Thursday, March 21, 2013

Kesan Setelah Hampir 2 Bulan Menggunakan Rumpai Laut Collagen (PMC)

Assalammualaikum..

   Hai bertemu kembali. Cewah. Aku nak share dengan korang kesan aku guna rumpai laut collagen (PMC) ni lepas hampir 2 bulan. Aku rasa dah 2 bulan lebih. Tak ingat. Bagi siapa2 yang masih lagi ragu2 & banyak pertanyaan tentang pmc ni sini aku nak share perubahan yang aku alami sendiri lepas aku guna rumpai laut ni.Atau korang boleh tengok testimoni orang lain juga. Oh ya, aku pakai rumpai laut warna purple.


  • period kembali teratur
Maaf kalau ada yang tak selesa dengan point ini. Dulu period aku tak teratur langsung. Kejap awal kejap lambat kejap lewat seminggu. Then lepas 1 bulan lebih aku amalkan makan rumpai laut ni alhamdulillah period aku kembali teratur kepada tarikh asal. 

Act, testimoni ni dari kosmate aku yang mana dia dah guna pmc ni setahun lebih & dia kata berkesan stabilkan hormon & teraturkan period. So aku try lah & it works! Aku teruja nak tahu berkesan ke tak atas diri aku then aku try lah amalkan makan selalu. 
  • kulit langsung tak berminyak
Kulit aku ni jenis yang cepat berminyak. Aku amalkan letak masker setiap hari & makan jugak rumpai laut ni. Seriously memang minyak kat muka hilang slow2. Sekarang ni even tengah panas terik ke memang minyak dah tak de. Dulu kertas minyak tu aku tak pernah lupa bawak. Sekarang tak perlu dah.

Aku happy sangat dengan perubahan ini sebab memang aku cari banyak solution untuk hilangkan minyak kat kulit. At last jumpa jugak penyelesaian. Bukan aku je yang rasa perubahan ni. Supplier aku pun yang alami masalah yang sama pun ada perubahan terutamanya kulit berminyak.
  • kulit bersih
Aku terasa lah jugak kulit aku bersih even bila aku lepas solat tak payah letak bedak pun dah nampak bersih. So kesimpulan tak payah nak touch up balik mekap lepas basuh muka ataupun lepas solat. Tak percaya korang teruskan je pakai masker rumpai laut tu.
  • selesaikan masalah sembelit
Aku tak selalu kena sembelit ni tapi lepas dah lama pakai pmc ni jadi senang nak buang air besar. Lancar je. 
  • reshape kan badan
Aku kurus so aku tak nampak sangat kesan tu. Tapi kosmate aku yang guna pmc ni memang kata dia reshapekan balik badan dia. Aku pulak bila makan ni aku jadi bertambah selera nak makan. Memang nafsu makan aku menggila. Haha. Tapi jangan risau, pmc tak de pun negative effect ke apa. 

    Setakat ni itulah dia pengalaman & perubahan yang aku dapat share dengan korang lepas guna pmc ni.Memang aku admit rumpai laut ni memang bagus. Even pensyarah aku yang buat research pasal rumpai laut ni pun ada kata function rumpai laut ni banyak. Member aku sorang ada buat tajuk fyp pasal rumpai laut.

    Pak ngah & mak ngah aku pun guna jugak rumpai laut ni. Jeragat mama memang hilang lepas aku balik umah hari tu. Agak terkejut jugaklah dengan perubahan ketara kat muka mama. So, aku tak ragu2 lagi nak teruskan pemakaian rumpai laut ni.


saja letak

    Korang yang ada try pmc ni kalau nak share perubahan ke pengalaman ke silakan. Sangat dialu2 alukan. Bagi sesiapa yang berminat nak order pmc atau ada ape2 pertanyaan tentang rumpai laut ni boleh lah terus contact aku. Insha Allah aku akan balas.

Kita hanya berusaha,selebihnya Allah swt yang menentukan

email : najihahnurfarah@yahoo.com
call/sms : 013-4291922

25 comments:

  1. Salam..bbaguslah kalau mcm tu..teruskan..ni amek pmc yg purple nyer ke ..

    ReplyDelete
  2. best2.. saya pakai mmg byk positif.. kulit lembut, bersih, perut lawas, jerawat pasir kurang.. hasil yg memuaskan..

    ReplyDelete
  3. purple punya yang terbaik.. sebab yang kuning punya just untuk kulit. tapi yang purple lebih meluas kebaikannya.. hehhee

    ReplyDelete
  4. sekarang ni memg makin ramai yang makan rumpai laut ni... feedback pon positive je semua...hehe

    ReplyDelete
  5. MIL akk suh kwn dye dr sabah beli murah gila dik

    ReplyDelete
  6. @Cik Puan Rara

    mmg pun kak sebab pure dari sana terus. sy mmg x de kawan dari sana :)

    ReplyDelete
  7. @Mila Ahmad

    ok nnt dah try kasi share oerubahan ye

    ReplyDelete
  8. hana teringin sebenarnya..tapi tunggu hana kerja dulu.

    ReplyDelete
  9. saya stop makan pmc ni jiha sbb rasa sakit perut, maybe tak sesuai.. tapi masker kadang2 pakai.. hee :)

    ReplyDelete
  10. nice...PMC memang bagus... ^_^ siapa2 yang x try lagi...pegilah try...

    ReplyDelete
  11. masalah sengugut pun kurang kan ?? :Dnanti kalau namee nak cuba namee beli kt jihah ok :D

    ReplyDelete
  12. hey..ape kate ko wat resipi pmc ni ltak dlm biskut ko ape ke..ko kan blajar...

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  14. Kesan yang memberangsangkan .. hope semua dapat kesan positif :)

    ReplyDelete
  15. Emm... says pun Jul 500g RM15 sahaja (yg kuning) AA Dan yg
    Ppl grd AAA 500g Rm20 sahaja

    ReplyDelete
  16. akm Najihah.
    akk ada email pada kamu, dan sedang tunggu jawapan kamu..
    harap kamu dapat luangkan ms utk solan akk tu yer.
    terima kasih.

    azian talib.

    ReplyDelete
  17. Napa sy dh mkn x bekesan?tlg reply..sy msk skli dgn snquick..tlg replay dkt aqua_fairus2634@yahoo.com plez..napa x berkesan apa2 ??huhu

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi