Thursday, June 30, 2011

GiveAway : "One Klik One Present by Lyssasecret





Weh jom join GA lyssa ni weh klik je banner atas ni

blogger yang daku tag mesti join tao kalau tak tak  nak komen entry 1 saat hehe

- jijah
-nadh
-arda
-meya

opss!! Gambar blogger terkenal menjadi tayangan di fb!

Assalammualaikum..

   Hai semua! Feh kenyang kot pegi dinner kat tepi jalan tadi. Huwa. Ape macam bile korang bace tajuk entry daku? Rasa ingin tahu tak sape minah tu? Sape blogger yang daku maksud kan tu? Alkisah daku tertengok sorang member daku yang post pasal fb budak ni. Sama ada budak ni :

terlalu obses dengan kecantikan mereka
panatik tahap gaban mereka
hobi saje2 kumpul gamba mereka

    Bukan ape,kot ye pun panatik tahap kipas susah mati punye janganlah sesuka hati main letak kat fb kau. Siap caption"***** nak pegi kelas","gambar akuh". Yaw memang hot lah. Macam orang lain tak tau itu namenye fake. 

wah muka zoey zau yah la

   Antara blogger2 yang daku kenal yang terlist dalam album minah ni :

  • Yuyu Zulaikha
  • Fatin Liyana
  • Nurul Ain
  • Zoey Zau Yah
  • Najwa Latif
   Atau mungkin terlalu minat kat depa2 ni kot sebab cantik sangat...

p/s : susah jugak jadi pemes + cantik sangat ni kan

saya join contest the best picture of me


ditag oleh fatin sayang untuk join contest ni. Alamak daku dah lah tak de gamba2 yang hebat2 ni ha. Tapi redah aje lah oi


gamba ni diambil gune kamera cabok daku yang biase saje cap CASIO tu ha..Daku suka sebab nampak rumput aww..

Siyes memang tak target pon nak menang.Join pun sebab cik faten yang tag. Hormati permintaan beliau.
Kalah beb ramai lagi peserta lain yang mantop2 lagi2 bila Nisa join.Konpem beliau menang okeh.

tag :

jijah
myra rosli
cik FF

join jangan tak join okeh! 

5 situation yang membuatkan aku malas nak jawab call kau

Assalammualaikum..

   Hai semua! Selamat petang. Aah memang agak lambat daku update hari ni kan. Sebab nye tadi lappy hang tengah2 elok dok terjah hangpa2 yang datang kat blog daku tu. Sape2 daku tak follow @ balas kunjungan sory yek. Akan disambung lah nanti. Oh ye lagi 1 bagi sape2 yang follow tu letak lah URL anda bagi senang daku nak follow semula ye.

   Btw tengah rasa bahagia memang GA cik arda ni ha. Tak sie2 daku join last minit pun dapat jadi follower beliau yang bertuah hee. Ok lah jom proceed ke point entry ni. Korang mesti ada time2 & situation yang korang tak suka nak jawab call orang kan. Jom share :


  • dalam kereta

Daku tak suka jawab fon dalam kete sebab tak de privacy lah nanti nak bermanje2 ahaks. Sengal je kan. Tak delah daku jadi tak berapa selesa nak berbual dalam kete yelah ade mak bapak kan.


  • tengah makan

Pantang mak oi jawab call time tengah makan. Tak sopan. Daku selalu kena sound dengan mak daku sebab meseg time makan. Tak sopan namenye.


  • bila tengah lepak dengan member

Yang ni tak bape nak kenan lah sebab ganggu ketenteraman nak bergosip dengan member haha. Daku jahat.Daku selalu biakan je orang tu kol bagai sampai dah naik muak.


  • bila tengah marah & tak de mood

Yang ni buat stok kene maki je lah. Orang tengah mood tak baik lagi nak call bagai memanglah. Kejamnye!


  • tengah study

Poyo kan. Ha bile tiue daku tengah siyes nak blaja tu fon pun letak kat merate2 je. Tengok2 ade miskol. Tak suka lah sebab kacau nak belaja**bajet pelajar cemerlang je kan.

   Korang pulak camne? Daku jenis kalau malas nak angkat daku bia je orang tu kol bia lah berjuta2 kali ke. Last2 die jugak yang bengangkan haha.Sape setuju dengan daku?? Sekian

p/s : blogspot memang hapeh kan suka wat hal!!

Wednesday, June 29, 2011

GiveAway CikArda,lah..!seghonok,peah!!!



semua ni terpengaruh dek cik lulu sebab eksited nak join GA disaat akhir..
Cik lulu!! Jangan mara saye pon join



harap2 menang ngee

Reddish GiveAway : Saya Nak Sarawak Souvenir!




join disaat2 akhir!

hilang mood jalan2 ke blog bila....

Assalammualikum..

    Hia semua2 yang hot. Memandang semua nya tengah dok sebok2 nak tengok bola termasuk budak comot daku sekali tu ha.Tetibe tengah mesej terus hilang tanpa khabar berita sebab tengok bola. Hangen betoi. Hantu bola gitu. Kau orang pun kan.

   Ok lah memandangkan sifat daku yang terlebih rajin nak berblog walking ke blog2 yang bersepah2 kat alam maya ni. Macam2 ragam blog yang daku jumpa. Tak kurang dengan tu ada certain2 blog yang membuatkan daku punye mood nak berblog tu hilang. Sebab ape eh? Jom tengok sini :

  • himpunan lagu yang macam2 bunyi
Bukan daku kate tak suke ke ape tapi kalau dah bukak bertab2 tak ke bernanah telinge bile dengar. Daku ni jenis suka bukak banyak2 tab bile bw. Kalau jenis yang ade button pause tak pe terus daku klik kat situ tapi kalau yang auto play. Daku dulu pun penah weh letak lagu2 bagai ni. Yela budak eksited buat blog lah katekan. 

  • pop-up window yang banyak
Tak payah nak kate orang dulu daku ade buat benda ni. Tapi sekarang tak dah sebab annoying rupenye. Yelah bila komen kelua nbenda alah tu. Yaw!

  • word verification 
Wa yang ni lagi 1 hal. Mostly blog yang daku pegi tadi semuanya pakai word verification. Daku ni jenis yang agak malas ye nak taip2 ikut huruf bagai. Maaf lah kalau dah malas tu tutup terus.

  • font yang tersangat2 kreatif
Opss sory kalu korang terasa. Ada 1 blog ni daku masuk langsung tak boleh nak baca entry die sebab tulisan da shadow effect pastu berdouble pulak. Juling mate mak oi. Kalau bole buatlah tulisan yang senang orang nak bace nak komen

  • button follow tah kemana
Terlebih kreatif kot. Bila tak follow kate sombong. Tak paham lah. 

   Sory kalau ade yang terasa. Tak nak cakap kat orang sedangkan diri sendiri dulu pun buat benda yang same tapi same2 baiki kesilapan lah kan. Kate nak pemes haha. Same2 lah kite support rerakan blogger ye.Sekian..

p/s : tolong jangan jadi penipu dengan mengatekan anda sudah follow blog sedangkan tidak. Sory awok,saye tak minat lah cara macam tu nak tarik follower!



kenapa perempuan tak suka lelaki merokok?

Assalammualaikum..

   Hai semua! Korang si perempuan suka tak laki2 yang merokok? Suke? Bagi yang suka tu daku tak boleh nak kate apelah kan.Terima aje & daku tabik sama korang yang suka dengan laki2 yang merokok ni. Sebab korang sanggup tahan hidung korang dengan asap rokok yang sangat wangi busuk itu. 

   Tapi bagi yang tak suka kita samelah.Daku sangat amat tak suka dengan laki2 yang suka merokok ni lah. Padehal kengkawan laki daku bersepah yang gilekan rokok tu ha ok aje. Kenapa ok? Sebab mereka hormat daku.Depa tau daku tak suka bau rokok tu depa sanggup pegi hisap dulu pastu baru datang jumpa & berborak dengan daku. See macam ni lah kawan tersayang ahaks. Jom nak share kenapa perempuan tak suka dengan laki2 merokok?

  • rimas dengan bau2 rokok yang melemaskan
Sedangkan pakcik daku yang hantu rokok tu pun daku dah tahan setengah nyawa ni kan laki2 kat luar sane tu ha. Tolong lah wei nak merokok silelah pegi zon yang memang untuk merokok jangan kau sesuka hati nak hembus2 asap rokok kau kat orang lain. 

  • memudaratkan
Tau tak yang menghidu asap rokok lagi berisiko dari yang menghisap? Bayangkan si suami masyuk je isap rokok depan bini die yang tengah mengandung tu. Ha lepas tu yang dapat effect lebih tu anak dalam perut.Baru padan muka.

  • menghabiskan duit
Kesian bagi gf2 yang nak kawen tu. Duet nak kawen membazir beli rokok. 

  • spoil mood nak dating
Kenape? Sebab habis baju bau asap rokok dah

   Tapi mungkin ada lelaki yang nak kondem daku. Terpulang. Majoriti lah nak cari laki yang tak hisap rokok tu memang payah lah. At least mesti ada yang pernah try sekali 2 kan. Ape macam sedap tak? Adik2 yang kecik2 lagi sekolah tu dah pandai nak merokok bagai. Amboi kau sekolah tak habes lagi nak merokok dah ye bile tegur ugut nak bunuh diri. Hah elok sangat lah!

    Pada pendapat daku lelaki merokok sebab :

  • tension
Asal nak hilangkan tension je terus berbatang2 hisap. Konon masyuk je katenye. Tak sedar life kau sikit2 dah nak habis sebab rokok tu

  • tak macho lah beb kalau tak merokok
Ni ha lagi 1 jawapan yang daku dapat bila daku tanya kawan2 daku. Wak lu. Tak de makne nak macho nye lah kalau tak merokok. Kalau dah heavy smoker sangat sampai lebam2 bibir macho mende. 

  • nikmat
Katenye bila dah dapat rokok berbatang2 nikmat tak terkata. Apekah??

  • ni baru jantan
Iyelah tu.Habes laki2 yang tak merokok tak jantanlah ye. 

    Macam2. Bagi korang yang ada sape2 yang terdekat bf ke ayah ke sedare ke yang merokok hati2 lah. Nak nasihatkan mereka yang sudah sebati dengan rokok tu memang susah wei. Daku suruh kawan daku benti merokok sampai demam2. Tak payah lah pakse kalau mereka tak nak berhenti. Agaknye dah nak mati baru rase nak hargai nyawe tu.

   Bagi korang yang merokok tu daku mintak maaf lah ye post pasal ni. Bukan nak kondem korang ke hape tapi saje nak share. Sayangilah nyawe korang tu sikit. Kesian kat paru2 korang tu. Kesian kat orang2 disekeliling korang yang menghidu asap rokok tu. Ye lelaki. 



p/s : perempuan sekarang pun ank jugak try nye.Adoii



kerana blog..rumah nyaris terbakar!!

Assalammualaikum..

   Halo semua! Peh penat gilos bw tadi. Berdrop2 daku tinggal jejak kat blog depa2. Lepas ni nak sambung pulak bw dari blog Mak Dara. Rajin kan daku. Aah rajin bila datangnye mood nak bw tu ha kalau malas 1 blog je pun pegi hihi.

   Tengok tajuk entry rase2 nak bace tak? Teringin nak tengok gambar tak? Ok lah jom usha gambar dulu citer kemudian :

kau tengok weh sampai kering air dalam  periuk ni!! 

walamak sampai hangus kat kulit telur tu. Kau ade? haha
    Ha ape macam. Sebab blog ni lah daku punye rumah nyrais2 terbakar weh. Punye dasat penangan on9 lagi2 blog ni ha. Siyes lepas teringat kat telur rebus ni sepantas kilat daku berlari2 kat dapur.Tengok2 air dah kering dah oi. Nasib tak hangus!

   Tapi ape2 pun tetap sedap dimakan yippi walaupun hangus haha. Ok then bila mak daku balik tau tak ape yang beliau kate???

"angah ko memang tak bole tinggal umah sorang2 oi terbakar umah.Terlengong betol"

Diam seribu bahasa

sedap woo walaupun hangus 

p/s : sile jangan tiru aksi ini dirumah hee

the beautiful 555th follower

Assalammualikum..

    Hai semua! Baru nak update sebab tak de api selama 8 jam!!!! Memang haru malam tadi tido dalam kepanansan yang teramat & kegelapan yang membuatkan daku teraba2. Bayangkan lah dari pukul 4 pagi tak de api sampai lah pukul 1.30 tadi.Tu yang meraban nak update tu haha.

   Oh tak sangke blog daku yang usang ni dah sampai 555 follower.Jangan cakap dalam hati daku tau mesti ade yang kate "alah aku dah beri riban tak de hal pon".What ever lah kau. Ni nak buat penghargaan bagi cik maira sebab jadi follower yang cantik tu. Hee..


jom weh cuci mate kat blog die 

Tuesday, June 28, 2011

BLOG DAN AKU

Assalammualaikum..

  Entry last sebelum beradu hihi.

Nak join kelik header gojes mak dara ni


  • nama blog = cik najihah
  • kenapa pilih nama tu = sebab semua yang ditaip adelah kisah saye :)
  • tema warna blog = biru putih
  • dalam sehari bape kali update = 2 atau 3,bergantung pada mood
  • isu/topik yang selalu dimasukkan dalam blog = umum. Macam2 ade.Percintaan kot
  • kenangan manis/pahit selama berblog = anon komen lucah + blogger pemes datang komen lah 
  • blogger idola = ben ashaari!
  • target follower = cukuplah sekadar ada yang nak datang baca.Tak target pun
  • 1 benda yang paling disukai kat blog = header daku
  • kata2 ucapan = semoga blog CIK NAJIHAH ni terus dibaca & dimanfaatkan oleh kamu semua :)

alamak! ada secret admirelah..tips??

Assalamualaikum..

    Halo2 buat apa? Sedih gila kot kena tinggal kat umah sorang2. Opss. Ok korang penah ada secret admire? Bagi yang ada tu daku nak tanya macam mana korang tau? Macam mane korang handle semua tu? Best tak ade secret admire?

   Secret admire ni ade banyak jenis kot. Mungkin ada dikalangannnya yang berniat jahat atau pun mungkin ada jugak yang berniat tak baik. Opss!! Bagi korang yang tengah dalam dilema rimas dengan kekacauan si secret admire tu meh daku nak share dengan daku tips nak handle si secret admire tu. Mungkin ada certaon2 orang akan rasa best & bangga bila ada secret admire yelah hot lah katekan tapi perlu diingatkan bahawa tak semuanya bagus! Awas!

  • cakap dengan baik kat die yang kau tak suka diganggu
Tapi ingat jangan lah tetibe kau nak marah2 tak tentu hala kat orang tu.Kesian die. Yela dok admire masyuk je sekali kena sembur.Kita orang melayu beradablah bila berkata2 kan.

  • katekan yang kau sudah berpunya
Bagi yang memang sudah berpunya tu bolela tayang bf/gf korang. Tapi bagi yang tak berpunya ni rembat je sape2 untuk jadi bf/gf korang. Opss penyamaran yang relevan oke
  • delete no fon
Yang ni agak susah sikit lah kot sebab sape tak sayang no kan. Daku penah buat sekali weh.Haru nak dapatkan semua no fon member2 semua. Tapi sempat bertahan bape bulan je pon pastu kene kacau balik. Macam nak kene sumpah pun ade.Make sure no fon kau hanye kawan2 & family yang diiktiraf je yang tau.

  • berkawanlah secara baik
Mungkin ade secret admire bertujuan nak malukan kite.Mane kite tau kan. Jadinye sebagai langkah keselamatan nak berkawan bialah baik2. Jangan lah suka puh sane puh sini citekan keburukan kang naye

    Agaknya kalau dah susah sangat budak tu nak paham bahase senang je. Care yang paling2 mudah untuk korang singkirkan die. Tapi care ni agak kejamlah sikit kan.

  • pegi jual no fon beliau yang tak paham bahase nak kacau2 tu kat fb ke kat mane2 jelah. Ditambah dengan semburan pedas kate2 kau. Konpem terus tak kacau.
   Sekian :)

p/s : makenye jangan lah sesuka hati approve orang kat fb tu 

pre - love terhad

Assalammualaikum..

    Memandangkan daku yang suka membeli baju sesuka hati lepas tu tak pakai daku nak jual.
Kalau korang nak beli just let me know ya.

- kualiti dijamin sebab daku pakai 1 kali je lepas tu simpan buat tayangan dalam almari 
- masih baru

RM 10 (include postage)

size : S

RM 15 (include postage)

size : S
yang ni bertali di bahagian bawah

ok bagi sape2 yang nak jangan segan2 bagitau daku ye.
ataupun emel terus ke najihahnurfarah@yahoo.com

tak pun ke shawl najihah

kotak bulat promote blog


segmen ni sangat2 simple..
daku join sebab saje je tak de idea nak buat entry hihi.
nak tambah kawan alam maya ..

Jom join sebelum pukul 11.59 malam ni 

klik je kotak atas tu

sakitnya hati bila.......

Asaalammualikum..

   Hai semua selamat petang. Feh baru nak pos pashmina yang dibeli. Ribut seh. Oklah tapi sebelum tu nak tanya ade sape2 yang tengok cite Marimar tadi? Rasa nak tembak2 itu orang yang bernama Angelica kan. Sangat jahat itu orang.Agak2 ade tak orang yang macam tu di sekeliling korang? Silelah cek.

   Ok lah petang ni daku nak cite pasal sakitnya hati bila :

  • barang yang disayangi bagai nak gilos hilang & rosak!
  • dipaksa untuk melakukan sesuatu yang sangat2 tak suka
  • menuggu
  • dimarahi tanpa sebab
  • bilik bersepah
    Sebab apa daku listkan semua tu? Sebab semua yang di atas tu sedang berlaku pada daku. Rimas weh. Part yang barang disayangi tu memang daku akan jage baik2. Siyes ada 1 sepit rambut ni daku beli time form1 kat KLCC zaman hingusan dulu.Still elok sampai sekarang sampaikan kalau termisplace sanggup cari sampai jumpa kalau tak nangis!

   Daku kekadang tension weh duduk umah. Semua orang mesti akan kate besnye duduk umah kan. Tapi lain situasi dari daku ni ha. Bes memang bes tapi kadang2 sumpah bosan.Bosan bila keep on yelling! Taip banyak2 pun tak hilangnye rasa geram ni.Sekian.

motif : i wanna be free

p/s : rasa nak balik kolej weh.

memaafkan adalah lebih baik dari berdendam

Assalammualaikum..

   Hai semua. Selamat malam. Tengah2 malam ni daku terasa nak update blog pulak kan. Bukan ape idea tengah ade. Ditambah lagi dengan kesunyian yang sangat masyuk untuk daku menaip entry ni ha. Oh sudah2 jom kembali kepada tajuk asal.

   Mostly korang penah rasa geram,sakit hati,frust & marah semua kan. Mestinye dengan pelbagai alasan. Tak kurang juga ada yang sanggup berdendam. Begitu juga daku. Daku dulu penah berada dalam situasi yang amat2 kritikal sampaikan di 1 saat daku penah terpikir "kenapa aku yang Kau pilih untuk diduga?" . Subhanallah. Berdosa kalau kita mempersoalkan takdir Allah. Daku pernah :

  • dikecewakan oleh insan yang bernama jantan lelaki banyak kali**sebab tu sampai sekarang tak kapel2 haha
  • pernah dituduh sebagai perampas kebahagiaan orang lain
  • pernah dituduh "backstabber"
  • ditinggalkan oleh si lelaki bergelar bff hanye disebabkan oleh perempuan
    See. Banyak kan dugaan daku. Bukan niat daku nak menunjuk ke hape tapi itulah sebahagian dugaan yang daku harus tempuh sampai sekarang.Tapi alhamdulillah berkat kesabaran daku lebih bersikap menerima. Memang bila kita disakiti oleh orang lain kita rasa nak bunuh2 je kan. Rasa berdendam!

    Ye,daku dulu pun pernah berdendam kat mamat tu siap kate macam2 lagi.Tapi cube korang pikir. Ape yang korang dapat kalau berdendam? Korang akan lebih sakit hati.Siyes daku cakap weh. Tak dapat ape nye kalau berdendam.

motif : macam ni la muka daku kalau tak de mood
    Jalan yang paling2 terbaik adelah memaafkan. Banyak faedahnya memafkan orang lain ni. Antaranya :

  • hati jadi lebih tenang
  • petua kecantikan dalaman**tak percaye??
    Memang nak memafkan orang ni agak susah la nak2 kalau orang tu penah buat something yang membuatkan kita sangat nak tampar diekan tapi at least cubelah. Tak salah kalau memaafkan sekalipun walaupun pada hakikatnya sangat susah!

    Ape2 pun yang kita buat ingatlah bahawa ada yang melihat kita. Setiap apa yang kita lakukan akan dihukum & diadili. Jadi jadilah seorang pemaaf. Sekian

memaafkan adalah lebih senang berbanding melupakan
p/s : teringin nak pakai dress tapi tak pandai :(. Btw jom borong shawl,pashmina & inner murah2 kat shawl najihah 
    

Monday, June 27, 2011

makhluk Allah yang paling daku fobia & geli!

Assalammualaikum..

  Hai seua pembaca daku. Btw thanks ya for those yang follow daku cuma ade certain2 blog yang daku tak dapat nak follow balik sebab tak de url. Jadi pada siapa yang berkenaan silalah berbuat demikian. Kalau tak nak daku follow tak pe. 

   Weh korang ade tak binatang2 yang paling korang geli & fobia? Tapi tu semua makhluk Allah jugak kan. Daku nak share jugak dengan korang weh binatang ape yang paling amat daku geli & takut sampai habis hilang keganasan daku ni ha. Jom!

  • katak

   Yang ini meang daku amat geli.Walamak. Kalau kat umah ni bersepah kaum kerabat die.Meremang bulu roma yaw. Kalau kecik tak pe ni ade yang gemok gedempol. Daku jahat pegi letak garam atas badan die nanti die lari cari air sebab pedih. Kalau pegi toilet ade binatang ni sanggup tahan!

  • ular


   Binatang ni mostly ramai yang takut kan.Adoi sedangkan anak ular yang kecik tu pun daku dah separuh nyawa takut

  • ulat bulu

   Geli! 

  • Pacat  & lintah 
   Yang ni daku tak letak gambar sebab daku teramat geli sampai nak nangis. Weh memang fobia dengan makhluk Allah yang ni. Kena pacat baru sekor dah nangis sampai tak ingat dunia.

   Daku pun tak tau kenapa daku geli sangat dengan semua makhluk2 kat atas ni.Lagi2 mkhluk yang berbadan lembut,lembik & licin tu ha. Mau pengsan woo. Bila time pegi camping daku akan make sure minyak cap kapak daku bawak. Pastu tibai letak banyak2 kat kaki & badan tak nak bagi pacat naik. Dasat kan!

   Gambar : google

p/s : tengah tahan geli mase post entry ni


"GIVEAWAY: eqbalzack's fan page LOGO!"

Assalammualaikum..

   Nak mencuba nasib join abg eq punye GA




Hadiah beliau peh superb lah wei. Kalau nak join klik sini.
Sampai 10 JULAI

Daku bukanlah pandai sangat nak create2 logo bagai ni tapi cubel jelah nasib :)



Hope abg eq suka.
Sory ye abg eq tak lawa pun.
P/s : saye pinjam gambar =p


gaya rambut lelaki paling disukai.

Assalammualaikum..

   Hai semua! Selamat tengah hari. Dah makan? Bagi yang tak makan lagi tu oegilah makan tapi jangan makan sambil berblog kang tercekik susah. Opss sehat? Harap2 macam tu lah ye sehat2. 

   Ok lah tadi kan baru je tengok kat WHI pasal perempuan berambut pendek vs rambut panjang.Yang mana menjadi pilihan. Macam2 sekarang ni.Tapi bagi daku bertudung itu sangat2 cantik.  Btw daku terpikat dengan entry nadh pasal dulu lemakku dilindungi kini tubuhku ditayang. Korang dah bace? Kalau belum bace lah.Memang betul ape yang nadh kate tu,bila gemuk alim je tapi bile dah kurus semua nak ketat.

   Ok lah sekarang ni daku nak bercerita pasal trend yang lelaki gilakan zaman sekarang ni. Macam yang korang perasan sekarang ni laki2 berlumba2 nak jadi hot kan. Perhatian bukan semua ye. Nasiblah kalau kau terase ye. Zaman sekarang semua pesen nak tiru ala2 K-pop tu ha. Paling obvious tang rambut tu.Ala artis2 pon mostly ramai yang rambut camtu.Tapi semat jugak.Jom usha gamba :

tomok
si erul yang fanatik k-pop
   Tu certain trend laki2 sekarang lah. Daku bukan nak kondem ke ape.Mungkin nanti akan ada yang kate " suka hatilah nak ubah style macam mane pun". Yes memang lah dah tu hak kau untuk ubah penampilan kau kan tapi tak perlulah sampai nak ikut sangat style negara lain.Kang kena kutuk marah.

   Cuma bagi daku lebih baik jadi diri sendir dengan style yang tersendiri lagi bagus. Itulah namenye berkarisma ada identiti sendiri. Jadinye tak salah kalau nak style macam mane pun tapi beragak lah.Sekian.
Tengok beliau ni,pesen rambut sikit punye stylo lah weh pemes gitu hihi. Tak nak tiru ke???




p/s : jangan mara ye :)

CLEARANCE SHAWL RM 8



Sesi penghabisan

Material : cotton

RM 8 ( sekali postage)

PA 01 - BABY BLUE

PA 02- RED

PA 03 -BLACK

PA 04 - PINK

PA 05 - LIGHT PURPLE

PA 06 - MILK BROWN

PA 07 

PA 08

PA 09

PA 10

PA 11

PA 12

PA 13

PA 14


emel kan ke 
najihahnurfarah@yahoo.com

semua RM10!




Nak pashmina murah2??
Daku nak habiskan stok ni..
Semua RM 10 (sekali postage)

Sape nak bagitau okeh.

Klik je kat bawah ni tak pun bagi tau kat sini saje

PM 01

PS 02 (SOLD)

PT 03

PC 04 


Ha kalau nak silelah bagitau daku yek.
silelah emel daku 

nama
alamat
no fon
kod item
bank in by maybank @ cimb

ke najihahnurfarah@yahoo.com

kalau nak tengok tudung,inner yang murah2 jom ke link bawah ni.
Dengan daku semua harga sekali postage
Daku baru je nak jual2 semua ni nak tolong family sikit2.
Feel free to visit okeh sayang.



SUNDAY yang memenatkan

Assalamualaikum..

   Hai semua! Wah sangat2 penat baru balik umah setelah bergedikan kat kuantan tu ha. Sampai tido ternganga2 dalam kete *tak senonoh. Bes wok sekali sekale lepak dengan family.Rase heaven gilak. Pagi tadi siap berkelah kat tepi pantai kat Teruntum tu ha makan tengah hari bawak bekal dari umah. Jimat duet.

   Jomle usha gamba sikit2.

flawless nye budak ni
akak daku yang gedik yang bakal jadi bini orang
si tukang amik gambar afiq sayang
   Tengah2 dok nak cari tempat nak makan kan terjumpe ade 1 kapel yang dikategorikan sebagai "warga emas" tengah dating sambil cabut uban. Romantik yaw.

sempat lagi daku snap haha
kate orang amik gambar ber3 tak baik. Kate daku taram saje
      
    By then singgah ECM berniat nak usha beg & kasut.Tau ape jadi? 2 manusia berebut kasut & beg dengan daku.Walamak. Stok banyak lagi der saba lu. rase nak je baling kasut kat muke tu. Tak penyabo.Itulah orang melayu.

   Ok lah malas dah nak uplod gamba. Lembab sangat.Btw merah itu seksi kan ahaks. Daku sudah mula jatuh cintes dengan warna merah. Siyes menyerlah kalau korang pakai warna merah.Try lah. Tata

p/s : sory weh kalau gambar terdouble..

Sunday, June 26, 2011

cikedis @ jajan pemes waktu dulu2

Assalammualaikum..

   Hai semua! Ape kaba anda2 semua? Fuh hari ni baru berkesempatan nak update sebab semalam penat gilos merayap kat kuantan. Penat weh. Ape ade kat kuantan? Silelah pegi. Jangan lupe singgah umah akak daku sekali ye :)

   Ok lah entry yang ni daku nak share dengan korang antara jajan @ cikedis yang daku minat gilos mase zaman kanak2 dulu. Tapi sekarang kebanyakkan nye dah jarang jual da kot. Kalau ade daku lah orang yang akan berlari kebudak - budakkan untuk pegi beli jajan tu haha. Jom tengok

  • smarties bentuk 8
Act daku tak tau name yang betul jajan ni ape daku selalu panggil smarties bentuk 8. Mase kecik2 bawak pegi sekolah.Sekali beli 1 plastik 

  • keropok jagung

Jajan ni peberet daku sampai sekarang weh. Sedap tau. Kalau daku makan mesti daku patah2 kan dulu bagi banyak2 pastu baru makan. Zaman dulu 20 sen 1 .

  • gula2 udang


Sape selalu makan. Sedap kan. Dulu2 daku belajar kat kelas sambil makan gule2 ni. Beli banyak2 pastu pas2 kat kawan 1 kelas. 

  • jajan belacan


Name tu tah betul tah tidak. Daku main taram saje haha. Sampai sekarang makan jajan ni weh

  • gula2 rabbit

Yang ni lagi 1 gula2 yang jadi peberet daku. Yang bes ade plastik yang bole makan tu. Mase tu jakun gilos haha

  • tora

Daku tak suka makan coklat bulat2 tu. Suka amik mainan die je hihi

  • ding dang
 Yang ni pun same je

  • magic pop

Sedap2.Dulu daku suka beli macam2 perisa.Pastu letup2 dalam mulut haha. Tapi sekarang dah jarang dah jumpe jajan ni kan.

   Ade banyak lagi act tapi lupe lah name die. Teringin pulak nak makan lagi jajan2 ni semua. Banyak sangat makan kang ting tong pulak hee. 

p/s : rase nak demam :(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi