Saturday, March 9, 2013

Kegilaan Rakyat Malaysia Membeli Powerbank

Assalammualaikum..

    Hai! Walamak bz dia tak hingat. Maaf kawan2 semua. Banyak sangat komitmen. Sudahnya aku biarkan blog ni merajuk.

    Aku perasan sekarang ni tengah musim orang beli powerbank. Yelah senang kalau henpon tak de bateri ke terus cucuk & charge. Zaman sekarang semua nak pakai semat pon je. Kat upm ada pc fair hari tu. Kau tahu baru hari 1st powerbank semua habis! Ada 1 booth aku pegi yang aku kira sangat murah, dia jual 30 unit dalam masa tak sampai 1 hari dah habis. Gila rakus rakyat upm beli powerbank ni.

   Tak ketinggalan jugak aku pun beli. Tapi aku beli kat The Mines. I wonder kenapalah benda ni tak femes lagi time aku rajin pegi camping dulu2 kala. Kalau tak seghonok je aku guna phone tanpa risau habis bateri. Aku guna powerbank jenama Yoobao yang kaler putih tu. Bagi aku sangat puas hati. Even saiz dia a bit besar tapi tak kisah pun.

macam ni lah power bank aku



Jenama : Yoobao
Capacity : 11200 mAh
Specification : torchlight, have all types of phone usb, long lasting, beautiful
Price : RM150

    Kenapa aku pilih powerbank yang ni?
  1. cantik
  2. capacity besar
  3. murah!
  4. boleh tahan sampai 2 minggu sebelum di recharge semula
  5. ada 2 tempat usb
  6. ada torchlight
  7. ada semua jenis usb henpon 
    Nampak tak banyak spesifikasi dia. Aku beli kat The Mines time tu beli sekali dengan handphone abah. Powerbank ni abah beli sekali 2. 1 untuk aku 1 lagi untuk dia. Memang lepas ni aku tak risau kalau bateri aku drain ke habis ke bila aku nak pegi mana2. Even pegi kelas pun aku bawak tapi kalau kelas sampai petang lah. Almaklumlah aku suka main game so bateri cepat drain. Aku pun tak mahir sangat bab gajet ni

    So bagi korang yang tengah mencari power bank ni, aku cadangkan korang survey dulu. Aku tak survey merata sangat sebab alang2 ada kat sana aku amik je terus. Kalau boleh cari yang lagi murah. Survey :
  • harga
  • capacity
  • special specification
  • quality
  • original
    Aku syorkan korang beli jenama ni. Memang tiptop & harga murah even korang boleh dapat yang lagi murah.  Puas hati sebab capacity besar boleh charged tab sekali. Kat pc fair hari tu 13000 mAh harga RM170. Murah kan. Sangat murah. Nasib baik aku dah beli kalau tak kompem aku rembat. Itu pun habis dah terjual. Rugi siapa tak beli

tinggal lagi 2 peket rumpai laut gred AAA (purple) & 4 peket gred AA (kuning) untuk di grab sebelum habis promosi. Siapa cepat dia dapat! Tengok sini

20 comments:

  1. Tapi kene hati hati jugak. Takut ada yg tak ori. Luar tulis 13000 mah tp power 3000 mah je. Tu kdg ada yg baru cas sekali 2 dah tak boleh cas dah. Sebab i jual barang2 phone, powerbank ni jugak so i tau hee :)

    ReplyDelete
  2. ada jugak terbeli ni. hoho. aduhai pengaruh2

    ReplyDelete
  3. sbnarnye boleh dapat lagi murah dgn mAh yg lebih besar.. tapi kalau dh ade tu bagus la utk yg jenis kerap keluar kan :)

    ReplyDelete
  4. ada lagi yang murah sebenarnya.. cuma nak or takda cari jer.. tak ker gtu..

    ReplyDelete
  5. saya guna henpon yg ada keypad tu je..
    3 hari tak habis2 lg bateri..huhu

    ReplyDelete
  6. Ada member jual ni gak. Tapi tak tau ape benda. last2 tau tu charger. hehe berguna gak kan.

    ReplyDelete
  7. kita guna powerbank yg sama. tp i beli kt shanghai rm40 hehehe..jauh beza betul dorg mark up harga.

    ReplyDelete
  8. alasan 1st tu mmg kelassss.. sbb cantik.. keke

    ReplyDelete
  9. Nak power bank original and murah siap warranty 1 tahun boleh beli kat sini..

    http://www.mudah.my/li?ca=9_s&id=260300

    Byk kedai yg jual fake especially Yoobao so kene hati2 :)

    ReplyDelete
  10. Model: YB-651Thunder Power Bank

    for

    iPhone / iPad / iPod Touch, Motorola Droid, HTC Android Phones, Blackberry Phone / Samsung Galaxy Phone / Samsung Note / Note 2/ Galaxy S3 / Nintendo / Sony PSP and more.

    WARANTY 1 TAHUN
    ORIGINAL

    TGK SINI

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=382989188475705&set=a.382989171809040.1073741825.314614361979855&type=3&theater

    ReplyDelete
  11. Sape nak order leh PM i. Harga boleh dirunding... :)

    ReplyDelete
  12. power bank tu kna cas juga ka sblum bawak dia ke mna?;0






    ReplyDelete
  13. power bank tu kna cas juga ka sblum bawak dia ke mna?;0






    ReplyDelete
  14. Powerbank is now more and more important for mobile gadget lovers

    ReplyDelete
  15. Power bank is indeed an useful gadget as promotional gifts nowadays as most of the smart phone user are facing problem battery ran out before end of the day. Power bank come in very handy for this purpose.

    ReplyDelete
  16. Power bank kita sama. Hehehe...

    ReplyDelete
  17. Haii, sori menyemak skit..hehe;P..
    ~Lai Lai Lai..Power Bank Offer Clearance Stock~
    -Ferari 32000mah ( 5 months warranty)
    -Wallet 40000mah ( 3 months warranty)
    -Wallet 22000mah ( 3 months warranty)
    -Svavo 11200mah ( 1 year warranty)
    -Solar Piano 9900mah ( 1 year warranty)
    -dan banyak lagi...

    *PENGHANTARAN PERCUMA KE SELURUH SEMENANJUNG

    untuk mendapatkan senarai harga diskaun power bank yang anda ingnkan,sila sms ke 011-24078812 (aril)

    ReplyDelete
  18. As Salam, kalau ada sapa2 berminat nak cari power bank jenama Pineng yang original, boleh jenguk kt fb saya..Ash Tech Gadget.. Insya Allah puas hati, tq..

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi