Wednesday, November 2, 2011

Oh perempuan. Bijak lah bile berfesyen

Assalammualaikum..

   Hai semua. Wah 2 hari eh daku tak update langsung. So bz lah. Ni curi2 update. Malam kang test. Sory ye sayang2 semua & thanks for those yang follow & tinggal jejak. Daku balas balik nanti ye. Skang daku nak cite pasal pesyen. Bile pompuan berpesyen. Ape pendapat korang bile tengok pompuan berpesyen skang?

beruk tengok pon tenganga

   Dah banyak yang daku tengok depan2 kadang2 tu pesyen dorang nak ikut mereka2 yang cantik2 berpakaian tu tapi tak kene gaya lah. Contoh cane ye? Nak2 pemakaian shawl & skang ni trend pakai skirt labuh pulak. Kalau pakai shawl tu bagi daku sangat2 serabut sebab lilit nak tiru yang macam u tube tu tak jadi. Oh bagi dorang cantik sebab pesyen kan. Tapi kalau orang lain? Pelik ok.

   1 lagi. Tak salah kalau nak berpesyen bagai kalah artis pon tapi bijak lah sikit. Dari atas elok je bertutup tibe2 tengok bawah kain terbelah baik punye buat stok laki meleleh air liur. Daku yang tengok pon agak segan bile lalu sebelah die. Dan bagi daku kecantikan die dah kurang bile die pegi mekap baaapak tebal kat mate & muke die. Siyes macam hantu. Tak tipu.

pesen ape bawah terbukak


  Maksud daku bijak bile pesyen ni cane?

  • sebelum pakai ape2 pikir dulu. Sesuai ke tak cantik ke tak
  • of kos bagi melayu tutup lah aurat 
  • tengok dulu badan kau macam mane. 
  • mix & match cara yang betul
  Jangan nanti kau nak berpesyen tapi orang kate tak kene langsung. Memang bagi kau cantik oh ini trend sekarang tapi ape gune kalau macam badut & jadi bahan gelakan orang. Remember this. Orang sekeliling sentiasa memerhatikan kite. Jangan elok2 orang dah nampak kite elok je sekali lain pulak.

   Daku tak kate sini daku bijak pandai dalam berpesyen tapi sebagai pompuan pon daku ade jugak rase malu bile tengok kaum sendiri berpakaian pelik & kurang bijak bile pilih baju nak pakai kan. Kalau ye pun  nak perhatian orang ramai to see u as a beautiful girl, bialah kene pade caranya. Im not telling u that the way im fashioned was ok but that was my opinion on that.


  Sory lah pade yang sentap tu. Bukan ape. Kadang2 pakai shawl terlalu cantik sangat care sampai muke pon tak nampak. Kureng cantik sebab nampak serabut sangat2. Pakai skirt labuh tak kene dengan baju nampak sangat badut. Em tapi terpulanglah pade korang untuk menilai. Sekian.

p/s : blog akan lebih terabai nanti

39 comments:

  1. jihah kita sokong (:

    diorunk nih skunk fesyen dah ntah

    apew2 cm hallowen dah .. haha

    ReplyDelete
  2. kadang2 tak suke gak tengok fesyen melampau tuu.. menyakitkan mata.. mayb diorang terikut2 gaya ala2 omputeh kot

    ReplyDelete
  3. betui-betui tu setuju sangat.. berpada-pada lah kalau nak berfesyen pun..

    ReplyDelete
  4. betul tu sis.. sekarang ni banyak sangat org buat fesyen shawl yang pelik2.. mcm alien pun ada :P

    ReplyDelete
  5. ca penah jumpa og, pakai tudung elok da.sekali pakai skirt labuh tp inner yg belah dalam tu parat lutut je..yg bawah tu jarang..erk! apekah itu..??

    ReplyDelete
  6. http://whoamieitismei.blogspot.com/2011/10/tudung.html

    ReplyDelete
  7. hye awak.. saya ada tag untuk awak. mohon di jawap yee.

    http://syafizaalexa.blogspot.com/2011/11/tag-dari-budak-nerd.html

    ReplyDelete
  8. konklusinya, berpakaian mesti berpada-pada. hehe

    ReplyDelete
  9. sungguh scary dressing mcm tu..hahaa

    ReplyDelete
  10. aiyo...ape masalah nye la nie..atas tutup kepale..bawah pulak yg terbukak..dah mcm pakai baju kecik..tarik atas bwh terangkat..tarik bawah ats terangkat..

    ReplyDelete
  11. hehee
    sek bek saye stok pkai tdg je
    hehe :D

    ReplyDelete
  12. huuuuuu
    betol2
    tu akak kekadanggg ase segaaaaann sgt nak cube pesyen baru sebab akak ni dahla gempal2
    kang lgi owg pndang slek
    pakai jela si bawal tu
    hehehehee

    ReplyDelete
  13. bg yg bertudung...kalau pakai tudung jgn lah dipadankan dengan baju takde lengan ke, seluar pendek ke. nmpak macam pelik oh. em mcm rosakkan tudung tu :D

    ReplyDelete
  14. tu namanya nak berfesyen habis-habisan..hehe..

    dah malas skrg nak ikot trend..pakai simple2 sudah jnji selesa...;-)

    ReplyDelete
  15. bertudung ngansleeve yang kurang.
    bukan sleeveless,
    tp sleeve yangkurang ...

    terasa tak matching :)
    tp kira ok lagi dari yg nampak pusat hahahah

    ReplyDelete
  16. yang bawah terbuka tu memang dahsyat dan tak patut dipakai sama sekali.

    yng belit-belit tu pula bagi saya tak da masalah,tapi belitlah betul-betul dan pastikan ia betul-betul jadi dan kemas. :)

    btw,semua umat islam kena jaga aurat,bukan melayu sahaja =)

    ReplyDelete
  17. hmmm, sedih pulak tgk rozita pakai cengitu..

    ReplyDelete
  18. makin suka berfesyen pelik!!

    xtaula..huhu..

    ReplyDelete
  19. apa masalah nya dye ni.adoiiii ntah pape ntah lah kan.dye ingat cantek lah tu.

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi