Sunday, November 20, 2011

people & habit

Assalammualaikum..

   Hai semua selamat tengah hari. Ape kaba? Siyes daku tak de idea nak buat entry. Maaf lah korang semua. Em. Ni daku nak cite pasal habit. Semua orang ade habit. Kalau daku? Kat bawah ni habit yang memang daku tak boleh nak lari dari dulu lagi.

  • ucapkan terime kasih
Even dengan kawan sendiri pon tak penah lekang cakap terime kasih tu. Dah terbiase. Ade jugak manusia yang payah sangat nak cakap thanks je pun. Ish2
  • sory
Yang ni memang wajib. Terlanggar sikit je daku automatik akan cakap sory. Perkataan ni lah yang daku rase daku paling2 selalu cakap. Korang? 


  • senyum bile dengan orang yang tak kenal
Zaman sekolah dulu selalu akak2 exco cakap camni " kalau jumpe akak abg2 senyum tau ". Sampai lah skang ni ke upm still ade lagi pesan tu. So bile jumpe sape2 pon tak kenal kalau die senyum balik mesti akan senyum semula. Lain lah kalau daku dah senyum tapi orang tu buat muke kayu die memang tak lah nak senyum dah. Podah!
  • tolong orang tak kenal
Contohnye macam barang die terjatuh. Tak kan barang die jatuh depan kaki kau tak nak tolong kot. Tolonglah. Nak2 kalau lelaki. Mane tau kau jatuh cinte dengan die ke. Haha. Opss!
  • mesra dengan orang lain
Kau jangan mesra tak bertempat sudah. Kan kene pulak muke tembok kan. Sape yang dah kenal daku kat blog ni cube nilai daku cane. Ok tak? Wink

   Ade jugak habit yang buruk nak gilos weh. Orang2 public selalu buat.Ape die?
  • meludah
Sumpit daku geli gilos dengan manusia yang suke meludah merata2 ni. Kalau die hensem terus reject. Yucks! Sangat tak senonoh. Puih


  • merokok
Malas nak cite panjang2 dah cite dah dulu. Geli
  • pemalas
Nak basuh pinggan & container pon malas. Sanggup bia kat dalam toilet sampai berkulat seh. Pompuan pon same je.

   Daku rase tu je kot bagi pandangan daku. Kalau korang? Tak pe kutuk je kat sini. Haha. Ok lah nak sambung buat keje. Bye!

p/s : nak buat segmen tapi nak ke orang join??

8 comments:

  1. kdg2 je bile fara senyum,tp orang tu bt muka
    coii
    pent je senyum comel2
    hahaaa

    ReplyDelete
  2. buat jer segmen,
    kitorang tgk kalau besh kita join.
    (Tak menjawab soalan kan.. pocket tahu)

    pocket suka cakap terimakasih,
    tapi kena tegur ngan kawan ari tu,
    'say it like u mean it'
    jangan setakat template.
    so!!
    tengok mata dia,
    senyum...
    tarik napas dan.. 'terimakasih tau!' with a smile :D
    would definitely make his/her day ^^

    ReplyDelete
  3. hm.. orang merokok je selalu ludah in public. no manners

    ReplyDelete
  4. hee
    suke senyum
    suke tegur owg jugak sebb byk ckp
    hahahaha =)

    ReplyDelete
  5. yg meludah tu paling tak boleh terima langsung oh !!!

    ReplyDelete
  6. ada yg korek idung dpn org ramai..haisy...geli..huhu

    ReplyDelete
  7. ada yg korek idung dpn org ramai..haisy...geli..huhu

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi