Friday, November 18, 2011

Tips treat member tak paham bahase & kedekut - versi kasar sikit

Assalammualaikum..

   Hai semua. Selamat pagi. Wat ape? Korang ade tak member yang kedekut jenis berkira tahap gaban & jenis yang buat muke tenuk tak paham bahase? Ade tak? Kalau ade mesti ase nak lempang kan. Hoho. In case kalau tengah bengang sangat mesti rase bengang gilos2.


   Nak treat macam mane eh? Jom bace ni.

  • kedekut balik dengan die
Kalau die bole kedekut dengan kau tahap gaban kau double kedekut lah dengan die. Cakap "eh kau kan kedekut dengan aku,aku pon kedekut jugak la"
  • perli kasi pedas sikit
Kalau kawan yang agak baik tu korang macam tak biase nak perli2 kan. Buat je ayat pedas ke ape. " aku tak suke kalau orang kedekut sangat ni. "
  • tegur elok2
Kalau korang berani & kalau kawan baik tegur jelah direct. Nak2 yang tak paham bahase tu. Sound je Kalau member tu ok die akan terime dengan baik lah. Kalau jenis nak melenting kau bia kan aje.
  • naik status sound kat twitter @ fb
Kau agak2 die on9 tu buat la status sentap sikit. Kalau die terase baguslah kalau tak tu namenye hati batu. 
  • tak payah layan
Kalau jenis orang tak paham nahase ni eloknye tak payah layan langsung kan. Bia die terkontang kanting sorang2. Haha kejamnye. Lantaklah.

   Ade lagi? Nanti korang tambah lagi ok. Bye.

she was my very bes pren yang daku pegi jumpe die semalam. Rindu sangat2 sampai nak nangis bile peluk!

p/s  : kalau jenis tak paham bahase sangat simbah je denga air. Kalau kedekut sangat sorok selipe die huhu.

15 comments:

  1. yg perli tu akak pernah buat, siyes menjadi.. hahaha.. kiranya akak ni bg ayat sentap...



    psst, simbah asid boley x?? hahahaha

    ReplyDelete
  2. hehehhee
    nasibla x kenal fara dr dulu..kalo x, dah buat dh semua ni,..kekekek

    ReplyDelete
  3. haha..shaye pilih yg buat tak layan tuh....xkuase mak nak..hihi ^_*

    ReplyDelete
  4. ala sound setepet je..kadang2 hati mau kering klu tidak member pijak kepala..

    ReplyDelete
  5. tak reti nak buat status tak puas ati kat fb, hehe

    ReplyDelete
  6. hahhaaa
    msti ader kwn2 yang selalu kedekut ngn akq
    hehee :D

    ReplyDelete
  7. @mizzkechique

    kalau boleh simbah acdi dah lame kak hahaha

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi