Saturday, January 14, 2012

Review novel 2 : Awak Suka Saya Tak? (mesti baca)

Assalmmualaikum..

    Maaf lame tak update. Bz dengan final. Alhamdulillah officially done for my 3rd semester. Jom daku review novel yang ke 2 daku beli ni. Oh mai! Terlalu bes novel ni sebab bikin daku jatuh cinta dengan lelaki mualaf dalam novel tu.


RM35++

"awak suka saya tak?"
" awak pasti suka saya"
" saya suka awak, saya sayang awak"d

"sy hadiahkan 99 kuntum bunga ros merah bersamaan 99 nama Allah dengan setiap 1 kelopaknya terukir I LOVE U"

" sy x nak couple, sy nak couple lepas nikah"

   Those words makes me wanna cry & laugh. Sungguh, penulis berjaya buat daku yang bace ni jatuh hati dengan laki mualaf name Muhammad Hilman Yong. 

Sinopsis:

Perkenalan secara tak sengaja antara Puteri Intan Zulaikha dengan Hilman Yong 11 tahun lalu menimbulkan perasaan cinta. Intan keliru dengan perasaan die sendiri. 2 kali kehilangan Hilman buat Intan betul2 tabah & kuat. Intan terlalu sayang & cintakan Hilman. DIsaat hampir bernikah sesuatu berlaku ke atas Hilman

Tapi kuasa Allah. Damien Yong muncul membuatkan Intan lebih terluka. Sape Damien? Sape Hilman? Ape jadi antara mereka? Belilah hihi

Yes novel ni sangat2 tebal ibarat bace kamus okeh tapi daku berani jamin korang pun akan jatuh cinta dengan Hilman. Ilmu yang die ade lepas convert Islam dari cina sangat buat daku kagum. Make sure korang jangan lepaskan 1 pun patah perkataan dalam novel ni bile bace tau sebab sangat2 menyentuh perasaan.

Kau tahu Hilman ni teramat kaye, sayang & cintakan Intan. Aurat Intan dijaga sepenuhnya. Korang kene bace!Tahniah kpad penulis novel ni Melur Jelita. Karya anda bes. Teruskan

p/s :  aku jatuh cinta dengan laki mualaf name Hilman ni. Tolong haha. Daku bayangkan Daniel Henney Aww

8 comments:

  1. ko dah habis exam ke? bapak best..

    kena beli nie..haha...
    kau beli novel je ke guna baucer?

    ReplyDelete
  2. dh tgk tp tebal kot. rase cam OMG! larat ke aku nak baca. huhu.

    btw, salam kenal :)

    ReplyDelete
  3. wahhh..syok nye ayt novel...ifnir dah start nk berangan dah .hihi

    ReplyDelete
  4. salam...

    tgh bayangkan cerita psl novel ni...
    mcm best,,harap ade penerbit nk buat movie or tv series psl cerita ni..

    tgh bayang sape pelakon plak ni..haha..

    ReplyDelete
  5. yay ! terima kasih for the review :)

    ReplyDelete
  6. alamak novel cinta ne..bhasa jiwang ne eya kureng cikit p da bca hbis ke ne?

    ReplyDelete
  7. agak2 boleh beli novel pakai baucer tu tak? hurmmm

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi