Sunday, February 17, 2013

Perompak Mati Ditembak & Saudaraku Diikat

Assalammualaikum..

    Tadi abah cerita sepupu abah kena rompak kat Taiping. 1 family kena ikat & lesap semua duit,emas,handfon,laptop semua. Alhamdulillah mereka sekeluarga tak diapa2 kan sebab mereka tak bertindak ganas untuk melawan. Baiklah redha dengan apa yang diambil daripada membahayakan nyawa sendiri kan. Harta boleh dicari,nyawa tak boleh ditukar ganti.Terkejut sangat aku. Tak lama lepas tu ada berita perompak mati kena tembak oleh seorang bekas polis yang juga salah seorang mangsa yang juga senasib dengan sepupu abah. Ada masuk dalam paper. Polis panggil sepupu abah cam perompak tu,memang betul salah seorang perompak yang mati tu yang curi masuk rumah sepupu abah.


    Aku ni seriau kalau bab2 kena rompak bagai ni sebab pernah kena. Nanti aku cerita dalam next entry. Korang pernah sape2 yang pernah kene rompak macam tu? Kalau aku lah yang kena mau trauma hidup aku.

    Zaman sekarang ni macam2 yang berlaku. Dulu rumah Wardina kena rompak. Simpati aku dengan nasib saudaraku di Ipoh. Semoga Allah berikan mereka kekuatan untuk hadapi semua dugaan ini.

   Bagi kita ni,jaga2 lah rumah & diri sendiri. Pastikan pintu berkunci depan belakang semua. Benda nak jadi sekelip mata jekan. Mohon aku dijauhkan daripada perkara sebegitu lagi. Amin.


11 comments:

  1. alhamdulillah... nasib baik x berlaku apa2 kecederaan... ye betul tu... harta benda boleh cari, nyawa x der galang gantinya...

    ReplyDelete
  2. pernah jugak rumah kene rompak,tapi masa tu kitorang takde dekat rumah.nasib baik jugaklah.

    mmg zaman sekarang nih da bahaya kan.

    ReplyDelete
  3. huh ! seram nyaa dekat taiping ? rumah kita dekat batu gajah k nak dekat dah tu kena hati hati nie (:

    ReplyDelete
  4. hilang harta boleh cri lg.. hilang nyawa? alhamdulillah selamat kan.. dan setakat ni xde la pengalaman mcm tu.. mohon dijauhkan..

    ReplyDelete
  5. eeee lahai.. atok & nenek saya dulu pernah kena rompak jugak. masa tu saya study dkt mmu melaka, so takda kat umah. atok & nenek saya kena ikat, muka kena serkup dgn kain lapik kaki bilik. atok saya siap kena tendang kat dada (mmg takkan dimaafkan perompak tu). Dia geledah 1 umah bersepah sume, amik cincin, duit & yg paling sadis dia terjumpe kunci kereta & bawak lari kereta. memang takkan dimaafkan lanun durjana tu! hmm marah ni.

    ReplyDelete
  6. takut nye dgr story rompak,rogol nih..baru2 ni kat area tmpat dya sini,2 perompak merogol anaknye dpn ibu nye sendiri..masuk paper metro x silap..kene berjaga2..
    yg penting uncle x diapakan2..sudah syukurinnn

    ReplyDelete
  7. tu lah, sekarang ni macam2 boleh jadikan hemmm.

    ReplyDelete
  8. la tu sepupu ko ke?maknanya..

    maknanya..

    maknanya..

    kita ni biras la?biras sekambing

    aku baru kena rompak..ngan bini aku.dia rompak hatiku aww

    shuweet tak?shuweet tak?kahkahkah

    ReplyDelete
  9. ni mesti tiru dlm tv , rompak, then ikat org dlm rmh tu.
    haiyoooo
    org zmn skrg ni
    ngeri.

    ReplyDelete
  10. zaman skng ni rumah yg kunci manga 10 biji pun diorang boleh pecahkan..hahah..mintak2 dijauhkan benda camni.

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi