Tuesday, December 20, 2011

tips : sile jage mate anda

Assalammualaikum..

    Quick update! Cane nak jage mate bagi segar je ye? Jom ikut care daku yang selalu jugak daku buat. Barang2 yang daku gunekan sume ade kat umah. Alah kalau kat hostel pon kau beli je.
  • uncang teh
Gune yang dah masak tau. Ape motif kau letak yang tak masak punye kan. Amik letak kat mate time tido. Agak2 meleleh tu amik la tisu ke kain lap. Bia sampai pagi. Tapi kalau daku tak sempat sampai pagi dah tercabot haha. Dah lepas buat air tu, bia kan dulu uncang tu then nanti mase nak tido baru letak.
  • timun
Yang ni lah yang common orang buat kan. Hiris letak kat mate bagi segar


  • tomato
Pon same macam timun. Tapi letak kat muke lagi bes
  • rendam mate dalam air suam
Mate kite kan letih. Nak2 yang macam daku 24/7 ngadap lappy kan ha padan muke kau. Nasib tak rabun. 

   Act ape yang daku listkan kat atas ni cara nak hilangkan lebam bawah mate & bagi mate tu segar. Tak lah kuyu je mate tu kan. Tak cantik nanti. Try lah buat. Agak2 kaye belilah bende alah roll pen Garnier tu ke eye bag punye mask tu ke. Agak2 tak de duit pakai yang ade je sude.

   Penjagaan mate tu bagi daku sangat penting sebab orang nampak kalau mate kite tak sihat. Nampak letih je. Elok muke kau cantik jadi kureng pulak kan. Opss! Tapi lebih baik kalau korang spare kan Eye Mo tu. Senang. Bawak letak je dalam pencil case.

kau tengok ape jadi bile mate tak jage. Kau ade? Haha

   So korang jangan lupe jage mate tu. Asek jage muke je mate jadi mate panda. Huhu. Bye

20 comments:

  1. kan?kdg2 muka bersih licin berkilat tapi mata eyebag besar duit 50 sen..hehe

    ReplyDelete
  2. Lia punya mata pun dah lebam sekarang ni..nampaknya kena apply semua tips ni..

    ReplyDelete
  3. ini cara paling mudah..tak perlu kos mahal.

    ReplyDelete
  4. aloloh mengapakah mata itu bengkak?


    (: sian akk, tp sekali pndg mcm comel.

    ReplyDelete
  5. hehhee
    somei je mata kuyu dieee
    baek adik syg
    jage mata baik2 kan :)

    ReplyDelete
  6. cek tidur 12 jam nak jaga mata...haha

    ReplyDelete
  7. hehe bagus.
    eyebag ni dah macam hape je. kikiki

    ReplyDelete
  8. alololo sepetnya mata.hehe.akk skrg ni kurg kan pakai contact lense sbb sllu sakit mata bila pakai.

    ReplyDelete
  9. @ayuyuuu :)

    hahahah x de maknenye comel
    tah kene ape tah

    ReplyDelete
  10. @Cikpuan rara

    aah kak..bahaye jugak..nnt kene pulak infection

    ReplyDelete
  11. comelnya mata jihah. ala2 kpop giteww. hehe. cepet. :D

    ReplyDelete
  12. tips yang jimat kos. xyah keluar duit banyak punn. hehe :)

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi