je skang kan tapi cukuplah ikut kemampuan & keperluan je. Tak perlu nak kire sangat pasal tu kan. 

   Daku sangat berbulu bile ade mulut jamban yang suke bezekan status orang dengan gajet ni. Alah kalau kau ade duit lebih beli je henpon yang bukan takat touch screen tapi siap boleh buat pen lagi. Ade?? So motipnye tak payahlah nak judge somebody melalui gajet yang some2 ade.


   Same goes to another gajet jugak. Contoh macam tab ke, i pad ke mp3 ke ape2 jelah. Kamera pon. Asal nampak je orang pegang kamera gajah DSLR tu cop kaye. Waw. Nak jugak lah camtu haha. Dan bile orang tu pakai henpon cabuk 3310 yang baling anjing pon tak biul nak cop miskin. Ok itu sangat rendah minded die. Sory to say.

   So, open minded sikit. Tak payah nak bezakan sangat pun. Asal kau mampu, beli. Tak payah menunjuk. Tak mampu hold dulu sampai mampu. Sekian.

tak kire kau anak datok ke tan sri ke agong ke last2 masuk ke tanah jugak nanti

p/s : ade mesin tak nak mintak tolong buat lab repot.

26 comments:

  1. heheh
    suke yg boleh kol2
    bole msg oklah kan
    hehehe =]

    ReplyDelete
  2. Haha best-best-best.... =)

    Rata-rata orang anggap material tu sangat penting dan menentukan status orang lain...
    walaupun tak kenal....

    ReplyDelete
  3. haha..ak pkai enpon cap ayam jek....kau ade???haha..biaselah...skrg mcm zmn antra 2 drjat plak...haha

    ReplyDelete
  4. beli yang murah je. ekekeke. tapi kadang-kadang ada cop juga yang ada dslr tu orang kaya sebab ribu-riban. mahal woooo~ haha :D

    ReplyDelete
  5. beli ikut keperluan....dan tgk kemampuan...datuk yusuf haslam pakai hp cap ayam je..sbb xreti guna...tu maknannya dia memerlukan...:):)lagi satu takat smartphone, iphone, tp tenet xmampu langgan..useless...org camni mmg pakai tuk bergaya...

    ReplyDelete
  6. gajet tak mendtgkn pape mkne dik.. ignore je dgn org mcm tu.. kdg2 dpt gajet hebat pun sbb adiah.. mn tau.. nmpk sgt materealistik..

    ReplyDelete
  7. kebiasaanya yang pakai gajet mahal tak cakap apa-apa tapi bila org lain yg tak pakai tu yg suka bawa mulut. Kesian si pemakai terpinga-pinga tak tau di mana silap. Pakai gajet mahal tapi kena simpan sebab takut org lain mengata. Hehe. Anyway, pakai bila mampu dan jgn beli sampai habis duit nak makan. Huhuhu :)

    ReplyDelete
  8. huuuu...akak kan..lagi suke enpon akak yg dolu..leh call msg..dah le..yg skang..harap canggih..tp xgeti n tak minat..tak guna jugak mahal mahal..haaa

    ape nak bangge sangat..sume same je..

    ReplyDelete
  9. nad akan tukar kalau memerlukan..macam skunk henpon asyik hang jer..sabo jerk la..:)

    new entry :: Rabu Tanpa Kata ツ

    ReplyDelete
  10. pakai je hp cabuk, tp duit dalam bank berkoyan, saje tak nak tunjuk.


    tp, pakai hp/gajet mahal, tp duit simpanan pon tak de, serupa je. tak kemana pon nanti. ;)

    ReplyDelete
  11. kaya ke miskin ke, smua pakai BB dah skg..same je.

    ReplyDelete
  12. ahahah tapi ada je yg tak mampu tapi sanggup hutang org sbb nk get gadget. kan tak senonoh tu. plus gadget ni banyak macam hp jugak. lama2 org tak pandnag gak :)

    ReplyDelete
  13. betollah. ada orang sanggup poket kosong yg penting nampak ada status. tak ada life. sederhana tu kn penting.

    ReplyDelete
  14. @hira

    aah..lain orang lain yang kate kan.

    ReplyDelete
  15. @Fad

    aah kak..even keinginan sy pon sangat membuak hee

    ReplyDelete
  16. @Iskandar Shah

    betul jugak ..
    kadang2 si pemakai x salah pon

    ReplyDelete
  17. @anismelon

    hohoho aah kan same je..
    murah ke..opss x reti

    ReplyDelete
  18. @siti kektus

    bangge je pakai gajet mahal2 tapi pokai

    ReplyDelete
  19. @Namee Roslan

    aah betul tu namee..kalau berhutangbagai x de gune jugak..name je mahal kan

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi