Tuesday, February 5, 2013

Kontroversi Pakaian Bridesmaid Liyana Jasmay

Assalammualaikum..

    Memang kontroversi pakaian bridesmaid si LJ ni. Seram aku tengok mereka yang rambut panjang tu pakai. Dah serupa ahli sihir. Baca setiap komen, bertelagah orang kat situ. Aku yang baca ni rasa kelakar pun ada.









  Gambar selebihnya di Fb Liyana Jasmay

   Aku setuju dengan salah 1 komen yang ada kat situ. Elok buat peplum ke tak pun jenis pattern lain yang lebih elok orang pandang. Aku teringat sedangkan masa najwa latif nak perform AJL dulu pun dia hampir nak menangis & panik disebabkan tudung dia menyerupai sister. Dia sensitif pasal ni takkan yang lain tak kot. Islam jugak.

    Kita ni tak kisahlah nak buat pattern apa pun baju,bridesmaid ramai mana pun hak korang tapi kenalah jaga sensitiviti agama sendiri. Orang bila tengok tak mengata depan,mengata belakang. Siapa yang terguris,diri sendiri jugak. Nak berfesyen boleh,berhati2lah. 

     Warna dah cantik, tapi pattern baju tu kureng lah bagi aku. Alahai. Maaf peminat LJ! Mungkin dia terlepas pandang.

49 comments:

  1. tulah pasal takpun pakai jela selendang ni dh mcm sister dh

    ReplyDelete
  2. Haha buruk la baju bridemaid dia. Mcm xde pattern lain je

    ReplyDelete
  3. Menjak tgk dia pnya gmbr pre wed lgi sy da x minat trus dgn dia....plik dia ni....

    ReplyDelete
  4. dah macam spooky pulak tengok... cam x sesuai jer... rambut panjang mengurai pas tu pakai hooded...true colour tu dah cantik dan lembut...tapi part rambut tu...alahaiiii....

    ReplyDelete
  5. setuju gak lah.nampak semacam je pesen gitu.ditambah rambut buat camtu.klu rambut sangul kemas2 ke tak lah nampak seram n pelik sgt -.-'

    ReplyDelete
  6. tu lah baju dia tu tak kenan sungguh rupa. kalau hoodie takde ok dah laa.. nmpk laa mcm jubah longgar.. peplum kemain intrend skng ni tak nak buat huhu.

    ReplyDelete
  7. len kali kena sensitigf sikit benda2 macam ni kan

    ReplyDelete
  8. memula tgk je, akak dh terfikir, ni rahib ke apa.. dh la isu gmbr dia tu panas, tmbh lak pesen bridesmaid dia yg tah pape.. hurmm..

    ReplyDelete
  9. eh,lupa lak.. tutup kepala je, bkn tutup rambut.. dgn rambut terjuntai bagai.. motip ada hood tu pun xtau..

    ReplyDelete
  10. A ahla cam ahli sihir..buat peplum ke kurung modern ke.cantek gak

    ReplyDelete
  11. x minat minah nih..sblum kawin..cm2 org cete x enak kn..brides tue x sesuai langsung !

    ReplyDelete
  12. apada... fesyen yg mmbunuh diri.. :Ppakai elok xda mslh.. xyh nk fesyen2 sgt :P

    ReplyDelete
  13. dah macam org datang untuk kematian jerk.

    ReplyDelete
  14. Tudung sekarang pun byk org pakai da rupe sister... Hmmmmm....

    ReplyDelete
  15. pelik gak bila tgok pengapit pakai mcm tu...tapi sib baik x tgok sangat..mata lebih fokus pd pengantin...hehe

    ReplyDelete
  16. Tak patut.. Tak patut.. Dalam banyak2 fashion, yang tu jugak dipilih.. Huuu

    ReplyDelete
  17. liyana jasmay sy minat sgt awak.. tapi kan sejak awak dah kawin nie dah kurang rasa minat itu... Tambah-tambah byk betul benda kontrovvesi yg awak buat sejak akhir2 nie.. eh.. heheeee

    ReplyDelete
  18. hahaa. first tgk cm orang keagamaan kristian tu.

    ReplyDelete
  19. Memang pelik pun fie waktu mula mula tengok dah kata tak betul dia nie. haha. Fie rasa dia tak nak bridesmaid dia overshine dia lah Najihah

    ReplyDelete
  20. sy tgk aritu pn memang semacam pelik jer.. LJ ni nampak mcm western sgt hidup dia. ckp pn mcm slang keju gitu.. tak sensitif langsung bab2 budaya & adat melayu.. bab agama x berani ckp lak. yg tgk sendiri nilai

    ReplyDelete
  21. pic 6 tu yg hujung tuh bff kite...alahai nnti jumpe nk dgr komen dr dia la hihi

    ReplyDelete
  22. mcm paderi..ish3..xsnsitif lsg sal Islam si LJ nih

    ReplyDelete
  23. @cha

    aah at least ok lah sikit pakai selendang

    ReplyDelete
  24. @MizzTina

    samela dengan sy. sekali tengok je dah pikir mcm tu

    ReplyDelete
  25. @dya

    huhu samelah dengan sy. banyak kontroversi

    ReplyDelete
  26. @THE LEKAT LEKIT STORY

    setuju kate akk. sepatutnya sensitif lah sikit dengan perkara macam ni

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi