Wednesday, December 14, 2011

10 sebab kenape korang perlu eksited bile dapat PLKN

Assalammualaikum..

   Halo2. Mostly daku tanye orang2 including kawan daku sendiri pasal plkn ni mesti dorang akan kate "nasib baik aku tak dapat". Noe wat. Sangat rugi tau kalau tak dapat PLKN. Alah standard lah tu citer2 basi kate plkn ni macam tentera lah itu lah inilah. Tak rase tak tau lagi. Berdasarkan pengalaman daku sendiri yang pegi rase pengalaman join PLKN selame tak sampai 3 bulan ni, meh daku nak share dengan korang cite2 & bende2 yang bes gilos pasal PLKN ni.

  • kau akan jumpe raaamai sangat kawan yang macam2
Contoh macam daku lah. Kalau tak daku tak kenal sape blogger hot ni. Macam2 jenis orang korang boleh jumpe kat situ.

kenal tak sape minah ni?
  • diberi advantage masuk U
Nak2 kalau korang berpangkat lagilah free2 percent untuk koko full mark. 
  • jumpe cinte
Haha yang ni tak boleh blah. Daku jumpe si wan tu kat sini lah. Penghulu tu kau ade? How sweet kan. Aah sweet sangat sampai ade yang nak main serang2 daku kan. Dem lah. 
  • merase pakai baju celoreng yang LAWA tu
Bagi yang dapat tu kire bertuah tau dapat rase pakai but keras nak mati, celoreng tebal nak gila, tudung macam alas meja tu. Orang lain tak dapat de.
  • belaja adapt dengan outdoor activity
Bagi yang agak manje2 & lembut2 tu kan. kat sini lah korang boleh atasi korang nye ketakutan tu. Fuh 1 word daku boleh kate bes! Tak caye? Pegi dulu plkn  tu okeh. 
  • travel jauh2
Daku dapat kat Kem KLCC Kemaman. Anyone? Ade tu sampai ade yang kene campak kat sabah sarawak tau. Ha untung2 dapat travel hutan2 negeri lain kan. Yang lain ade? haha
  • kene maki, basuh, denda, brainwash habis habisan
Yang ni part wajib kalau kat PLKN. Daku berani jamin lah mane2 kem pun kalau tak de bende denda2 maki2 ni memang bukan plkn lah tu. Daku nye pengalaman kene denda :
  1. tukar baju kelas, baju PT, baju half loreng & full loreng dalam mase 5 minit. Kau bayangkan nak pakai butt je dah 10 minit.
  2. berdiri 1 jam kat lua dorm sebab ape tah tak ingat
  3. cadar & tilam kene terbalik kan. Towel kene sangkut kat kipas. Bilik tak kemas. Seliper kasut kene campak sebab tak ikut susunan
  4. PT 10 @ lompat bintang pakai heel. Yang ni jahanam gila
See. Banyak tak banyak. Tapi bes woo. Terkenal jap 1 kem hahah
  • dapat masuk tv
Kadang2 ade menteri ke VVIP ke yang datang. Pastu masuk lah tv haha. Dulu kem daku banjir seminggu. Masuk lagi tv. Untung kau
  • dapat pakai mask muka free
Muka time plkn tak hitam macam bontot kuali tak sah. Free2 je tau dapat. kat PLKN je ade kat tempat lain kureng.
  • pengalaman yang sangat2 berharga & mahal
Yang last ni yang paling bes. Yang tak semua orang ade. Nak2 bile dapat belakon tu. Waw.

   So adik2 kalau dapat plkn tu pegi jelah. Konpem kau dah abis latihan nanti kau nangis bagai nak gilos. Sebab dah rapat dengan member2 kompeni, dorm sume. Nak2 bile nak tinggal pakwe makwe tu kan. Lagi haru tau hahaha.
   Jangan takut. 3 bulan plkn tak rase langsung. Yang penting pengalaman. Daku da ade pengalaman khemah kene sondol dengan babi. Korang ade? Bile lagi nak rase kan. Sekali seumur hidup. So bagi sape2 kate plkn tu tak bes memang tak de perasaan lah kot. Sekian

   Jom daku share dengan korang gamba daku mase kat plkn. 

time habis perbarisan. Siyes yang ni syok gila. Delta no 2 weh. Btw ni lah baju full loreng

dengan JL yang bes gila. U see how hitam my face

ni baju kelas. Macam baju kilang kan haha. Tu la tudung yang  macam alas meja tu






penolong penghulu. Hensem tau skang. Bakal lawyer hihi

   Ok cukup la tu. Sedih pulak bile teringat kenangan kat sini. Huhu. Rindu gilak. Oh btw thanks to blogger MK, farah alias & sofea sebab pilih blog daku sebagai blog pilihan mereka

22 comments:

  1. mmg best..akk suka..tp cam lama sgt la..kalo akk dah mati sbb homesick..hehe

    ReplyDelete
  2. serius rindu giler...rindu kat korang,kat tengku kat semua la...arggghhhhh

    ReplyDelete
  3. mari baca kisah farah dan my bff. doakan persahabatan kami kekal selamanya.

    http://coretanharapan.blogspot.com/2011/12/tips-menghadapi-kawan-baik-yang.html

    =)

    ReplyDelete
  4. dulu, masa aku balik dari plkn, tok wan aku cakap : dah la makin gemuk, botak, hitam pulak tu..!!!! hehehe

    ReplyDelete
  5. zaman akak blm ada PLKN, tp tahun akak last utk PKSN.. lbh kurang je cm tempoh dia 2minggu.. siyes best.. part kena maki tu, laaaaagi best!!!

    ReplyDelete
  6. yup..plkn mmg best giler...smpi xnk blk..haha...

    ReplyDelete
  7. nak nangis rasa bila bace entry nie.. seyesly rindu giler kt plkn..

    btw atia salah sorang yg bertuah dpt plkn oversea.. naek flight gitu.. heeeeee~

    mmg pengalaman plkn sgt indah.. xkan lupa smpai bila2.. huhuhu..

    ReplyDelete
  8. sally tak dapat PLKN :(
    Rugiiiiiiiiiiiiiii ^^

    ReplyDelete
  9. plkn best g-i-l-a. haha

    pernah dah rasa pakai baju celoreng, pt tu semua. tp, masa tu tudung masih kaler hitam lagi. :)

    ReplyDelete
  10. sy tak pernah dapat pun plkn. hehe. yela once in a lifetime je. nidah umur 23, mne ada can nk dpt. hehe. tp serious teringin bila baca2 entry mcm ni.tp sy ada athma. tu masalahnya.:(

    ReplyDelete
  11. saya dpt plkn utk batch 11/2014.serius takut.da la bdn saya ni terlebih 'comel'.nnt tkut x dpt nk wat aktiviti2 fizikal.time akak ade x org yg 'comel2' jugk??

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi