Thursday, November 3, 2011

perempuan akan nampak kurang pandai bile

Assalammualaikum..

   Hai semua. Ape kaba? Daku nak cite kat sini lah pasal perempuan lagi. Ape sal perempuan ye? Sebab mostly perempuan yang banyak buat hal. Nak2 dalam fb. Berbalik pade tajuk ni. Pompuan akan nampak kurang pandai tak pun bahasa kasarnye bodoh bile :

  • terkejar2 kat laki tu
  • gambarkan betapa murahnye diri die
  • memalukan diri sendiri
  • seksa diri sebab putus cinta
   Ape sebab daku cakap point2 kat atas ni? Meh bace ni.

   Ade sorang pompuan ni kapel dengan sorang laki ni. Then laki ni mintak break sebab tak nak kapel atas dasar simpati & kesian kat pompuan tu. Kesian lah pompuan tu syok sendiri kan so laki tu decide clash. But then pompuan tu macam tak boleh terime kenyataan yang laki tu tinggalkan die. She keep on texting, calling that guy and said " sy tak boleh hidup tanpe awak". Sambil merayu2. Bile laki tu cite daku rase ya Allah malunye. Malu sebab nampak sangat kebuduhan terhegeh2 tu.

   Perempuan, kalau ye pun dah sayang sangat kat laki tu & tak dapat terime hakikat sekali pun jangan lah sampai terserlah sangat kebodohan korang tu. Nampak sangat desperate nye. And korang tau ape laki tu cakap? " ei aku rimas lah,dah aku kate aku tak nak tak nak lah. Tak payah kejar2 aku"

   Bukan daku nak aibkan die ke ape ke tapi rasional lah. Bia laki yang kejar kite. At least tak de lah nampak sangat desperate kan. Oh sini daku bagi care untuk korang yang desperate nak pakwe tu kan. 
  • buat status kat fb ke blog ke kate anyone wants to couple with me?
  • pegi ngorat laki2 yang kau suke
  • suruh mak ayah carikan calon terus

   So perempuan. Kite hamba Allah yang sangat ternilai. Jagelah keistimewaan yang kite ade ni sebaiknya. Kalau ade jodoh kite dengan die insyaAllah Allah permudahkan.Sekian.

Bila die lepaskan kite, biarkan. Jika die kembali itulah jodoh kamu. 

p/s : terasa nak buat segmen. Ade ke nak join? 

18 comments:

  1. benda mcm nie kita tak boleh nak jangka kadang2 :) kadang2 diri sendiri pun boleh jd mcm tu bila terkena . hihi

    ReplyDelete
  2. jom kawen cepat2 mcm akk,tak lah buat status bukan2 kat fb.hehehe

    ReplyDelete
  3. betul..saye stju.hhahhaa.... bia laki yang keja kite..kite duk ileks je.... thnks najihah 4 adiah GA 2..n sori2 sgt2...bab susah tul nk jumpe...anyway....cantik la keychain.bile nak wat GA ag??:)
    http://tiktok91feveret.blogspot.com/2011/10/136.html

    ReplyDelete
  4. maybe najihah kena dengar both side...dari pompuan tu punye side pon kena dengar gak..ada species lg yg cuba menegakkan benang yg basah - konon2 tak cinta..tp bg harapan... Bnyak yg jd mcm tu...kate takde ape2 prasaan kat pompuan tu..tapi panggil pompuan tu cyg bucuk..its reality!

    ReplyDelete
  5. tu klu pompuan yang terhegeh2 tapi klu lelaki yg terhegeh2 mcmna citer plak??ala sama je dua2..
    moral of the story klu org dh xnak tu bwk2 la reti bahasa..org dh xnak jgn dipaksa2..xde makna nyer!!!

    p/s: tersentap sudahhh :-)

    ReplyDelete
  6. tak pun, jual je nombor. haha. senang cerita~

    ReplyDelete
  7. tiba2 teringat kes bunuh diri pagi tadi kat Tower 1Borneo KK tempat tggl saya plak..
    ari tu pun ada gak sbb frust..
    yg ni xtau plak sbb pa..

    ReplyDelete
  8. Salam Najihah. Cardigan dari Luna Shoppe tu RM 20. Komen kat sini sbb xdapat email najihah, failure delivery

    ReplyDelete
  9. kalau dah ditinggalkan, cari aje yg lain..hehe

    ReplyDelete
  10. sokong sma asyikin...kita xleh jangka..mana tau satu hari nanti kita akan diduga sebegitu.mampu ke kita hadapinya?

    papepon masalah yg melanda, ingt satu je..tiap yg berlaku mesti ada hikmahnya.kita kena redha la kan.. :)

    ReplyDelete
  11. wuuu
    gile kentg cam desperate je
    hehe
    bt malu je

    ReplyDelete
  12. smpai buat status fb tu mmg melampau betul lah. hehe. buat malu je. dah la org akan igt status tu smpai bila2. so hati2 yg girls :D kot ye pun nk perhatian :D

    ReplyDelete
  13. wah!..setuju sesangat..kadang-kadang berfikir juga, kenapalah ada wujudnya wanita macam ni.minta-mintalah Lia tak terjebak sama..

    ReplyDelete
  14. malu kan bgtu>
    tapi hakikatnya ramai yg bgitu..

    hewhewhew

    ReplyDelete
  15. pmpuan kan loyal.. hek3~ ehhh, yekeee.. tp byk tgk status kat fb meronta ronta yg mintak simpati lepas dah clash... klakar je rasa :P

    ReplyDelete
  16. =]betul!
    jangan ase kite desperate sgt
    Tuhan dan sedia menciptakan yg terbaik kan
    mungkin masanya belum tiba kan!

    ReplyDelete
  17. bahaya tu.. harap2 dia cpt sedar hendaknya

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi