Friday, March 1, 2013

Trend Pakai Braces Tiruan

Assalammualaikum..

    Pernah nampak kawan2 korang ke siapa2 yang pakai braces semata2 sebab suka2? Lagi pulak warna warni. Kan dulu ada berita pasal trend pakai braces tiruan ni. Siap beli online lagi dengan harga yang murah. Sanggup! Boleh baca sini.

    Bagi mereka yang betul2 pakai braces sebab nak betulkan balik gigi tak pelah tapi kalau yang untuk saja nak buat trend cantik ni aku rasa semacam je. Boleh pulak kan nak main2 trend. Ada effect jugak kalau pakai yang tiruan. Kalau yang braces original tu memang dikhaskan oeh doktor untuk betulkan gigi. Kalau yang tiruan ni berkemungkinan bahan untuk buat braces tu berbahaya & silap haribulan boleh effect kat kesihatan kita.

    Artis pun ramai jugak yang pakai braces ni. Antaranya.





 
    Siapa2 yang obses dnegan cantik tu hati2 lah. Jangan sampai memudaratkan diri sendiri. Nanti sendiri yang menyesal. Cantik tak semestinya perlu ubah semua. Itu fake namanya tak ori. Tak best.

     Kalau ikutkan gigi aku lagi tunggang langgang tapi pikir banyak kali nak pakai braces semua. Tak nak lah sebab aku takut sakit haha. Simpan jelah duit untuk yang lebih penting. Itu pendapat aku. Terpulang pada masing2. Terabur gigi aku pun still boleh bercakap.


p/s : tersangat sibuk dengan projek tahun akhir. Rindu kawan2 blog :(

13 comments:

  1. haritu nampak si gigi besi pisau cukur tu kat subang.. hensem sgt! :D

    p/s: rindu jihah jugak :') buat projek dulu keh!

    ReplyDelete
  2. tak minat orang gigi besi ni. hihi :p

    ReplyDelete
  3. tp mmg cantik pakai braces..hehehe lagi2 klu guna kaler yg ohsem!

    ReplyDelete
  4. Teringin nak pakai braces tapi sakit ;D Lebih baik pakai retainer ke.. boleh tanggalkan ;)

    ReplyDelete
  5. alahai.. ada pulak yg pakai sebab trend yea.. ish3.. peliklea diorg ni..

    done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. dh jd trend skrg. klau pakai braces je rasa diri cool huhu

    ReplyDelete
  7. xpe,study dulu.nt lepas kan rindu eh.hehe

    ReplyDelete
  8. yang tak boleh blah tu siap jadi trend pulak dah :O ahaiii padahal pakai braces sakit gila kan ?? :D

    ReplyDelete
  9. dh pernah pakai braces; mmg sakit, huhu..
    retainer tu lepas dh bukak braces baru pkai, nk kekalkan susunan gigi yg dh cantik tu..
    sakit tapi lepas tu dh x segan nk senyum nampak gigi luas2, atau x perlu dh nk cover2 gigi time ketawa, so mmg berbaloi :)

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi