Friday, January 6, 2012

jodoh & cinta

Assalammualaikum

   Hai. Bole tak hari ni nak taip pasal jodoh? Kalau jodoh mesti ade kaitan dengan cinta kan? Hihi. Nak tau tak? Ape yang menyakitkan dalam hidup ni selain kehilangan orang yang kite sayang? Mencintai seseorang dalam diam. Tu lagi 1 sakit woo. Hem.

  Let me be honest.
 
  Daku terlanjur suka & sayang kat sorang mamat ni weh. I dun noe when but yes i did love him. Tapi kan yang jadi masalahnye tak de keberanian pon nak mengadap die haha. And tahu tak hanye perhatikan & cintekan die dari jauh je. Tu je yang mampu weh. And yes. Too pain too face. Gila! Dah la minggu exam kusut otak aku. 

   Ok dah paham? Jangan bermain cinta kalau takut untuk menghadapinya. Eceh nak berjiwang pulak kau petang2 ni. Tapi iyelah kan. Bukan ape. Jauh disudut hati ni rase jeles sangat2 dengan kawan2 & orang sekeliling yang tersenyum bahagia dengan insan yang tersayang. Sampai ade 1 mase terdetik dalam hati ni " bilelah aku nak jadi macam tu". Hukhuk



   Tapi jodoh & pertemuan tu ditangan Allah. Memnag kite kene berusaha tapi kalau dah putus asa? Yes mesti ade yang kate "ala mude lagi ko ni fara, tak payah sebok2 pikir pasal cinte bagai". Tapi kan awak,saye pon manusie jugak ade hati & perasaan.

   Jodoh itu urusan Allah. Sudah dicatat sejak azali lagi. Tetapi prinsipnya tetap satu dan satu itulah yang wajib kita fahami. Orang yang baik berhak mendapat jodoh yang baik. Cuma sekali-sekala sahaja Allah menguji orang yang baik mendapat pasangan hidup yang jahat seperti Nabi Lut mendapat isteri yang jahat dan Asiyah yang bersuamikan Firaun laknatullah
     Daku terbaca dari sini  

     I was being dumped & frustrated for about 2 years. Dari situ daku terus tutup pintu hati daku untuk terima sape2. I was being tired when keep on being lied & hurted by someone. Kuasa Allah kan. Tak de sape boleh halang.

   Tapi daku yakin sangat ape yang berlaku ni ade hikmahnye. Bende takkan terjadi jika Allah tak izinkan. Seua ketentuanNya. Dan skang daku pasrah aje. Lebih baik diam je. Dan daku cinte die, sayang die dalam diam je sebab takut akan kecewa. Tu pun dah ok kot walau pun hati merana

   Alamak termenangis pulak bile taip entry ni. Sory guys buat korang rase muak bile bace entry ni. I lost my love once tapi tak sape pun tahu. Bia lah die hidup dengan aman amin. Cuma ape yang daku mintak ialah kekuatan. Kekuatan yang Allah bagi untuk daku terus kuat teruskan kehidupan & terima kenyataan.


 

   Ya Allah Yang Maha Besar, sesungguhnya Kau mengetahui apa yang berlaku keatasku. Kau telah mengaturkan segalanya. Aku pasrah andai dia bukan jodohku cuma jika benar dia adalah jodohku semaikan benih cinta dalam hatinya untukku keranaMu Ya Allah. Biarkan dia mencintaiku kerana Mu. Dan jika dia bukan jodohku kau peliharalah dirinya agar terus mencintaiMu. Berilah dia kebahagiaan yang dia inginkan. Amin

p/s : kuatkan hatiku.

p/s :

13 comments:

  1. Bersabar yea.. awak dah baca dan tulis semua kata-kata yang boleh menyenangkn hati. insyaAllah, ur path and ur soulmate will intersect at the right time and at the right place.

    ReplyDelete
  2. tamo nanis2 taw :))
    kena kuat :))

    fara kan ceria je orgnye :))
    may b, belom lag tiba masa utk hati dan perasaan benar2 dicintai oleh org yg benar2 terbaik utk fara, but dun wory, the time will come to u :))

    kuat2!

    ReplyDelete
  3. sedihnya,,baca curahan hati akak,,moga diberi kekuatan untuk menghadapinya,,,

    ReplyDelete
  4. jgn sedih2.. ;)

    insyaALLAH..orang baik jodoh nye dengan org baik.. ;)

    same2 berdoa..

    ReplyDelete
  5. takpe najihah, nnti ada jodoh..tentu ia akan datang. sekarang ni focus study dulu okay :) senyum. siapa yang dump awak tu sgtlah rugi :)

    ReplyDelete
  6. well..semoga berjumpe jodoh yg baik, nice writing...

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi