Thursday, January 12, 2012

Review novel : My Love is Playgirl

Assalammualaikum..

   Ade yang request nak mintak daku reviewkan novel ni. Jadi jom lah daku share ye pasal novel ni. Ape yang menarik sangat.

Sinopsis :

Pasal sorang minah kayo gilos, playgirl ya amat tapi sayang bongkak, sombong sangat & terlalu pandang hina kat orang miskin. Bangge dengan duit yang die ade. Dari segi watak ni die gambarkan sorang pompuan yang sangat seksi. Name die Puteri Laila. Sampai 1 mase ni die berjumpe dengan sorang mamat miskin gilos2 lah name Hasrul. Sebab daddy die nak ajar Puteri Laila ni hidup susah die tipu anak die kate dah bankrap pastu hilangkan diri & tinggalkan Puteri atas jagaan Hasrul yang katenye bapak sedare die.


Dari situlah Puteri ni belaja hidup susah. Tu pon lepas 1 perkara yang jadi kat die. Dari situ wujud lah sayang cinta antara Hasrul & Puteri. 1 hari dorang jumpe balik daddy die tapi kan ade 1 perkara yang mengejutkan antara ikatan Hasrul & Puteri. So ape kesudahan novel ni? Bace lah sendiri hihi


Komen daku lepas bace :

  • penceritaan novel ni lain dari yang lain
  • watak yang sangat menarik & ade lawak sengal kat situ
  • karya dari novelis yang sangat2 bes
Novel ni karya Siti Nur Dhuha. Penah bace tak novel karya die sebelum ni? Daku dah bace mostly novel karya beliau. tak menghampakan! Meh tengok novel die yang lain






Semua novel kat atas daku baca. Sedih mak ai. Ok memang bes. Tak rugi beli mahal2. Cayelah. Selamat membeli & membace. 

p/s : daku memang gila novel. 1 hari habiskan 2 novel. Non stop. Oh mai!



14 comments:

  1. mati-mati ingat cerita omputih tadi...huhu

    ReplyDelete
  2. cam best je.. dik, dh bc Lafazkan Kalimah Cintamu - siti rosmizah? best giler..

    ReplyDelete
  3. kalau tengok dari kulit buku macam buku english..:)

    pandai dear pilih buku ea??

    p/s :: tak pernah baca buku prima..:)

    ReplyDelete
  4. waahh..bnyak nye novel... hii... mcm best !! nk carik lah yg playgirl 2..

    ReplyDelete
  5. aku baru habis baca novel yg palygirl tu..ade wat aku gelak, nangis oun ade..haha

    ReplyDelete
  6. nak cari novel ni sabtu ni!!..heeee..serius tajuk pun best.

    ReplyDelete
  7. novel cinta utkmu kite dh bace.. tp xbest..
    huhu
    nt nk try bace novel playgirl ni plak..
    hihi

    ReplyDelete
  8. kaki novel sungguh die
    hehehe bole beli nnti :))

    ReplyDelete
  9. la ingatkan novel inggeris td..hihi

    tak perasan nama author die tu.

    :P

    ReplyDelete
  10. weee, macam menarik je. cute. kalau nak beli, kat bookstore ada kan?? :D

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi