Sunday, October 30, 2011

SEGMEN NASZ : PERANG BLOGGER

Assalammualaikum..

   Macam bes je segmen ni. Nak perang2 hihi. JOm join same

Nak join tekan header macho ni

Jom perang weh!

CLOSE : 31 OKTOBER 11 MALAM


Saturday, October 29, 2011

Sile singgah blog mereka sekarang ye!

Assalammualaikum..

   Hai semua. Malam ni daku nak review blog2 mereka ni. Kenape mereka ye? Seminggu ni & hari ni trafik daku datang banyak dari dorang. Alhamdulillah. Terime kasih korang semua. Jom lah singgah same. Dorang pun best2 tau.


Blogger ni mule2 daku ingat sombong. Tapi skang kami agak rapat since contact by fb. Dah macam akak daku dah. Tenkiu kak. Sayang akak. Plus entry die pon sentap2 weh



Daku baru je follow & kenal blogger ni. Peramah & selalu komen entry daku.


Ni sorang lagi blogger yang daku dah anggap macam kakak daku. Die baik sangat2. Seronok dapat kenal dengan die. Die seorang cikgu. Blog die bes sebab banyak entry yang bagi information. Die selalu jugak bagi nasihat. Lap u kak :)


Ni shera. Blog die pon bes. Entry more to personal but open. Shera peramah orangnye. Daku mule2 kenal pun dah mesra. 


She is soo beautiful. Terngin sangat nak jumpe die tapi tak dapat2 lagi. Hari tu die ade pomot beg dari blogshop die kat UPM tapi daku tak de. Hoping for meeting u sis


Die sangat rajin komen blog daku. Act daku pun tak sure die mude or tue dari daku mule2. Hihi sory dik. Entry kamu matang :)


Ni lagi 1 kakak yang rapat dengan daku. Selalu komen2 kat twitter,blog, fb. Entry die pon bes2. Sayang kamu juge kakak :)


Blog die sape yang tak tau memang bukan blogger sejati lagi lah hihi. Blog yang ni blog terkutuk okeh. Haha sape2 sentap padan muke.


Ni blog adik budak kolej daku. Kebetulan pulak dapat 1 kolej so jumpe lah selalu. Selalu ke? Btw selalu jugak mintak tolong ngan die. Blog die pun bes sebab entry die banyak yang pedas jugak. Sebab name daku same dengan die haha. Sentap kau

Daku baru jugak kenal blog cha ni. Rasenye die pun rajin komen blog daku jugak. Tapi seminggu ni trafik betul2 direct dari die. Tenkiu dear.


Sape tak kenal dengan namee ni. Entry berasap2 besnye. Dulu daku penah singgah blog die tapi die tak layan. Ok frust jap but then namee menjadi pengomen setia daku. Yey. Suke kau ye. Suke lah sebab blogger hebat datang komen tau. Tak sombong. Siyes namee peramah sangat. Suke banget blog die. 


Yang ni pon peramah jugak. Kakak jugak. Suke masuk blog die. Tenkiu kakak


semua yang diatas ni antara pengomen terajin blog daku. Ade lagi beberapa blog & daku akan review kemudian.  Daku ucapkan terime kasih buat semua blogger diatas ni sebab sumbangkan trafik untuk blog usang daku. Korang mesti singgah,terjah & follow belog dorang ye. 

Ingat

Follow bukan sebab terpakse tapi kualiti entry mereka. Ok bai

p/s : Alhamdulillah this blog being supported & appreciated by somebody. 









Been Tagged - Jawablah

Assalammualaikum..

   Dapat tag dari hira.


  • Dah ade teman istimewa? Kalau tak de, sebelum ni? Kenal kat mane?
Walamak soalan kau dik. Maut. Haha. Ade kot. Sebelum ni pon ade tapi jodoh tak panjang. Hati dah tawar tapi insyaAllah kalau ade jodoh dengan dia,alhamdulillah.
  • Perkara lucu yang penah dibuat
Nyanyi lagu dangdut depan orang ramai time orentasi. Dem lah
  • Impikan perkahwinan yang macam mane
Nak ala2 garden bole tak?
  • Perkara yang nak sangat buat tapi selalu tak de peluang
Nak rase peluang photoshoot. Oh nak try jugak :(
  • 5 benda yang sayang sangat
-lappy
-henpon
-bantal strawbery
-hard disk
-baju2 & shawl daku 
  • Perlu ke tak blog hira diubah?
Akak rase tak payah dah dik. Cume ce tukar background belakang ke kaler yang light sikit :)
  • Perkara paling sweet pernah buat dengan pasangan
Jalan2 1 mall kat Melaka pastu cari kasut wane purple. Bes woo
  • Impian yang masih belum tercapai
Nak dapaty dekan!! Nak sangat
  • Pengguna talian ape
Both maxis & celcom
  • Suka kanak2?
Suka jugak hee lagi2 baby
  • nak cakap kat hira
Tenkiu for the trapping question dear. Penat jawab hihi. 

Nah ni soalan yang daku create untuk korang jawab pulak. Jawab tau!

  1. tengah belaja ke keje ke skolah?
  2. pencuci muke ape yang korang tengah pakai skang?
  3. pengalaman paling2 pahit korang penah alami
  4. mane lagi bes : bruno mars @ anuar zain?
  5. uplod gamba 2 orang yang paling korang sayang
  6. komen sikit blog daku ni 
  7. pandangan korang tentang daku 
  8. mane lagi prefer : celcom berokband @ maxis berokband @ digi @ yang lain?
  9. sape artis yang korang nak sangat2 jumpe
  10. artis yang kureng suke
  11. pandangan korang tentang blogger2 sekarang
dengan ini nak tag 

- MK
- kak aimi
- kak anismelon
-blueice
-ayuyu
- PM
- sarah hanim
- taufiq tiramisu
- anis adila
- soly 
- cik eka


dilema orang gemuk & orang kurus

Assalammualaikum..

   Sebelum tido nak post entry baru dulu. Esok dah sebok nak balik kampung before balik kolej pulak. Sekejap ma cuti ahaks. Ok lah. Berbalik pade tajuk. Dilema ni selalu terjadi kat semua orang kan lagi2 pompuan. Sebab ape eh? Nanti daku akan cite kan.


   "kurusnye ko. Tak makan ke?"
" aku nak gemok. Nak minum weight gain bertin2"

*****
" huduhnye budak tu. Dah la gemok buruk pulak"
" aku nak telan berpuluh2 pil"

Pastu ke 2 2 manusia ni koma.

   Motif? Buat ape nak ubah yang kite ade semat2 nak jage mulut orang? Mulut orang memang tak lah nak tutup kan. Even daku sendiri pon penah je & selalu orang berkata sedemikian contohnya "keringnye ko macam papan lapis", " asal ko makin kurus?" macam2 lagi lah. Dan daku hanye senyum dan jawab " janji aku sehat cukup la." . Do i care?

   Mungkin bagi sesetengah orang perlu untuk body cutting yang cantik cun hensem bagai. Sebab ape eh? 
  • takut tak de orang nak
  • takut pakwe @ makwe lari
  • takut dengan mulut2 puake manusia
  • sedih dengan ciptaan Allah
   Dan mungkin juge bagi sesetengah orang tak kisah langsung pasal potongan bagai ni janji sihat. Ha kan. Hem macam tu lah manusia kan. Tak reti bersyukur dengan ape yang ade. Bile gemuk bising nak kurus, bile kurus sebok nak gemok. Bile sakit baru padan muke.



   Tak kisahlah gemuk ke kurus ke kalau dah cantik rupe paras elok mate memandang dah ok dah. Tak payah sampai nak seksa diri nak telan pil banyak2 nak minum susu banyak semata2 nak gemuk @ kurus. Nonsense lah. Tapi kalau betul2 nak kurus tu kalau amalkan cara makan & gaya hidup yang sehat its ok lah. Lagi bagus. Tapi kalau yang sanggup berhabis juta ribu duit beli pil itu pegi pusat kecantikan itu ini tu? Daku rase rugi sangat. Sebab ape?
  • side effect lepas treatment mungkin ade
  • ternganga duit habes tapi hasil hanye sementara
  • ikat perut nak kumpul duit balik
   Bagi korang? Yes memang daku admit jauh disudut hati daku nak jugak ade potongan badan macam orang lain tapi bile pikir2 balik tak pelah. Bia lah macam ni & janji badan sihat. Kang dok pikir siang malam pasal masalah ni sampai ngigau2. Ish2..

   So bagi korang2 yang kat lua sane ade masalah gemuk ke kurus ke tak kire laki ke pompuan tak usahlah nak sedih2 ye. Sebab tak rugi pun. Kat sini ade beberapa tips kalau nak gemuk ye :
  • gandakan sumber protein, karbohidrat dalam makanan korang
  • amik suplement yang perlu 
  • minum susu
  • amalkan makan tengah malam pastu tido ** joke
   Dan bagi yang berbadan besar pulak :
  • banyakkan amik makanan bersumberkan protein,karbohidrat, vitamin, sayur, 
  • kurangkan makanan yang banyak lemak, minyak
  • kurangkan addicted kat makanan ringan
  • jogginglah selalu
   Ok tibe2 rase macam pakar kesihatan pulak haha. Ok lah. Kat sini cume nak kate,nak risau boleh pasal berat badan, potongan badan tapi berpadalah kalau nak mengubah. Just be happy on what u have.

yey ade orang sayang opss!

tak kisahlah gemuk ke kurus ke papan ke balak ke janji ade orang sayang. Aww

p/s : blog da tuka baju. Kredit to amalina. Cantik kan haha


   

Friday, October 28, 2011

25 Things Random Giveaway by Penmerah.com

Assalammualaikum..

   Dah lame tak join GA ke contest ke segmen ke ape2 lah. Jom join same

kelik je banner comey ni

hadiah die superb lah bebeh.

nak tag 

MK
hira
blue ice



Tanda2 perempuan suka lelaki tu - boys, alert

Assalammualaikum..

    Hai semua selamat pagi. Semalam tibe2 dapat idea nak buat entry ni. So kalau adelah lelaki yang bace ni alert lah kot2 pompuan tu suke kat korang ke aww. Haha. NI pun dari pengalaman dari daku & kawan2 daku sendiri. Mane la tau kot2 same dengan korang ke kan. Jom bace



  • tersenyum bile tengok kau
Bile terjumpe terselisih senyum tu kalau boleh nak sampai ke telinge je. Amboi kau.
  • eksited gilos bile kau mesej die
BIle nampak je muke kau @ name kau kat henpon die rase nak melompat2. Sukenye die ye.
  • caring semacam
"dah makan ke belum", "sihat?","take care". Tu lah die antaranye perempuan akan cakap & text kat kau. 
  • terus terang
Ni memang kalau berani gilos lah. Almaklumlah tak de istilah perigi cari timba. Kalau tak melepas. Opss! Daku pon tak berani nak buat camtu hoho.
  • sentiasa amik tau pasal kau
Kat mane kau duduk, adik beradik, da ade gf ke belom sume die tau . Dasat nye
  • citekan pasal kau kat kawan2 rapat die
Kawan2 rapat die mesti tau pasal kau. Sebab die cite kat kawan2 die. Waw. Makin hot kau lelaki.
  • buat ayat kiasan @ luahan hati kat laman sosial
Contohnye macam kat fb ke twitter ke blog ke. Dari situ maybe korang dah boleh teke yang die act cakap pasal kau,lelaki.

  Ade lagi nak tambah? Silekan. Daku cume listkan yang common pompuan akan buat je. Tak tau la kalau korang yang lain ade lagi simptom2 nye kan. JOm la share hihi.



p/s : daku kalau suke usha je hari2 pastu senyap.

Thursday, October 27, 2011

REVIEW : Korang tension ade parut? Meh try T3 MYCIN- konpem berkesan

Assalammualaikum..

    Korang ade parut2 kat muke? Tak kisah lah bekas jerawat ke chicken pox ke jatuh ke ape ke. Korang boleg gune gel ni.



Harga : RM 32.90
Kat mane : Farmasi

   Act kawan daku yang recommend gune krim ni. So daku pon trylah & alhamdulillah 1 weeks parut2 jerawat daku yang sedap menghias muke daku hilang. Tak caye? Silelah cube ye. Bende ni memang mahal ye sebab berkesan. dan setahu daku bole dapat kat farmasi je sebab daku pegi cari kat Watson & Guardian memang tak jumpe. 

   Kalau korang nak cari sebut je jename T3 Mycin ni ha. Daku syorkan korang gune sebab :
  • boleh hilangkan semua parut bekas jerawat, cacar air, chicken pox
  • lembut kat kulit
   Beli baju mahal2 bole tapi krim mahal2 untuk jage muke tak boleh ke? Meh try. Dan hasilnye :

memang tak cantek tapi at least kureng parut 

SEGMEN | Lyssa Faizureen Ajak Kenali Blogger . Jom Serbu !!

Assalammualaikum..

tekan lah header tu

  • pasal daku?
Coming from Pahang. Tengah buat Degree dalam Foodscience kat UPM. Maybe kate2 daku dalam entry a bit sentap & pedas tapi no matter lah sebab thats how Im blogging. Sayelah itu Cik Najihah

  • kenape buat blog?
Act mule2 daku buat ni saje2 sebab tengok kawan daku buat macam bes je kan. Tapi lame2 blogging ni bes sebab dari beribu kawan boleh jadi beriban2 kawan yang daku boleh kenal. Hoping for the last longer friendship within me & those bloggers.Blogging medium nak share pendapat daku & pengalaman daku. It was fun!

  • siape orang yang tarik daku untuk ceburkan diri dalam dunie blogging ni
of kos my bff anis adila aris & hanan

CLOSE : 27/10/2011 pukul 4.00 petang

Wednesday, October 26, 2011

Sayang. Sampai bile?

Assalammualaikum..

   Malam ni rase terpanggil nak buat entry jiwang2. Pasal sayang pulak lah. Asyik cinte je kan. Konpem2 korang penah sayang & sedang disayangi oleh sesorang kan. Kalau tak tu tipu lah. Tak kisahlah sape pun tapi nak tekankan pakwe makwe lah. Ape perasaan korang bile disayangi?

   " im single now"
" why?"
" dun noe, she did so. Totally lost now"
"go get her back"
"if i strong & brave to have that"
" do! Did u love her?"
" its a lie if i didn't"

Selame ni? U did said u still love me even u did have ur gf. But then u said u love her & depressed when being dumped by her. What was that,dear? 


   Kalau korang paham bagus lah. Kalau tak paham pahamkan. Kat sini daku nak kate. Kalau lah kite sayang orang tu tapi tak pasti dengan hati sendiri & rase ragu2, please! Dont say that u love that person. Tau tak kenape? Sebab hati sesorang akan lebih terluka bile dapat tau bile kau sayang orang lain juge. Tahu tak betape kuciwanya? Betape sedihnye?

   Kat sini. Sayang. Tapi sapai bile nak hold dengan kate2 sayang tu? Sayang tapi tak buat ape2. Takat kat mulut. Boleh jamin kebahagiaan? Sayang kat mulut sampai bile boleh bertahan? Waw banyaknye persoalan. Hem yelah tu. Ade sape2 yang nak tolong jawabkan?

   Buat korang yang berbelah bahagi menyayangi lebih dari 1 orang @ 2 :
  • terus teranglah yang kau tak mampu nak sayang ramai2
  • lepaskan salah seorang
  • berkorban lah 
  • tinggalkan semuanya
   Dan buat korang yang ditempat disayangi itu :
  • tinggalkan & lupekan die
  • mulekan yang baru
  • hold on
   Kalau korang betul2 rase yakin dengan kata hati korang & mampu sayang sesorang itu, go ahead. Tapi kalau tak mampu, lebih baik jangan sebab akan sebabkan hati terluka. Kau terluka, die pun terluka. Jalan terbaik, pilih salah seorang. 


   Untuk itu, kite serahkan semuanya kepada Yang Maha Esa sebab Dia lebih Mengetahui. Doakan yang terbaik. Sayang & cintailah Dia kerana kekal selamanya.

jangan kate kau tak sayang die kalau kau sedih bile die tinggalkan kau

p/s : duhai hati, biarkan. 

Rombongan bebudak tadika - aku yang galak

Assalammualaikum..

   Hai semua. Siang tadi join adik daku yang tadika tu pegi rombongan ke Zoo Negara & Hutan Liput Kanching Rawang. Dah lame gilos tak pegi zoo nye semenjak dah besa ni kan. So join adik jelah. Macam biase jom cuci mate dengan gambar2 hee.

teringat zaman dolu2. Macam ni lah beratur nyanyi2

nenek2 budak pon ado
oh mama!
oh abah!

oh adik ku

3rd sista
lupe kau nak letak budak tadika ni hoho

outfit on that day. Simple sude

Nak kasi puas adik daku punye pasal pegilah mandi mande kejap kat hutan tu. Haiyo ujan pulak

ok sangat banyak beruk kat situ 
muke budak penat kalah budak2 tadika macam ni lah 
-
-
-
-
-
ok cukup. Babai

p/s : jauh hati :(

Tuesday, October 25, 2011

Their bufday - Hira & Nazirul Hazwan

Assalammualaikum..

   Semalam bufday budak jiran ni. Hepy belated bufday dear hira. Name duduk sebelah kolej tapi haram nak jumpe kan. Aah kalah menteri huhu. Jom terjah blog die.

curi dari fb die hihi

Dan sorang lagi blogger. Sape tak kenal tak tau lah. 1 of my peberet blogger. Kenape daku suke. Suke hatilah.

ni pon cilok. Bro, mintak pinjam
sape yang rase nak sentap sile bace entry2 beliau


Daku buat entry bukan sebab kaki kipas bagai okeh. Tapi sebab kenal 2 horang blogger ni ha. So buat lah. So next sape punye bufday?

Jom dating naik moto

Assalammualaikum..

    Hai semua. Wat ape weh. Bukak2 fb terus ade idea nak buat entry. Zaman skang senang je nak pemes nyah. Contohnye macam kes gaduh kurang bijak ini. Berite panas budak2 zaman sekarang tak reti bersyukur weh.


Die kate tak standard dating naik moto. Kalau daku nak object bole tak? Bes ape dating naik moto sebab :
  • dapat angin fresh2
  • boleh tayang2 muke
  • senang nak mencelah time jam
  • senang gile nak parking
Meh daku highlightkan kate2 die "sy x nak sebab die hanye ade motor je,mana ade standard dating naik moto". Mesti korang laki2 yang ade moto tu macam ase sentap dengan pompuan ni kan. Ish2. Kesianlah kat mereka2 yang berpendapatan rendah tu doh. 

Kau sebelum nak cakap tu pikir dulu. Jenis nak yang high standard ye yang ade kete stok mate belalang. Walamak high demand jugak kan. Kesian2.


Cume bagi daku 1 je lah. Tak kesah pakwe kau pakai moto cabok ke terburai ke janji die sayang kite cukup. Even die ade moto cabuk pon die still berusaha untuk kite nak datang jumpe. Bersyukur dengan ape yang ade.

Dating lepas kawen je lah naik moto. Senang nak tayang2. Sebelum kawin haram. Lagi banyak orang kutuk. Kan. Sekian

p/s : daku bangge je die datang hanta makanan naik moto kat daku. Nak pakai kete tunggu pas grad nanti lah. Hee

Monday, October 24, 2011

penyakit blogger

Assalammualaikum..

   Hai semua. Lately ni agak malas nak update. Tak tau mane hilang mood nak update macam dulu weh. Blogger pon ade jugak penyakit. Bukan orang sakit je. Nak tau ape die? Jom lah bace

  • iri hati
Penyakit ni dah memang selalu sangat kan. Cume nampak ke tak nampak je. Asal ade je blogger baru nak naik mesti ade je cite2 busuk ke kontroversi masam yang melande. Sikit2 nak hentam sikit2 sound. Bile tah nak aman.
  • malas nak update
Inilah die yang daku hadapi. Malas gilos weh nak update. Tak tau kenape makin lame makin malas. Korang pon macam tu ke. Lagi pon tak de idea lah nak update. Hem. Kang update merepek2 ade pulak yang nak judge mmacam2 kan. Menyampah
  • tamak
Tak cukup dengan trafik nak kaut lagi duit nuffy lah segala iklan. Main tipu2lah. Macam2
  • nak tayang gambar
Tu daku jugak lah kot. Kalau entry tak de gamba macam boring kan. Tapi tak de lah sampai beli stokin pon nak tayang gambar jugak . Agak2
  • gile update
Yang ni daku mase mule2 dulu. Sikit2 nak update pantang lepa. Sampai kat dashbod tu penuh name kite je. Opss! Maaf ye sape yang agak sentap. Randomly typing. 
  • gian segmen & kontest & GA
Eh ape pasal eh sekarang ni agak kurang segmen, GA & contest? Ke daku yang lame tak join? Dulu kalau korang pasan daku rajin gilos join GA & segmen bagai kan. Ala nak join balik lah. Baru meriah
  • gila ping
Yang ni pun daku jarang dah. Kan daku ade cite kat korang dalam entry panas ni. Yelah kang ping kene pulak sound kate tak patut buat entry itu ini kan. Siyes meluat dengan orang macam tu. Yucks!
  • hobi follow pastu tak nak lah pastu nak balik
Penyakit ni memang selalu. Ade je tu yang unfollow pastu follow balik. Ape yang daku boleh kate kat orang yang ade penyakit macam tu bawak2 lah hentikan hobi tu. Tak bes pon. Tapi terpulang lah kat korang. Daku sikit pon tak kesah kau nak unfollow. Hak kau nyah.

tak de mood nak update jugak

Ade lagi tak penyakit dalam dunie blogging ni? Kalau ade mehla share dengan daku weh. Ok lah sampai sini je. Tata.


Sunday, October 23, 2011

Bende2 yang bes korang tengok mase kat air terjun

Assalammualaikum..

   Hai semua. Berkaitan dengan tajuk kat atas ni. Daku amik berdasarkan pengalaman daku sepanjang berkelah kat mane2 lagi2 air terjun lah kan. Perkare ape eh yang perlu korang tengok bile kat air terjun? Opss!!

  • orang dating
Yang ni stok yang ringan2. Takat dating2 sondol2 belum lagi lah.
  • "ikan" besar celah batu buat ehem2
Ni baru tadi tengok. Walamak ikan wane merah tu. Tengok2 ade kepale laki yang muncul main sepit2 cium2 walamak. Family daku syiok je tengok dorang tak nampak. Siap cium2 bagai kau. Aww sungguh tak tau malu doh. Datang paksu daku baling batang jagung. Lari terus. 
  • perempuan bergedik gedikan  menjerit kesejukan
Ini termasuk lah daku kan. Tapi dengan family ok lah tu kan ni kalau dengan pakwe. "aww sejuk la bang, janganlaaaa"
  • seronoknye mak ayah tengok anak2
Tadi tengok ade makcik pakcik ni gembire tengok anak2 die suke2. Bahagie je tengok
  • vacation budak2 tadika
Kau tahulah bile budak tadika berkelah macam manekan. Dengan daku sekali nak join haha.

  Ok lah tu jelah. Rugi kalau tak tengok sume ni haha. Jom cuci mate tengok gamba

 paksu & maksu 

bakal bini orang tapi macam budak2
syiok gilos dapat ikan kecik 
ni lah die "ikan besar" buat projek celah batu tu
Mase ni dah otw nak balik..

saje nak tayang beg





can u my face a bit peliks??
p/s : ok bai. sakit gigi

berkelah - Happy sunday

Assalammualaikum..

Hai semua.
lHari ni daku update pendek je. 
Nak pegi berkelah kat Pulau Chekas, Raub Pahang
Wee dah lame tak mandi air terjun.

Ok bai.


Friday, October 21, 2011

blogger, watch ur words bebeh

Assalammualaikum..

   Hai selamat pagi jumaat semua. Semalam daku mengalami sakit gigi yang teraat sangat sampai nangis di pagi2 bute. Pastu pegi gosok gigi pukul 4 pagi sebab tak tahan. Walamak. Sakit woo. Em nak pegi klinik jugak :(

   Ok lah jomlah sambung. Sebelum tu daku nak mintak maaf kalau ade yang tersentap bile bace entry ni ye. Bukan untuk sape tapi kau bace jelah ye. Again, pasal blogger jugak. Tak bahis2 blogger menyampah kan dengar. Ingat dah elok tapi ade je yang tak kene. Opss.


   Ape yang daku nak tekankan kat sini wahai blogger semua, please watch ur words. Tak kire lah kat mane2 pun even dalam entry ke dalam grup blogger ke ape ke. Sebab ape ye daku cakap macam tu? Sebab :

  • it describe urself
  • kate2 kau boleh buat orang menyampah kat kau
   Ade 1 grup ni & sorang blogger suke komen bagi daku macam nak jatuhkan semangat blogger untuk berblog. Die expect kalau blog personal ngarut2 bagai mcam tak de point nak ping ke nak bace ke ape. Dan itu yang buat daku ase nak leave je group tu.

   Thats why sebelum nak kate ape2 pikirlah dulu orang lain. Jangan nak selfish sangat anggap sume orang intellingent cam kau. Dan tibe2 daku rase macam nak maki opss. Tak pelah malas nak sebok2 kan diam aje suda. Tak de point pun nak berdebat. Buang mase.

   Cume bagi daku blogger bukan name blogger kalau tak mule dari bawah dari kesilapan bro. Jangan kau nak pilih bulu sangat lah kan. Kalau rase tak nak bace tak payan tekan link orang tu kan. Senang. Kau tak sebok aku tak semak. 

   Blogger & blogger. Berdebat semata2 nak defend diri tu betul Lantak kau lah. So korang kat sini nak cakap tu bia bertapis sikit ye sayang nanti terguris tau. Ok babai

p/s : sumpah aku tawar hati dengan grup tu

Thursday, October 20, 2011

Tips jage lappy - pengalaman sendiri

Assalammualaikum..

    Alhamdulillah getting better. Allah betul2 menguji daku sepanjang daku sakit ni. Alhamdulillah daku diberi kesabaran yang tinggi. Ok lah jom proceed. Kat sini daku nak share dengan korang macam mane nak jage lappy dengan care yang mudah sangat. Plus buat lappy korang tahan lame. Ni dari pengalaman daku & sikit info dari orang lain jugak lah. Jom



  • pakai cooler
Lappy kalau tak pakai cooler memang agak cepat rosak kot. Sebab bile kite letak tanpe cooler nanti lappy akan jadi panas, overheat, then habuk pon penuh je kat kipas lappy tu. 
  • sentiase cabut bateri lepas cas
selalu orang buat bende ni kan. Act tak elok untuk lappy. Die akan low kan kualiti bateri lappy untuk tahan lame. Kalau tak caye korang try la cas lame2 pastu gune sekali dengan bateri. Then bile korang tak pakai charger korang tengok bape lame lappy korang boleh tahan. Lappy daku pon dalam 1 jam je.
  • jangan on lappy time kilat
Yang ni berlaku pade daku. Syok sangat dengar lagu sampai kilat pon tak dengar sekali terbakar adapter. hamek kau. Mahal weh adapter 
  • jangan gatal2 minum ke makan depan depan lappy
In case kalau makanan @ minuman korang tu tertumpah atas lappy ni ha tak ke naye. Semut datang pastu bergedikan kat lappy korang pastu jem.
  • sentiasa bersihkan lappy korang
Jangan la bia berabuk sangat sampai screen pon kelabu. Tu dah terlebih malas kan. Senang2 amik je berus yang die bagi tu ha cuci kat keyboard ni. 
  • pakai keyboard protector
Daku suke pakai ni sebab keyboard lappy daku besih je hihi. Dasar malas nak cuci lagi. Sume habuk2 lekat kat protector ni. 
  • sentiase update antivirus
Jangan lupe! Even antivirus dah expired pegilah renew balik. Takkan lah nak renew antivirus pon kedekut. berjimba sakan boleh kan. Hihi. Ni penting nak elakkan lappy korang kene virus. Kang tau2 dah ternak virus berjuta2.
  • format kalau perlu
Agak2 dah lembab sangat lappy tu pegilah format. Macam daku daku pegi format + buat partition sekali. Nasib baik murah. Yey sekarang lappy dah super laju hihi. Tapi jangan lupe backup segala tok nenek gambar lagu sebelum format kang naye kau hilang sume.
  • buang dokumen2 yang tak gune
Tak payah nak buat koleksi hiasan kalau dah tak gune. Buang je pastu clear kan recycle bin ok. Pastu clear kan cache, history anda kat CC Cleaner.
  • sayangi lappy anda
Even dah nampak season nak gile, sayang je la. Jage baik. Peluk buat tido ke hihi. Daku dah gune nak dekat 2 tahun alhamdulillah elok lagi nampak masih baru. Tapi akak daku baru pakai sebulan dah sakit. Kesian.

   Tu lah die serba sikit perkongsian daku pasal nak jage lappy ni. Daku bukannye pandai sangat pon pasal lappy ni tapi share jelah dengan korang. Mane tau bergune ke. Nak2 buat yang baru beli lappy tu. Seghonok kau.

  Ok lah nak bersiap pegi kelas. Babai

p/s : esok balik minggu depan mid sem break. HOrey!!

pompuan : jangan buat bende ni. Memalukan!

Assalammualaikum..

Bile daku tengok video ni rase macam a bit buduh la









pastu korang komen ye


Wednesday, October 19, 2011

WW 9 - batang negro???

Assalammualaikum


_
_
_


terus baik demam daku macam ni terkejut punye pasal


Tuesday, October 18, 2011

away..

Assalammualaikum..

got heavy fever, sore throat & sakit gigi..
away from blogging for a while..

pray for my healthiness. Tq semua muah!

Akan kembali update bile dah sehat. Bye2!!

my face was so pucat + miserable but still smiling :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi