Tuesday, February 12, 2013

Makan : Anjung Senibong Seafood,Johor

Assalammualaikum..

  Kemain lama aku menghilangkan diri sebab bercuti kat Johor. Rindu blog & kawan2. Aku pegi Johor sebab nak pegi umah mak cik aku kat Masai. Malam tu makan besar kat Anjung Senibong Seafood. Pak cik yang bawak. Seriously sangat teruja! Sape penah makan sini?

    Memang ramai sangat2. Tak sempat nak snap banyak2 sebab bateri fon low masa tu + ramai gila orang.


   Mama order macam2. Sedap gila weh. Memang sedap gila aku melantak tanpa peduli allergik aku haha. 

ikan pari bakar
kailan ikan masin
Udang masak tepung
ikan jenahak masak 3 rasa

tomyam campur

ketam masak black pepper (sedap gila)

   Yang paling sedap sekali kat situ ialah ketam masak blackpepper tu. Sedap gila. Ketam gemuk2 pulak tu memang superb. Berbaloi dengan harga. RM40 sekor ketam. 

sebelum

selepas

   Seronok aku dengan abah ratah ketam yang gemuk tu haha. Sudahnya habiskan pulak ikan pari. Memang licin semua.

'hammer' nak ketuk ketam

   Semua sekali RM280. Memang berbaloi lah. Terasa nak pegi makan lagi tapi jauh. Kat bawah ni alamat dia. Orang johor yang tak pegi lagi bole lah pegi.


   Aku kasi 5 bintang haha.


9 comments:

  1. nampak pun memang sedap... ^_^...

    dah click dah HiSHOP tu... :P

    ReplyDelete
  2. saya tinggal kat muar.
    nanti dtg la muar pulak.
    boleh makan mee bandung ngan sate muar :)

    ReplyDelete
  3. tersangatlah jauh kalau saya nak pergi. ihihihihihi. btw, seafood is the best !

    ReplyDelete
  4. amboi sedapnya !! alaaa. teringin. tapi mampu pi PD jela paling dekat pun. hehe

    ReplyDelete
  5. My God!! Sedapnya seafood haha! tapi student mcm sy tak leh la nak lepak selalu hehe :)

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi