Wednesday, January 25, 2012

bahana berblog ikut perasaan

Assalammualaikum

   Hai semua! Tadi baru bace paper. Pasal blog. Kalau korang nak bace pegilah bace kat Kosmo eh. Cari je yang ade tulis ugut bunuh sebab Kpop & cacian makian di laman siber. Macam tu lah. Rasional nye bende2 alah ni berlaku ape?

   Bukan daku nak kate apelah kan. Blogger ni kadang2 sengal jugak. Yelah. Konon nak berblog pade asalnye untuk suke2 tapi dah salah gune. Contohnye ape? Isu K-pop dulu. Korang ade penah bace? Daku ade jugak bace blog die yang die kate "k-pop euuw" tu. Dan komen kat bawah tu memang bersepah dengan mak anon anak anon semua.

   Tapi kat sini kite kene pandang 2 belah pihak. 1- blogger tu. 2- pengomen tu sendiri. 

   Taksub sangat sampai ade komen ugut bunuh. Waw! Pathetic betol korang kan. Kot ye pon dislike dengan entry orang tu jangan lah sampai melampau sangat kan. Dan lagi 1 si blogger tu. Kot ye pun kau tak suke k-pop ke ape ke tak yah lah sampai terlalu tunjuk sangat kat public kan. Dah name blog tu kau nak umum yang bace bukan private.

   Lagi 1 pasal maki caci artis dalam laman siber. Artis utama Najwa Latif. Nak2 kat u tube. Kau tengok skang bersepah budak2 nak jadi artis kan. Kalau tengok kat komen tu ade yang melampau2 nye. Sampai tak sanggup nak bace. Kite ni blogger bile kene serang dengan anon yang takat cakap " blog macam sampah" pon dah macam kucing ilang anak ni kan artis kan.



   So kalau nak jadi blogger ke kene pandai. Nak komen pon agak2 la der. Ugut2 bunuh sampai kes polis. Elok2 tak pemes kau terus pemes libatkan polis & media. Dasat wo. So bijak2 lah sikit bile libatkan alam maya ni. Jangan tau nak hentam orang je.

   Bukan nak back up sape2 tapi same2 tengok salah masing2. Bahaye kau tahu kalau silap pakai blog ni. Silap hari bulan kene cekup naye kau. So be nice when being published & commented.

p/s : maaf entry panjang
 

24 comments:

  1. uuu
    saya tak pasan pon tajuk tu dalam paper kosmo
    hehee

    ReplyDelete
  2. entah lah, kadang orang comment macam tak fikir panjang. kalau kt utube tu nameerajin gak baca. mmg melampau2 komen smpai keluar anak haram lah apa lah. ish. teruk betul.

    ReplyDelete
  3. kene blogging and komen dengan berhemah.. =)

    ReplyDelete
  4. Yes !

    Apa benda lah berblog je kot sampai nak gaduh-gaduh

    Ni komen main ikut perasaan je

    ReplyDelete
  5. yang penting kena ada akal yang waras dan hati yang bersih, jangan sebab benda kecik sampai benda aneh yang keluar..

    ReplyDelete
  6. haha . bangang je buat camtu.

    ReplyDelete
  7. Org berblog nak hepi2, dorg pakat duk hntam sana sini lak. Huhu

    ReplyDelete
  8. syg ni blogger jd perhatian.so pandai2 lah.jgn lebih2 up entry or komen.hehe

    ReplyDelete
  9. @Cik Lia Lomi

    em tu la kak..masing2 nk ikut kepale die je

    ReplyDelete
  10. @♥ Cik Zack's ♥

    tu la bile dah salah gune kan..lari dari niat

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi