Wednesday, February 27, 2013

Tips Picit Jerawat Secara Sihat

Assalammualaikum..

    Tak menyempat nak bw blog korang2 ni. Bz sangat2 weh. Aku nak buat entry pasal picit jerawat ni sebab ade orang request. Tapi aku tak sarankan korang picit jerawat ye sebab akan meninggalkan kesan. Yang aku kasi ni cara picit jerawat yang sihat. Oh ye?



  • tuam dengan kain yang direndam air suam
Amik kain then rendamkan dalam air suam & tuam kat tempat jerawat tu. Lepas tu picit slow2. Aku suka buat sebab tak sakit & jerawat senang keluar. Tapi ingat jangan guna kuku!
  • jangan picit guna kuku
Jangan guna kuku sebab kuku kita banyak bacteria. Guna kulit jari. Tapi sebelum tu basuh tangan bersih2 & picit. 
  • picit menggunakan pemicit khas
Ada jual kat sinma,kat kedai aksesori perempuan. Watson pun ada tak silap aku. Cara ni aku tak suka sebab sakit. 
  • picit bila jerawat dah betul2 masak
Jangan kau gatal nak picit jerawat yang fresh baru tumbuh tu. Memang tinggalkan kesan. Bila agak2 dah keras,dah tak sakit bila picit,boleh picit.
  • tuam dengan air suam
Lepas korang picit jerawat tu korang tuam balik bekas jerawat yang korang picit tu dengan air suam. Amik towel kecik la


    Ni antara cara lah. Tapi sebolehnya tak payah picit. Biar dia hilang sendiri. Basuh muka bersih2 mesti hilang jerawat tu. Bye

12 comments:

  1. tp tgn ni msti gatal nk picit gk.hmm

    ReplyDelete
  2. benci betul ngn jerwt,, tapi,, dia sangt setia menempel di muka,, grrr

    ReplyDelete
  3. Anis tak picit jerawat.. Sakit ooo

    ReplyDelete
  4. tak suka jerawat.
    tapi jerawat suka saya.

    ReplyDelete
  5. wuaaa masehhh kite suka picit jerwt pasaipa tatatu kalo xpiccit, dia akan statik je mcm tu sampai berbulan tau...ishh gewamm! grr ;p

    ReplyDelete
  6. akak ada jerawat halus tu..akak dulu sllu picit ngan jari..mmg berparut,
    skang takde daa.. bia je jerawat tu smpai dah masak lepastu picit tapi alas dnegan kain. hehe

    ReplyDelete
  7. kalo kena jerawat kat pipi nak bukak mulut pun sakit..haha..geram picit terus.

    ReplyDelete
  8. saya pun geram dgn jerawat selalu picit! langsung berbekas ni T_T boleh laa try buat tips ni.. hehe

    ReplyDelete
  9. paling penting jangan guna kuku. nanti parut tak hilang. namee pun kalau ada jerawat, tahan je. hehe

    ReplyDelete
  10. wahh...serius nak buat lepas ni...thanks

    http://nerd2aku.blogspot.com/

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi