Friday, November 18, 2011

ape sebab orang tak nak datang blog kite?

Assalammualaikum..

   Korang tengah buat ape weh? Nak up entry untuk hari esok teros lah. Nak tanyelah. Prestasi blog korang macam mane? Ok ke tak ok ke ke sentiasa tak ok? Blog daku? Ade pasang surutnye. Nak tau kalau tibe tang tak de orang nak komen tu perkare biase. Yelah entry tak bes nak komen ape. Opss.


   Ade tak korang tanye diri sendiri ke orang lain ke kenape blog korang tak mendapat perhatian dari orang lain & tak de orang nak datang sangat? Penah tak? Daku tengah menyanye sekarang. Jawapan nye

  • blog berat
Ni faktor yang paling2 orang akan consider bile nak masuk sesebuah blog. Nak2 yang pakai berok band yang dah habis limit kan. Sabo jelah. 
  • terlalu kreatif
Skang ni mostly daku bukak blog tersangat2 kreatif sampai tak tau nak komen kat mane. At last bile dah penat skroll ke atas bawah tak jumpe2 mintak maap lah keluar terus. Korang kene consider bende2 remeh macam ni. 
  • ulang entry isi yang sama
Balik2 pasal bf gf kawan cinta. Itu aje. Tak de bende lain. Memang lah topik tu bes tapi ade masenye kite kene variasi kan entry blog kite kan. Barulah orang nak datang selalu blog kite. Betul tak.
  • masalah internet @ personal
Ni tak boleh nak escape lah kan. Even daku pon kadang2 alami bende yang same. Line tenet kadang2 bikin sakit jiwo je.
  • pilih bulu
ade readers yang pilih bulu. Nak bace blog yang dah tip top je. Yang baru nak up ni buat tak tau je. Tapi bile dah up terhegeh2 nak komen. Dasar hantu betol.
  • bahasa
Bahasa yang digunekan dalam entry. Ade 1 blog ni daku penah singgah. Die taip " akuw x suke owg pandang rendah at aku". See. Please dont use that kind of words bebeh. Too berbelit nak bace.Lagi 1 shortfom. Terlampau banyak. Better taip je ayat penuh. Tak pe orang tak kutuk
  • bosan
Readers mudah rase bosan bile entry @ blog sesorang tu seems tak nak nampak menarik. Jadinye pandailah2 korang buat blog korang tertarik ye.

   Tu lah antara sebab yang daku rase orang tak berape nak gemar sangat singgah blog kite. Sekadar drop kat shoutbox je. Kadang2 daku sedih jugak mane pegi mereka2 yang rajin datang blog daku ni dulu kan tapi tak pelah daku paham mesti ade bende yang tak kene kan. Always think positive.


    Rase down berblog ni perkara biase bagi daku. Tapi lame2 akan ok lah mood tu kan. As long as korang bagi ruang kat diri korang nak ade feel untuk buat entry. Baru masyuk kot. So dah boleh tau ape sebab orang tak datang blog kau? Kalau dah bagus. Kalau belum terpulanglah.

dont judge a blogger by its blog appearance but do judge them by their words in their entry. 

p/s : tension sampai rase nak nangis.

28 comments:

  1. ^___________^

    betol2.
    dah banyak belajo cm mane nak bagi org bace, so, kene usaha la dari sehari kan.. give and take, mungkin salah satu cr nak bg kita ada byk readers kan =]

    suke dtg belog fara ni jugak!

    ReplyDelete
  2. blog ca pon ada pasang surutnye..so ca bandingkan entry yg ramai org komen dgn yg tak ramai..rupanya2 org suka baca bila tajuk entry "double meaning"..hehe

    ReplyDelete
  3. blog yg ada widget melampau lampau,
    benda terbang sana sini,
    sampai kalau nak click kat komen tu tp terclick kat widget tu n terus dihanyutkan ke page widget tu....

    dan terus pocket alt+F4 kan jer :)
    ohh..

    ReplyDelete
  4. pilih bulu tu memang betul . tak suka orang mcm tu . benci . ehh ??

    okay . setuju semua di atas (^_^)

    ReplyDelete
  5. betul lah tu.
    cuma gua tertarik dengan pilih bulu.
    haha.
    biasa adat manusia.
    kalau menurut tinggi gunung.
    disanjung apa saja.
    kalau menunduk lereng bukit.
    dipandang tiada mata.

    ReplyDelete
  6. blog akq adalah contonthye
    heee :)
    suke baca

    ReplyDelete
  7. akk plg malas masuk blog yg berat..loading sampai 10 mnt..adesh..buang masa..watpe la letak lagu, widget..bkn org nk dtg tgk tu sume

    ReplyDelete
  8. rasanya bab entri berulang tu Lia selalu..ngehhh..maaf di pinta ya..

    ReplyDelete
  9. huhh..nice info..patutla blog aku down..lalalalalaaaa~ anyway, bhasa jiwa bangsa.. :)

    ReplyDelete
  10. blog berat la paling susah nl loading..uhuhu

    ReplyDelete
  11. @aimie amalina

    betul tu kak..
    hem..
    tenkiu kak datang la lagi hihi

    ReplyDelete
  12. @Pocket

    tu mmg dah marah sangat tu pocket kan hihi

    ReplyDelete
  13. @hafizudin

    aah..kalau up sikit mule lah nak menyendeng bagai..

    ReplyDelete
  14. @Fad

    samelah sy kak..dah la gune berok band

    ReplyDelete
  15. tp kan najihah, sy bukan nak pilih bulu. tapi serious sy tak tahan blog yg ada lagu...bising. :( yela,just imagine lah..kita timebuka tab..kita buka 3 tabs at least..buatnya smua ada lagu..bising. kita time baca2 entry pun kdg2 kita pasang lagu kt pc kita sendiri kan..kalau dah bercampur gn lagu blog tu..mmg pasar. :(

    ReplyDelete
  16. eh saya ade kot antra cri2 ni :)
    hee sedar sndri.
    berubah.

    entry kak fara dgn gmbr yang berdialog tu comel:) haha

    ReplyDelete
  17. blog akak??teruk sangat tak farah..weee..idea banyak..tp nak mengarang toh malas lak lately..

    ReplyDelete
  18. biasala diaorang nak baclink yang berkualiti tu yang komen kat blog yang pagerank 2 ke atas agaknya.

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi