Saturday, November 12, 2011

Kenape followers tak naik2?

Assalammualaikum..

   Leka tengok family outing tadi lupe pulak nak update. Blog korang senang tak nak naik followers? Kalau senang bape? Blog daku sedang2. Kalau kene musim die tak nak naik memang duduk je lah no tu. Nak tau tak kenape followers kite tak naik2? Meh bace

  • entry kurang menarik 
  • blog problem
  • tuan blog pemalas
  • malas nak update
  • tuan blog sombong @ tak ramah
  • tak jumpe button follow
   Bagi daku follower tak naik ni normal. Tak semua orang suka blog kite kan. Puas kau nak puaskan hati semua orang. Tak mampu weh. Cume ape yang boleh korang buat untuk naiikan followers kalau korang nak sangat bilangan followers bertambah tu ade banyak cara. Salah satunye :
  • follow balik
  • join mane2 segmen @ ape2 jelah
  • buat contest ke GA ke segmen ke
  • buat entry yang menarik
    Up to korang. Terpulang. Daku tak kisah bilangan followers daku tak naik2 tapi yang daku sangat pentingkan adelah pembace setia blog ni. Yelah susah nak tarik readers untuk stay bace blog kite kan. Tak senang act. Memang betul2 kene lalui benda2 pahit macam yang tia cakap kan.


    Tak de ape pun yang perlu korang risaukan kalau followers tak naik. Sebab most reader akan attract kat blog yang banyak info, tak banyak sangat mengarut & menarik. Jadinye just keep on blogging & bw saje. Alo jangan lah sedih2 kalau ade blogger yang unfollow. Tak rugi pon. Ye sayang2. Nite

p/s : jumpe kat mid valley ye hari ni. Kite berjimba2 hihi. Eh hari ni bufday abg eq ye. Hepy bufday !!

30 comments:

  1. terasa ni bab malas update blog. hahahahaha

    ReplyDelete
  2. betul2! susah sgt nak cri pembaca setia...;(..huhu


    anyway, salam perkenalan.happy blogging!=)

    ReplyDelete
  3. wahhh...nak g mid ye??

    hehe...planning nak g situ jugakk..hahah

    ReplyDelete
  4. xpela kan.kene usaha lagi. tp bukan nak tarik follower. tp tingkatkan penulisan kita^^ gud luck^^

    ReplyDelete
  5. follower dah jadi icon utk ke'glamer'an blogger.
    macam sarjan banding ngan koperal lak.
    sarjan ada tiga palit,
    kperal ada 2 palit jer..

    ReplyDelete
  6. wahh
    nak ikut gak g mid valley
    wuu
    sorang2 kat blik ^_^

    amboi..cam sye je tu mls nak updte
    hahaaa

    ReplyDelete
  7. rasenye entry ayu tak menarik. hahah.

    ReplyDelete
  8. followers mmg ssh nak naik. tp bg saya bilangan follower tu tak penting. kalau nk success dalam dunia blog ni, mungkin bila kita berjaya buatorg baca blog. kalau nk judge on traffic, duit iklan, followers...mmg lama kot nk tunggu. hehe. so just chill. kita kongsi cerita je :)

    ReplyDelete
  9. heeeeeee
    seronoklah dlm menulis
    baru boleh bergembireeee =]

    wee
    hepi weekend fara!=]

    ReplyDelete
  10. haha..dah jarang na ade follower baru..komen pon dah tak ramai..dah jarang hupdate and bw..ngeee..

    ReplyDelete
  11. @farah hanim

    hahah la x cakap free kalau x bole join hihi

    ReplyDelete
  12. dl akak risau bl follower tak naik², skang xrisau sbb akak pun jrg update.. hehe

    ReplyDelete
  13. betul la tu. tak usaha mana nak datang hasilnya kan Najihah kan?

    ReplyDelete
  14. Bilangan tu tak berapa penting tapi sedikit sebanyak ianya macam penyunting semangat untuk kita berblog kan..Tapi setengah org just buat blog macam diari..Tulis suak duka kehidupan dia dan bagi dia tak penting follower tuh.. Apa pon happy2 jer blogging k ! <---(walaupon diri sendiri kadang2 rasa down :D )

    ReplyDelete
  15. dah lama saya tak update. hahaha. nanti-nanti saya update~

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi