Thursday, November 24, 2011

Orang kurus tak boleh nak bergaye? Eh tak lah!

Assalammualaikum..

    Hai semua. Ape kabo? Daku baru rajin nak update sebab last 2 days sangat2 bizi dengan test & asignment & presentation. Fuh lepas beban tapi tambah lagi 1 beban. Huwa! Tak pelah. Opss kalau persoalan. Orang kurus & gumuk tak boleh ke nak dress up macam orang lain? Ape masalahnye? Rileks lah weh. Boleh aje nak dress up bagai tapi bersesuaian.

in love with skirt for now



   Daku kurus jugak. Tapi daku pakai je ape yang daku nak pakai ikut suke janji sesuai & tak keterlaluan. Just hold to this word " lantak kau lah nak cakap ape". Tapi kene tengok jugak ape yang kite kenekan kat badan tu. Obvious sangat ke ape ke. Tips?

  • jangan pakai pakaian terlalu lalu ketat
Kau dahla kurus nak pulak pakai yang ketat lagi nampak papan nye kau tu. At least bialah loose sikit.
  • pakai baju yang  horizontal strip line
Kalau pakai baju yang line die menegak agak nampak ye kekurusan anda disitu.
  • gayakan dengan kardigan @ jacket
Yang ni memang peberet daku skang. Pakai kardigan. Sarung je
  • warna yang tak terlalu terang
Jangan pulak kau pakai pakaian yang terlalu menyilau nyah. Sakit tau mate ni. 

   Selebihnya daku tak pro sangat. Korang tambah2 lah ye. Cume bagi daku korang2 ni kalau nak kutuk pun orang tuu tak pandai bergaye agak2lah. Macam lah kau tu lawa sangat bergaye kan. Die pun ade jugak desire nak bergaye macam pompuan2 lain.

   Tak de salahnye pun orang kurus ke gemuk ke nak pakai ape2 asalkan sesuai dengan badan die. kau nak tengok boleh, tapi kutuk nanti dah balik bilik lah. Sense of humor tu penting ye. Cube jage sikit hati orang lain tu. 

   Tapi ade sesetengah artis yang daku suke sangat tengok care die dress up. Nak tau sape? Jom sini cuci mate

the old yuna

the latest diana amir

    Dorang kurus jugak tapi cantik! 

No matter what people said, just appreciate what we have and what did Allah gave to us. 

    Ala kalau ade jugak malaun yang dok kutuk2 korang berpakaian tu cakap je " sile jage tepi kain sendiri ye". Sibuk je kan. Tak de salahnye nak bergaye kalau kau kurus pun janji sedap mate memandang. 

p/s : tak sabar nak tunggu esok! Pulang ke rumah weh

31 comments:

  1. sweet je akak tgok awk pakai skirt..hehe

    ReplyDelete
  2. huhuh,yui jrg sesgt pakai skirt..

    tu la,pakai aje..jgn over sudah..

    ReplyDelete
  3. definitely not,
    on the contrary,
    orang kurus lagi mudah nak bergaya,
    pasal banyak baju saiz kamu,
    (Except for XXS)

    yg gmort plak on the other hand......

    ReplyDelete
  4. yang penting sht..kurus xpe...hehe

    ReplyDelete
  5. gambar dua last tu sy kenal.tapi dua yang first tu model mana erk.hehee

    ReplyDelete
  6. org kurus ni benefit dia...umur da 30 an pun nampak young sbb kecik molek gitu..hehe..untung laaa

    ReplyDelete
  7. oh dulu zaman sekolah, org selalu ejek saya kurus macam papan. kayu kayu kayu. sampai cakap saya takkan ada bf sbb takde laki minat perempuan keding. heheh. :) tp at least sy sihat kan ! sempurna anggota pe.kurus gemuk ke..takde masalah :)

    ReplyDelete
  8. hmm...boleh jadi pereka fesyen ni...suppport you..!!!
    haha
    jempput singgah..yer :)

    ReplyDelete
  9. orang kurus nak bergaye pun jd masalah kan dieorang2 ni.. tah ape2 lar kan.. semua ade je tak kne.. mulut kan.. nk bercakap.. cakap jugak lar kan..

    kkdg sakit gak hati tu...

    ReplyDelete
  10. perempuan selalu memikirkan tentang fashion baju yg mereka pakai.. selamt bergaya, jgn pening2 sudah hahahha

    ReplyDelete
  11. nanti bagi la tips untuk orang2 yang gemok pula yerkkk..huhu

    ReplyDelete
  12. org kurus lagi senang nak cri bju...dresing pun byak pilihan

    ReplyDelete
  13. Betul2..skunk suka pakai cardigan jep.hee :)

    ReplyDelete
  14. orang lain jeles sebenarnya tengok orang lain bergaya. tu yg dok cakap tak reti fesyen. pape pon, kite cuma perlu konfiden dgn diri sendiri je. :)

    ReplyDelete
  15. yeah! suka pkai skirt juga! kite sama! cuma akak gemok skit! kih2 =p

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi