Sempat update jugak. Cane nak berblog dengan best ye? Cane nak upkan blog ye? Camne nak bagi orang kenal blog kite ye? Macam2 kan persoalan nak2 blogger baru. Act pade pendapat daku kan blogging ni macam belejar masak. Nak tau sebab ape? Jom bace
- blogger = chef
Kitelah yang tentukan resepi kite. Resepi tu entry lah. Kite lah yang corakkan blog kite ni nak ke mane. Blog personal ke free thinker ke informational ke ape ke. Kalau kite sombong tak bertempat alamatnye memang tak lakulah blog kau kan. Ops!!
- entry = resepi
Entry yang bes same macam resepi2 yang sedap. Kalau bes entry tu make sedaplah resepi kite tu. make ramailah customer @ readers yang datang.
- customers = readers
Readers yang datang kat blog kite tu macam customers. Customer akan datang kalau masakan kite sedapkan. Same jugak dengan blog. Readers akan datang banyak2 kali bile blog kite kaye dengan entry2 yang bes2.
- untung = kepuasan
Bile dapat duit dari hasil jualan mestilah kite rase hepy kan. Same goes to blog jugak. Bile semua2 yang kat atas tu complete kite yang dapat kepuasan. Siyes.
Tu lah die yang daku ibaratkan. Tapi kalau nak betul2 berjaya dalam blog kene lah usaha lebih. Kan2. Tak harapkan orang lain sangat contohnye macam terlalu pakse orang nak follow sangat. Betul tak. Mentang2lah amik kos makanan, nak jugak kait dengan makanan haha.
motif : undefined |
Apepun think wisely ok. Bye!
tapi chef pun required utk bertandang ke restoran org. merasa masakan org.
ReplyDeletebr la ukhwah:D
Ya , sangat setuju !
ReplyDeleteapa pun keadaan blogger , berblogging adalah satu kepuasan !
:)
chopp nak tambah boleh..
ReplyDeleteenvironment restoran = susun atur blog..makna nyer blog tu kemas dan teratur baru org yang datang berkunjung pun sedap je mata memandang sambil layan entri betul tak??
p/s: pandai2 aku je bg komen hihihi
yezzzaaaa blog dh jadi mcm makanan pulak kan :) tp btul jugak tu ^^
ReplyDeletehahaha
ReplyDeletebagus jgk ek perumpamaan!
betul~ semuanya bergantung kepada blogger tu juga. hehe
ReplyDeletebetul-betul.
ReplyDelete'restoran' den kiranya diibaratkan seperti gerai tepi jalan
bagi ca blogging macam masak maggie je..hehe..
ReplyDeleteermm, mcm tu yer.. tp btl gak.. hehehe.. akak punye resepi kenkadang xubah sampai 2 3 hari.. dasat!! haha
ReplyDeletesangat betul najihah. :) ala tapi chef boleh rasa makan. kita blogger kongsi tulisan je. hehe
ReplyDelete@Pocket
ReplyDeleteyup
@nelly
ReplyDeleteyup..mmg 1 kepuasan..
@saffiya_aleesya @ echa
ReplyDeleteaah sy lupe..
thanks :)
@♥ MRS ZACKS ♥
ReplyDeleteaah tau x pe
@Lelaki Ini
ReplyDeletehihi
@hira
ReplyDeleteyup
@♥CiK DuYuNG [Ca]♥
ReplyDeletesame je kot uhu
@mizzkechique
ReplyDeletehahah samelah kite kak
@Namee Roslan
ReplyDeleteaah namee..x kan lari dari tu
chef dan customer slg memerlukan..
ReplyDeletetoi dak?
Thankyou sebab selalu singgah blog underground macam blog saya :)
ReplyDeletesy blogger yg x pandai msk.. ;p
ReplyDeletesoooo, pasni kena buat entry pasal resepi lah ni... :D hehe, gurau jer.. betul lah tu, kena seimbangkan antara chef, resepi, readers n kepuasan :)
ReplyDeleteowh.. cam tu.. kena buat ala barat la cam ni.haha.. baru ramai cari.fast food ke.haha
ReplyDelete<--- ni blogger tak pandai masak.. boleh ka gitu..hehe :P
ReplyDelete@nuyui a.k.a miss YUI
ReplyDeleteaah..kene la seimbang
@Iskandar Shah
ReplyDeletewelkem :)
letak la resipi banyak2 dni nak blaja masak ni :D
ReplyDelete@Saiazuan
ReplyDeletesy juge hihi
@fiQ'Ra
ReplyDeleteyup
@Pendamba Mawar
ReplyDeletehan ok jugak cam tu kan
@Cik Azizah
ReplyDeletesy pun x pandai kak
dan nama blog melambangkan nama restoran. hehe :)
ReplyDeletehahaaa
ReplyDeletementaang2 akq amik course food tech
terus apply kat dalam berbblogging
hohohh :D