Tuesday, October 25, 2011

Jom dating naik moto

Assalammualaikum..

    Hai semua. Wat ape weh. Bukak2 fb terus ade idea nak buat entry. Zaman skang senang je nak pemes nyah. Contohnye macam kes gaduh kurang bijak ini. Berite panas budak2 zaman sekarang tak reti bersyukur weh.


Die kate tak standard dating naik moto. Kalau daku nak object bole tak? Bes ape dating naik moto sebab :
  • dapat angin fresh2
  • boleh tayang2 muke
  • senang nak mencelah time jam
  • senang gile nak parking
Meh daku highlightkan kate2 die "sy x nak sebab die hanye ade motor je,mana ade standard dating naik moto". Mesti korang laki2 yang ade moto tu macam ase sentap dengan pompuan ni kan. Ish2. Kesianlah kat mereka2 yang berpendapatan rendah tu doh. 

Kau sebelum nak cakap tu pikir dulu. Jenis nak yang high standard ye yang ade kete stok mate belalang. Walamak high demand jugak kan. Kesian2.


Cume bagi daku 1 je lah. Tak kesah pakwe kau pakai moto cabok ke terburai ke janji die sayang kite cukup. Even die ade moto cabuk pon die still berusaha untuk kite nak datang jumpe. Bersyukur dengan ape yang ade.

Dating lepas kawen je lah naik moto. Senang nak tayang2. Sebelum kawin haram. Lagi banyak orang kutuk. Kan. Sekian

p/s : daku bangge je die datang hanta makanan naik moto kat daku. Nak pakai kete tunggu pas grad nanti lah. Hee

19 comments:

  1. ^^

    tapi.. aku pun tak suka nk dating sblum kawin naik moto.. org tgk tak elok.. lgpun, mesti la kna jga apa org ckp kt org yg kta syg tu kn.. haha!

    =='' oke,, aku dah jiwang ==''

    ReplyDelete
  2. dating ngan husben naik moto takpe, dating ngan ajnabi naek moto? er..tak seswai kot. =)

    ReplyDelete
  3. echa sokong arif aiman "org tgk x elok"..klu husband n wife tu mmg ok la sbb sgt jimat n cepat!!!
    kete tu bkn lg 1 kehendak tp zaman skrg ni mmg 1 keperluan..

    ReplyDelete
  4. ish, sbr je la kan..... mmg standard la kalau rmai nak naik keta je.

    ReplyDelete
  5. huhu..xkisah pon..

    pndg harta tak kemana..

    itu pon lom tentu byr habiskan..hehe..

    ReplyDelete
  6. eh eh, dah ada orang yang sayang. phewwwittt.. hehe. tu la pasal, sekarang orang sangat demand. nak cari yang kaya-raya je. sekali playboy, siapa mau jawab? bikin diri sendiri merana je.

    ReplyDelete
  7. kalau dia cakap tak mo naik motor sebab dosa membonceng lelaki bukan mahram..tu baru betul..bukan bagi alasan materialistik cam tu huu

    ReplyDelete
  8. Biaselah tu manusia , tapi tak semua macam tu :D

    ReplyDelete
  9. trauma naik motor.. pernah eksident depan umah dulu :)

    ReplyDelete
  10. demand batul perempuan tu.. kalau macam tu lelaki.. memang ramai lar lelaki tak nak lekat ngan die..

    ReplyDelete
  11. terkilan tengok ada kapel yg naik motor sampai nampak seluar tuuuttt dia, kaler merahlah kuningla oren la mcm sengaja nak tayang dpn org...

    ReplyDelete
  12. "i tanak nek moto ni..ape kelas.."

    memang nak kena leku ni..hahhaa

    ReplyDelete
  13. mne nk dpt budak muda yg ada kereta?? hehe. susahsng biar la brsama. ni motor pun xnak, apa lg public transport. :)

    ReplyDelete
  14. ahahahaha.. yo lahh..suka jugak la :P

    ReplyDelete
  15. demand tinggi itu pompuan. kang bila dia dapat suami yg motor, kereta tak de, baru nak menyesal. huhu

    ReplyDelete
  16. aihhhhh
    tulahhh
    malu den
    ayat lain utk kaver ayt tu, cakap jelah yang "aku materialistik"
    ha..kan senang..ish2..
    apolah...

    ReplyDelete
  17. i okay je dating naik moto. (^^,)
    tak payah nak demand sgt..sekali sekala je naik kete baru besh.. hihihi..

    ReplyDelete
  18. pompuan da tak pandang moto sekarang. hahaha. aku kena beli mercedes ah pasni. bawak awek jenjalan. kah3

    New Entry : Wordless Wednesday #3 - BFFs Sucks!

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi