Wednesday, November 9, 2011

Buntu nak bagi hadiah ape kat Bf @ boypreng? Meh bace

Assalammualaikum..

  Hai semua. Selamat tengah hari. Korang yang pompuan agak2 penah tak buntu nak bagi hadiah ape kat laki2 ni? Yelah laki ni cerewet sikit bagi itu tak nak bagi ini tak nak. Kalau pompuan senang je kan. So sini daku cadangkan hadiah yang seeloknye korang nak bagi kat laki tak kire lah bf ke kawan ke ayah ke kan.



  • tie
Nak bagi tie kenelah pilih yang sesuai kan. Nak bagi tie tak semestinye nak tunggu lelaki tu keje dulu ke or ape ke. Even die tak kan gune pon tapi still akan simpan jugak kan. Nice ape bagi tie. Kau cari yang murah & standard price sude tak payah nak mahal2 sangat.
  • tiepin
Daku selalu bagi kawan2 laki daku tiepin. Sebab nampak cool je even dorang tak pakai selalu tapi kite still akan nampak die pakai kat mane2 pon. Lagi pon murah je tak mahal mane pon.
  • perfume
Ha yang ni lah selalu orang bagi kan kat laki2. Tapi daku tak penah lagi sebab tak reti lah nak bagi perfume yang macam mane. Kang kene kutuk pulak busuk. Tapi kalau nak beli pon daku lagi suke beli cap avon punye. Murah & wangi hehe. 
  • t-shirt
Orang dulu2 penah kate jangan bagi baju kat pasangan kite nanti hubungan cepat putus. Oh mitos. Kalau dah tak de jodoh nak wat cane kan. Kalau ade crocodile ke snail ke bum yang sale amik jelah 1 bagi hadiah kat laki tu. Konepm die suke weh. Terharu tau. Make sure saiz die korang tau.
  • casing henpon
In case kalau tak sempat sangat ke tak cukup bajet ke korang kasi je casing henpon. Opss!! Penah ke orang buat? Orang tak buat daku buat janji hadiah. Ah kesiannye.
  • belanje makan
Nak bagi hadiah tak semestinye dengan bende kan. Tak pun korang boleh belanje die tengok wayang ke makan ke. Tu pun dah kire ok.
  • kasut
Ni kalau kaye sikitlah. Tapi kasut mahal lah nyah. Agak2 ade duit lebih tu kasilah kasut. Jangan lah kasi kasut cap asadi pulak. Kesian die. Ahaks.
  • kad/ cd
Bende ni pon bole jugak. Tak pun korang bagi die hadiah handmade yang korang buat sendiri. Tu daku rase lebih dihargai sebab korang yang buat sendiri. 

So daku cume bagi pandangan & cadangan je. The rest terpulang dengan korang kan. Tapi daku rase tak payahla sampai nak ikat perut semate2 nak bagi hadiah mahal2 kat bf tu ke kawan laki tu ke ape ke kan. Asalkan ade bende untuk diingati dah kire bagus dah. Kan.



Ok lah babai.

p/s : ade lagi malaun nak cari pasal kan. Malang sungguh kau sebab aku dah tau kau duduk mane! Wee

21 comments:

  1. tenkiu utk cdgn tuh...hehe..pnah la burn cd sndri & wat kad sndri..wlupun buruk benar, tp ikhlas....penerima tu pun terharu giler..huhu

    ReplyDelete
  2. mmg suka bg hadiah kat boy sbb dia pun x berkira ngn echa..selain dr yang jihah list kan ni jam tangan pun ok gak dijadikan hadiah..

    ReplyDelete
  3. jangan x tau org lelaki ni suka gak kalau kita hadiahkan dia coklat @ cupcakes

    ReplyDelete
  4. hadiah yang paling bagus adalah hadiah yang dihasilkan dari tangan sendiri...

    ReplyDelete
  5. hadiah untuk lelaki mmg susah nak cari..
    tambah pulak, lelaki nie kbnyakan suka barang berjenama..
    migrain nak membelinya..hehe

    ReplyDelete
  6. qienah paling suka wak kad ms study dulu utk en.bobos..dah keje ni xdh..hiho.

    ReplyDelete
  7. saya selau bagi yang last sekali tu je..huhu

    ReplyDelete
  8. hehehhee
    ni mesti pengalaman ni eyh
    hehehee

    nice2!
    wallet+belt+pen pon okeh =]

    ReplyDelete
  9. nk ikt perut tok bli hdiah ayah??? xpe knnn?? hehe.. nice entry!!!

    ReplyDelete
  10. ada lg cik jiha..wallet..tali pinggang..pen..hehe..nk jimat beli aje yg satu set..sonang cito :D

    ReplyDelete
  11. yg terbaru yui hadiahkan pendrive unik..

    alhmdulillah..dia suka..

    ReplyDelete
  12. tie lah yg paling sesuai dan universal kan ! :)

    ReplyDelete
  13. laki suka makan... bgi dia yg kita msk sendri...
    tp... sy tak reti masak... idea je.. ahha

    ReplyDelete
  14. tunang aku sllu bagi aku adiah kapal terbang mainan..haha

    ReplyDelete
  15. hua! cikin pun suka bg hadiah tie pd abg lee. sbb die slalu guna kalo ada presentation kat class! kasut lelaki mahal~ =( x mampu beli!

    ReplyDelete
  16. good info! lepas ni leh fikir nak bagi encek suami hadiah ape. ((;

    ReplyDelete
  17. ouhh bestnye. tp syg, tips akk muncul lepas ayu dah bg pun. hiewhiewhiew..

    takpe, next year wanna bee. :)

    ReplyDelete
  18. wah wah. siap bagi cadangan tu. ekeke. pernah try eh akak? hoho

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi