Wednesday, January 19, 2011

Wanita Yang Telak Menolakmu

Assalammualikum..

   Hai ehem2 semua! Daku baru berkesempatan nak mengupdate blog ini sebab sibuk sangat dengan kerja2 daku yang masih bertimbun2 lagi x siap tu. Ok entri hari ini daku nak cerita pasal tanda2 wanita tolak cinta lelaki tu.Entry ini khas unutk para lelaki lah.Nak tau sedikit sebanyak? Jom!!

   Tapi sebelum tu daku nak bagi credit kat buku2 yang daku pernah baca tentang entry ni.Terima kasih bolehla daku share dengan korang semua kan. Mesti ramai di kalangan jejaka2 kat luar sana tu pernah jatuh tangga cinta dengan some1 tu kan**eleh tipu kalau x de.Korang sikit punye semangat nak tackle dia kan sekali no respon opss!! Ok jom bace sini :


= Tidak membalas panggilan telefon kamu

Sape yang tak suka kalau ehem2 tersayang telefon weh! Kalau daku pon alahai sukanye~ (terlebih pula). Bila korang telefon dia sengaja mengelak daripada nak jawab panggilan korang mestilah korang akan notice kan yelah bila dah berkali2 x angkat phone itu namenye sengaje! Tak kan lah tak dengar pulak**letak phone bawah katil ke sampai tak dengar. Then lagi2 bila korang bagi mesej tapi berkurun nak tunggu si dia balas**panas jek

= Cuba men'jodoh'kan kamu dengan kawannya

Ha ini lagi mengguris hati yelah nak tackle si dia tapi dijodohkan pulak dengan kawan dia. Bila korang dah luahkan isi hati korang tu kan tetibe dia cakap "eh awak nampak sesuai dengan dialah,secocok" nampak sangatlah dia tak beminat langsung nak berhubungan istimewa dengan korang**penah terjadi

= Tiada bahasa tubuh

Paham?? Bila korang berkomunikasi dengan dia kaku je dia. Macam tembok je nak tengok mata korang pun seakan- akan tak nak je kan. Sabar jelah.

= Tolak pelawaan kamu dengan baik dan sopan

"awak,free tak hari ni? jom keluar makan"
"maaf lah saya ada kerja lah mungkin lain kali..thanks ye"

Kalau pernah berpengalamn macam ni mesti korang dah dapat teka kan. Bila korang ajak keluar sama2 jek mesti dia akan mengelak bagi macam2 alasan supaya korang tak berada dengan dia.Nasib baiklah dia tolak dengan baik cuba kalau dia tolak dengan kekerasan siap tengking2 lagi****adush!!!!

= Memberikan perhatian lebih kepada kawan kamu

Bila korang berkumpul sama2 berborak bagai then korang notice yang dia lagi happy dan excited gila bila kawan korang yang sedang bercakap tu tapi bila masa korang yang tengah bercakap dia buat  tak tau jek buat muka pulak tu, ha maknanya sory......She's not interested on u

= Bercakap tentang lelaki lain

Ha yang ini lagi 1 parah! Tengah2 syok keluar dting sama2 ni tapi dia puji lelaki lain lah pulak kan depan korang. Ok kalau artis tak pelah kan sebab korang tau tak kan dapatnye hahaha tapi kalau bercerita tentang lelaki yang dia adore sangat tu tanpa memikirkan perasaan korang lebih baik korang tarik balik niat korang nak mendekati perempuan tu. Sadis!

= Tidak penah memperkenalkan kawan-kawanya

Dan 1 lagi tanda yang dia sudah menolak cinta kamu ialah bila dia tidak pernah kenalkan korang dengan teman2 baik nya. Bila korang tanya pun si dia akan buat2 tak tahu je kan.

Ok itu sajelah yang daku dapat share..
Kepada guys kat luar sana kalau ada terbaca entry daku ni cepat2 pikirkan semula ye..
Bukan apa takur nanti diri sendiri yang terluka..

Selamat berjumpa dengan Mrs rite ya!


No comments:

Post a Comment

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi