Tuesday, January 24, 2012

Girls. Ini lelaki bile kapel

Assalammualaikum..

   Hai semua. Sory weh tak update. Pegi kelantan ade kenduri kawen. Ni meh nak update. Cite pasal kapel. But please do not banned me because of this entry hokeh. Sile bace lah dulu before nak buat ape2 judgement. Ape yang korang tau pasal boypreng korang bile kapel ni? Tau tak ape die suke tak suke? Jom sini daku kasi tau.

   Oh ini bukan bajet tau ye tapi bile dah berpengalaman berkawan & tanye direct dengan laki jadi lah tau sedikit sebanyak pasal laki ni. Demand betol.

  • jangan terlalu memaksa & mendesak
Beselah pompuan kan kalau tak mesej sikit kate tak sayang lah lupekan kite lah ape lah. Mind set nak pikir camtu je kan. Tapi korang tau laki ni act tak suke kalau pompuan terlalu mendesak sangat contoh macam :

" b,nape tak mesej? balas la cepat"
" awak pegi mane tadi? knp x bgtau? knp pot pet pot..

See? Korang sendiri rase korang kadang2 macam tu kan. Nak tunjuk caring bukan camtu. 
  • kerap tanye benda yang same
" u, syg i x?"
" syg i banyak mane?"

Esoknye kau tanye lagi bende yang same. Kau tak rase die muak ke? Kau memang suke kalau die cakap " ye u, i syg u sebanyak langit dibintang". Berbunga kau kan. Tapi laki ni cepat muak bile kau tanye bende yang same je kan.

  • cepat bosan
Laki mudah bosan nak2 bile pompuan yang buat die lagi bosan. Tak payah la control sangat pakwe tu. Belu lagi jadi laki dah control kan. Tak rase rimas ke. Bile pakwe tak contact mulela cakap itu ini. 

  • bebaskan die bile die dengan kawan
Laki bile dengan membe puyo meang tak lah nak layan kau kan. Betul tak? Susah sikit la nak mesej bagai kan. Ala macam kite dengan kawan2 kite kan. Same je. Nak privacy
  • hobi
Hormat hobi die. 
  • cube bertegas
Kite pompuan tegaslah sikit dengan laki. Jangan ikut je. Kalau A kate si pakwe kau cakap lah B pulak. Paham kan. Kite ni kadang2 kene jugak ade garang & ganas nye. Tak bole la nak lembut sangat.

   Dats it. Memang tak banyak sikit je. Yang lain korang pegi tanye pakwe sendiri tak pun pegi tanye kawan2 laki. Daku ni suke tanye direct kat kawan laki daku pasal relationship ni. Yes mostly dorang memang tak suke pompuan yang " b..kat mane ni, rindu la". Get it?

   So bile kapel tu pandai2 koranglah nak bikin relationship korang tu macam mane. Bia lah tak macam orang lain. Kene ade pro kontra sikit. Bia kadang2 laki yang rase hilang kite. Ok lah tu aje. babai.



p/s : suke gile tengok ally & farah kawen wei

9 comments:

  1. hehe. bgusla buat entry ni. kdg2 lupa diri plak. nice2 :D

    ReplyDelete
  2. betul dah tu..kalau byk tanya kang kita pulak yg kena..haha

    sweet kan ally n farah..sepadan sgt..

    ReplyDelete
  3. setuju2!
    mmg lelaki camni..
    kdg2 xpham ngn laki.. haha

    ReplyDelete
  4. ehehe. dilema org yg hangat bercinta gi tu la =="

    ReplyDelete
  5. kdg2 laki before dan after couple berubah juga. hehe. tu yg jd huru hara tu. hehe.

    ReplyDelete
  6. yeayyy. betul ni. sayalah lelaki sejati *tbe2.


    haha.

    ReplyDelete
  7. SOKONG! Huhu. Memang pernah tanya juga pasal benda ni semua dekat lelaki.


    p/s: farah sangat sweet kan kahwin dengan ally tu. Akak bila lagi? Hoho

    ReplyDelete
  8. yang psal keluar kawna tu..mmg aku paham sgt la..
    haram nak dilayan kalau ngah jmp kawan..

    ReplyDelete
  9. lelaki mmg pntingkan kawan2 dye. biase ar tu kan :) hehe

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi