Thursday, February 14, 2013

Pengajaran Dari Kisah Cinta Almy Nadia,Fizz Fairuz,Shila Amzah & Sharnaaz Ahmad

Assalammualaikum..

    Alkisah,berakhir lah sudah segalanya. Aku suka follow cerita artis2 ni senyap2. To be honest bagi aku,banyak perkara yang boleh dijadikan teladan dari kisah mereka ni semua. Antaranya :

  • jangan terlalu obvious bila bercinta terutamanya di laman sosial
  • no matter what,parents come first
  • jangan terlalu ikutkan hati bila bercinta
  • bersederhana dalam bercinta
  • cari pasangan yang tak terlalu 'overprotected' sebelum jadi suami
  • cari pasangan bukan selebriti (opss!)
  • nak kawin,tunang ikut adat & agama
  • jangan bercinta lama2

    Apa pun,aku rasa kesian dengan nasib Almy Nadia & Shila Amzah ni. Sungguh. Paling aku tak boleh bla kenyataan sharnaaz pasal Nd Lala yang katenye hilang hormat tu. Kalau aku jadi Nd Lala pun aku tak kasi anak aku teruskan hubungan dengan orang yang belum kawin lagi dah tunjuk kurang sopan perangai. 

    1 lagi kes yang Fizz Fairuz sarungkan sendiri cincin kat tunang dia. Dunia artis sekarang ni dah tunggang terbalik. Harap artis lain pun secure dengan semua ni. Tak de nama artis,kata special nak buat itu ini. Sama je orang biasa artis pun.



    Apapun,bagi aku restu sangat penting sebelum menjalinkan perhubungan. Aku pernah rasa hubungan tanpa restu mak aku,tak kemana pun. Putus jugak akhirnya. Siti Nurhaliza pun ada pesan kat Shila Amzah pasal kes dia & restu berdasarkan pengalaman dia. Nasihat orang lebih makan garam patut didengar.

p/s : sama2 ambil pengajaran.

23 comments:

  1. fizz fairuz tu tggalkan almy nadia la ye??

    ReplyDelete
  2. fizz fairuz tu tggalkan almy nadia la kirenye?

    ReplyDelete
  3. tapi yang fizz fairuz tu memang namee terkejut juga lah sbb dia buat almy tergantung je macam tu. betul kata jihah, restu itu penting, namee ni dekat 5 tahun sorok dari mak. finally ma restu jugak. tapi kalau orang lain nak buat, saya tak sarankan la sebab jiwa tak tenang je sebab sorok dr ma.

    ReplyDelete
  4. cm2 hal kn skg ni dh berlaku..(nasib baik dya dh taweiinn..klu x dh ......hihihi)

    ReplyDelete
  5. sama-sama ambil pengajaran .. betullah artis ni bukan boleh jadikan idol sangat .. kadang2 , dorang lagi teruk dari kita yang biasa ..

    ReplyDelete
  6. pengajaran no 1 amat perlu dipraktikkan...huhuhu

    http://pinkbubblegumprincess.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. pehhhhh saya x tau pulak fizz fairuz sarungkan cincin! gila betol.. grrr!

    ReplyDelete
  8. yg fiz fairuz sarung cincin tu pun fiq baru tau...

    ReplyDelete
  9. kalo mak ayah tak bagi couple or kawin ngan someone, mesti diorang ade valid reason for not doing so.

    ReplyDelete
  10. hukum agama dibelakangkan sekarang nieh .

    ReplyDelete
  11. susah kalau tak dapat restu ibu bapa ni

    ReplyDelete
  12. restu ibu bapa tu penting dalam setiap perhubungan yang dijalin dan terbina...

    ReplyDelete
  13. btl tu jiha.
    expose sgt pun bahaya
    xjd kan malu pulak

    ReplyDelete
  14. hmm tu la, aku sokong bila ko kata macamtu.takpayah la nak havoc2 sangat pasal hubungan intim korang tu kan.

    yang dulu macam nurul ajai, dikatakan pasangan paling serasi.tup tup sekarang apa jadi?

    jodoh di tangan Allah, Dia boleh twist je bila2 masa, di mana2 saja Dia mau :)

    ReplyDelete
  15. mcm2 hal..tu la..takleh nak trlu tnjuk sgt..

    ReplyDelete
  16. restu ibu bapa amat penting dalam perhubungan....

    ReplyDelete
  17. parents come first..absolutely agree..

    ReplyDelete
  18. agree with you jiha...parents must come first.:)

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi