Tuesday, January 31, 2012

haters

Assalammualaikum..

   Hai. Citer pasal haters lah pulak. Haters ni kalau kene time angin die nak serang2 orang tak kire lah blogger ke artis ke public ke. Tapi obvious nye artis lah kan. Nak2 kat twitter tu. Kalau blogger terkenal dengan anon gila. Kan. Bila ditanya, penah ke diserang haters? Camane nak handle?

   Kenape ade haters?

  • tak suke
  • dengki
  • sengaja
  • hobi
   Macam2 boleh jadi sebab. Bukan nak kate ape, twitter lah tempat yang paling 2dekat sekali nak tengok perangai2 artis kan. Setuju tak? Lambat2 kite dah bole teka die tu macam mane. Bukan nak judge tapi kite sendiri pon boleh menilai. Maybe tak menonjol tapi nampak.



   Kalau lah korang tau macam shila amzah, orang dok kate die gedik, gemok, mengade2, macam2 lah. Kenape daku petik name die? Sebab i follow die lah hihi. Maybe die macam tu sebab tu certain orang tak suke. Kan. Pandangan orang lain2.

   Even kite sebagai blogger pon selalu sangat kene kan. Tu lah cik anon. Ade yang penah tanye. "untungla tak penah ade anon datang serangkan". Eh. Sape cakap. Ade. Cume tak tunjuk. Anon yang datang blog daku semua yang jenis menyakitkan hati tapi sopan. Paham? Ade yang kate " ape yang bes pasal blog ko ni bese je", " tak payah tayang gamba lagi bagus" & something naked. 

   Tapi ape paedah kalau kau layan? Baik tak payah kisah langsung pasal haters ni ha. Biakan aje. Kurang kasih sayang tu. Kite pon kenelah terime ape yang die kate tu kecuali lah yang keterlaluan kan. Tapi bagi daku tak payah lah buat entry pasal anon haters bagai ni. Bagi daku membazir je. Anon @ haters tu lagi suke kau promote die. Bia kan aje. Nanti senyap lah die.

   So Kesimpulan nye. Tak semua orang suke kite. Mustahil lah semua orang suke kite sedangkan yang rapat dengan kite pon kadang2 terase hati dengan kite kan. So buat tak tahu sudah. Yang artis tu hanye mampu tengok jelah. Kesian pon ade tapi nak buat camne. Once dah jadi public figure. Kua dengan adik pon kate pakwe. Gila.


15 comments:

  1. huhu,stuju tu..bukan smeua suka kt..nantak depa la..hihi

    ReplyDelete
  2. setuju! peduli sgt laa dgn haters tu.bukan bg efek ape2 pun.hehe

    ReplyDelete
  3. saya pernah kena dengan haters dua kali je. tp itu pun sy rasa org terdekat sy tu. rasa macam senior yg mengurat sy dulu tp tak dilayan maka jd dendam. hehe. sbb kenal gaya cakap dia. tp buat taktau je.:) kalau tak suka blog kita, blah je la :)

    ReplyDelete
  4. lntak kau lah labuuu. nak suka ke x..kan3..haters xpnh puas pun. huhu

    ReplyDelete
  5. pedulikan si hater
    janji tak mecederakan fizikal kita dh

    ReplyDelete
  6. Betul, Lia sangat setuju!. :D
    membazir peluh jari jer..heeeeeee

    ReplyDelete
  7. peminat tegar sheila hamzah ni.hehehe.akk suke suara dye je.hmm yelah,balik kepada haters,just buat tak tau,nt lama2 odrg diam lah.

    ReplyDelete
  8. dia tak suka kat kita. macam la kita suka kat dia kan..hihi..

    ReplyDelete
  9. Alar, persetankan si anon haters2 nih.. Kite tak rugi, dorang pon xde untung pape.. Jom kita laungkan, "So, ade aku kesah?".. Biar berbulu mata dorang bace..Ngahaha!~~ ^o^

    ReplyDelete
  10. Tak kira di pelusuk bumi mana sekalipu pun tukang benci orang akan tetap ada selagi ada perasaan cemburu dan 'tak boleh tengok orang lain senang' dalam diri... ;)

    ReplyDelete
  11. kadang-kadang haters ni bg semangat sebab kita nak bukti kan kat depa yg kita bolei buat lg bagusss. maybe..

    ReplyDelete
  12. Keluar dengan adik kata pakwe? Awww.. I suka! LOL. Biarlah kak. Tapi tapi kesian juga tengok sesiapa yang kena sebab saya tak pernah alami.

    ReplyDelete
  13. haters ni makn dilayan makin menjadi.. buat dono ajew

    ReplyDelete
  14. yup!so trueee.tak boleh nak puaskan hati semua org.so,tak boleh jugak nak buat semua org suka kita. haters? who cares. yang sayang kita ada lagi. ;p

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi