Wednesday, December 28, 2011

kelemumur. Solution please!

Assalammualaikum..

   Phew. Lame gilos daku tak update belog ni kan. But alhamdulillah ade jugak yang sudi datang jenguk & follow & tinggal jejak sekali. Sayang lebih lah . Sory lah weh. bz sangat nye nak update pon tak sempat. Ni daku study week pon bukan study. bz buat bende lain tolong macam2.

   Jom cite pasal kelemumur. Korang ade masalah kelemumur tak? Honestly daku ade. Yelah bertudung pun ade & yang bertudung lah lagi susah nak control tau masalah kulit kepala ni. Daku ade jugak try syampu yang macam2 ni tapi bertahan sekejap je. Pastu kelemumur ade balik. kat sini pon daku nak share dengan korang tips tradisional nak hilangkan gatal kulit kepala & kelemumur ni ye :

  • limau nipis
perah air limau nipis tu kat atas kepale pastu urut. Balut dengan towel selame 15 minit & bilas bersih2. Buat sekali seminggu. InsyaAllah.


   Kelemumur ni jadi sebab banyak sebab. Ayat ape ni? Lantak lah. Antaranye :
  • tak bilas betul2 mase syampu
  • tak keringkan rambut bile bertudung
  • kerap syampu
   Kat sini daku nak mintak tolong korang2 semua. Syampu ape yang paling2 tiptop nak hilangkan kelemumur? Thanks ya syanag2. Hihi. 

25 comments:

  1. head n shoulder wahai kak fara :)
    silky shine pun terbaik!

    ReplyDelete
  2. wee
    sokong ayuuyuuu :)
    tapi akak dh x gune dh sebb rambut kering dan kerass
    errr..ikot org la...
    skrg gune dove anti dandruff pon okeh gak
    amik conditioner sekali okeh :)

    ReplyDelete
  3. ca pon pelik..da dok umah pon masih ade kelumumur..bukan pakai tudung kat umah..mak kata kepala c ni panas sgt..ntahla..

    ReplyDelete
  4. ada orang kata dove...tapi tak pernah try lagi..baru nak g try sebab saya pun ada masalah yang sama..huhu

    ReplyDelete
  5. dove anti dandruff mmg paling berkesan :)

    ReplyDelete
  6. yg plg tiptop mestila selson blue.. boleh beli di guardian or watson, sgt2 berkesan :)

    ReplyDelete
  7. nak hilang kan kelemumur nak kena gi saloon gak.. tanye die shampu mane yg ilang kan klemumur.. slalu nyer shampoo kat saloon la yg paling btul.. shampu yg jual2 kat luar.. x de kesan ape2.. ^_^

    ReplyDelete
  8. nak hilang kan kelemumur nak kena gi saloon gak.. tanye die shampu mane yg ilang kan klemumur.. slalu nyer shampoo kat saloon la yg paling btul.. shampu yg jual2 kat luar.. x de kesan ape2.. ^_^

    ReplyDelete
  9. Orang kata head and shoulder bagus !

    Hmm akak ada tips rambut berminyak tak ?

    ReplyDelete
  10. katakan tidak kepada kelemumur..hehehe

    ReplyDelete
  11. @aimie amalina

    aah rambut jadi keras..
    kering pulak..thanks ye akk

    ReplyDelete
  12. @Diyana

    bagus tapi kering la rambut.ade hih nnt akk post

    ReplyDelete
  13. tu lah.kerap syampoo pon xboleh sgt.

    ReplyDelete
  14. najihah, namee pakai shampoo bawang yg duta dia jackie chan tu ! heheh. elok sgt cuma dia tak wangi lah :( busuk bau herba je.

    ReplyDelete
  15. msalah kita sma ar..naik bengang pun ada..dh mcm2 shampoo guna dr yg jual kat luar dh smpai laa guna shampoo yg kat saloon tu tp sama je..yg mak aku plak lagi bikin panas bila dia ckp "ala ko kasi botak je dik" adoi sabar jela ngan mak aku ni..

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi