Tuesday, March 5, 2013

Cara Lelaki Playboy Tackle Perempuan

Assalammualaikum..

   Hai! Ape kabar korang semua? Weh sory lah aku tak dapat lagi nak komen ke jalan2 kat blog korang sebab aku bz sangat. Aiya banyak benda yang aku kena setelkan untuk sem ni. Nanti kalau aku rajin kalau aku free aku bw blog korang ok.

   Topik entry aku hari ni memang dari pengalaman aku sendiri yang mana aku pernah jugak cerita pasal ni dulu kat entry aku yang zaman karat dulu. Siapa yang follow aku dari dulu maybe tahulah kot kisah aku. So sebelum tu aku mintak maaf lah kepada kaum adam yang rasa2 tersentap ke tersinggung ke apa lepas baca entry ni sebab minggu lepas ada yang komen "fuck" kat aku punya entry pasal lelaki. Question : Do i really care on what u're gonna say & comment about? Dont like just leave & dont ever visit my blog. Full stop.


    Berdasarkan pengalaman aku sendiri, ada lah sedikit sebanyak yang aku nak share dengan korang perangai si playboy tahap dewa ni. Kalau pengalaman korang aku tak tahulah. Lain orang lain pengalaman.
Ok nanti korang share dengan aku ye.

  • suka bandingkan kau dengan ex2 dia yang dulu
"baby tak macam ex b yang dulu suka keluar dengan lelaki lain". Ulang ayat yang sama dengan gf baru. Siapa yang suka bila diri dibandingkan dengan orang lain even buat kau tersenyum kan.
  • ayat manis gila/sweet talker
Kalau dulu mungkin aku budak lagi hingus lagi otak tak pandai nak fikir lagi aku percaya jelah. Dulu ex aku pernah cakap "nanti habis belajar b pinang baby". Nampak tak dulu kemain aku nak berbaby bagai. Bila aku ingat balik aku cakap sendiri "what a stupid me". Tapi biasalah zaman budak hingusan kan. Lama2 bila kena tinggal time tu rasa tak berguna punya jantan. Be careful ok.


  • janji setinggi langit
Contohnya macam janji nak jumpa mak ayah itu ini last2 habuk pun tak de. Haprak betul. Aku pun tak tahulah macam mana aku boleh terpercaya dengan janji2 dia weh. Somehow aku rasa macam kene pukau pun ade. Entah. Kisah lama.
  • umpan kau dengan benda/harta
"hari ni kita pegi jalan-jalan ye. Baby nak ape? B belikan". Masa aku dulu dia umpan aku dengan kereta & duit. Masa tu apa aku nak semua dia bagi. Aku yang time tu agak bendul pun sukalah. Siapa tak rasa bahagia bila kene payung macam tu kan. Perempuan. Mulalah kalau diumpan dengan benda macam tu terus lupa lagha semua. Macam tu lah aku. 


  • puji diri sendiri
Contohnya "dulu  b yang tinggalkan ex b. Tak pernah ex b yang tinggalkan. Ramai yang nak kat b sebab b ada kereta & bergaya. B selalu ulang alik pegi kl". Ayat tu sampai sekarang aku ingat dalam kepala aku. Paling aku tak boleh terima yang dia selalu sangat banggakan dia tu kononnya "budak bandar". Maksud aku dari segi dress up dia semua jalan2 kl bagai. Bila putus baru terserlah keburukan semua. Time bercinta semua manis elok dipandang. Oh syaitan.
  • suka cover
Agak2 kalau dah nak terkantoi tu mesti cepat2 dia akan cover depan korang. Macam2 lah alasannya. Tapi yang paling jelas ayat nak back up diri sendiri untuk nampakkan dia perfect di mata korang.

    Mungkin akan ada yang cakap aku ibarat mengaibkan dia kan. Terpulang pada masing2 nak pikir apa. Aku cuma share pengalaman aku yang pernah terkena dnegan playboy ni. Sungguh,time aku putus dengan dia aku hampir fail exam UPS masa matrik dulu. Memang hancur hati aku. Tu yang 3 tahun solo tu haha. Tapi sekarang dah ada ijam. Amboi!


    Bagi korang perempuan kat luar sana,tak payahlah nak terpesona sangat dengan lelaki yang ada rupa ni. Nak2 yang berharta. Kacak luaran tak menjamin apa2 pun. Semua tu bonus Allah kasi pinjam. Sampai masa Dia tarik balik. Lebih baik hargai orang yang sungguh2 hargai kita & terima kita. Tak payah nak bangga sangat pakwe kau hensem kaya semua. Itu kalau yang betul2 berguna,kalau jahanam? Diri sendiri tertonggeng kecewa.

     Alhamdulillah ada hikmah rupanya atas semua yang terjadi kat aku. Allah Maha Besar,Maha Kaya lagi Maha Mengetahui. Apa2 pun berdoalah pada Dia. Apa pun masalah insha Allah Dia akan tunjukkan jalan keluar yang mudah untuk kita.

    Aku selalu ingatkan kawan2 aku yang lain supaya kalau nak terima orang jangan hanya terima luaran. Kenal dulu dalam dia macam mana sebab aku tak nak perkara yang jadi kat aku berulang jadi kat kawan aku. Sumpah sakit hati weh. Pengalaman  yang banyak sangat ajar aku pasal benda ni semua. Bila tengah remaja semua benda kita terikut nak bercinta lah semua. Bila umur dah meningkat semua nya dah berubah. Kalau dulu aku kapel untuk suka2. Sekarang untuk aku berkahwin terus.  Jaga diri,jaga hati.

    1 more thing,i'm not saying that all men are same. Maybe some of them. So just be careful.  

p/s : sape tahu pasal Adwords?

10 comments:

  1. biasanya lelaki playboy ni bukan la dari golongan yg ada rupa.. ayat manis tu konfem la.. si playboy akan puji si mangsa dgn puji-pujian yg mmg takleh ditolak.. ade sorang kawan jenis mcm ni.. dgn ayat2 manis dia, si pompuan yg tak pernah tgk muka dia langsung pun boleh cair.. bila dah cair mula la bukak itu, bukak ini depan webcam.. so hati2.. :)

    ReplyDelete
  2. memang pun.. tapi sekarang nie taktik tu dah basi dah .. dah xlut punya :)

    ReplyDelete
  3. huihhh sms text tu sangat kejam. kalau perempuan dapat text mcm tu mesti lah berbunga tapi bila recipients dia mak aihh ramainya pompuan lain dapat....kejam. sobs. hati2 lah pilih lelaki. takde bf pun takpe asal jangan kena tipu. :/

    ReplyDelete
  4. ooo... ayt manis.. bunga2.. biasa dgr ni.. :D

    ReplyDelete
  5. fuckk ! tp ak bkan yg sblom tu ye.. sesaje.. haha..

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi