Tuesday, November 22, 2011

Blogging? Macam restoran

Assalammualaikum..

   Sempat update jugak. Cane nak berblog dengan best ye? Cane nak upkan blog ye? Camne nak bagi orang kenal blog kite ye? Macam2 kan persoalan nak2 blogger baru. Act pade pendapat daku kan blogging ni macam belejar masak. Nak tau sebab ape? Jom bace

  • blogger = chef
Kitelah yang tentukan resepi kite. Resepi tu entry lah. Kite lah yang corakkan blog kite ni nak ke mane. Blog personal ke free thinker ke informational ke ape ke. Kalau kite sombong tak bertempat alamatnye memang tak lakulah blog kau kan. Ops!!
  • entry = resepi
Entry yang bes same macam resepi2 yang sedap. Kalau bes entry tu make sedaplah resepi kite tu. make ramailah customer @ readers yang datang.
  • customers = readers
Readers yang datang kat blog kite tu macam customers. Customer akan datang kalau masakan kite sedapkan. Same jugak dengan blog. Readers akan datang banyak2 kali bile blog kite kaye dengan entry2 yang bes2.
  • untung = kepuasan
Bile dapat duit dari hasil jualan mestilah kite rase hepy kan. Same goes to blog jugak. Bile semua2 yang kat atas tu complete kite yang dapat kepuasan. Siyes.

   Tu lah die yang daku ibaratkan. Tapi kalau nak betul2 berjaya dalam blog kene lah usaha lebih. Kan2. Tak harapkan orang lain sangat contohnye macam terlalu pakse orang nak follow sangat. Betul tak. Mentang2lah amik kos makanan, nak jugak kait dengan makanan haha.

motif : undefined


   Apepun think wisely ok. Bye!

34 comments:

  1. tapi chef pun required utk bertandang ke restoran org. merasa masakan org.

    br la ukhwah:D

    ReplyDelete
  2. Ya , sangat setuju !
    apa pun keadaan blogger , berblogging adalah satu kepuasan !
    :)

    ReplyDelete
  3. chopp nak tambah boleh..
    environment restoran = susun atur blog..makna nyer blog tu kemas dan teratur baru org yang datang berkunjung pun sedap je mata memandang sambil layan entri betul tak??


    p/s: pandai2 aku je bg komen hihihi

    ReplyDelete
  4. yezzzaaaa blog dh jadi mcm makanan pulak kan :) tp btul jugak tu ^^

    ReplyDelete
  5. betul~ semuanya bergantung kepada blogger tu juga. hehe

    ReplyDelete
  6. betul-betul.

    'restoran' den kiranya diibaratkan seperti gerai tepi jalan

    ReplyDelete
  7. bagi ca blogging macam masak maggie je..hehe..

    ReplyDelete
  8. ermm, mcm tu yer.. tp btl gak.. hehehe.. akak punye resepi kenkadang xubah sampai 2 3 hari.. dasat!! haha

    ReplyDelete
  9. sangat betul najihah. :) ala tapi chef boleh rasa makan. kita blogger kongsi tulisan je. hehe

    ReplyDelete
  10. chef dan customer slg memerlukan..

    toi dak?

    ReplyDelete
  11. Thankyou sebab selalu singgah blog underground macam blog saya :)

    ReplyDelete
  12. soooo, pasni kena buat entry pasal resepi lah ni... :D hehe, gurau jer.. betul lah tu, kena seimbangkan antara chef, resepi, readers n kepuasan :)

    ReplyDelete
  13. owh.. cam tu.. kena buat ala barat la cam ni.haha.. baru ramai cari.fast food ke.haha

    ReplyDelete
  14. <--- ni blogger tak pandai masak.. boleh ka gitu..hehe :P

    ReplyDelete
  15. letak la resipi banyak2 dni nak blaja masak ni :D

    ReplyDelete
  16. dan nama blog melambangkan nama restoran. hehe :)

    ReplyDelete
  17. hahaaa
    mentaang2 akq amik course food tech
    terus apply kat dalam berbblogging
    hohohh :D

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi