Wednesday, December 21, 2011

bau badan

Assalammualaikum..

   Hai my dear readers. Pagi ni daku nak cite pasal bau badan. Badan korang dah wangi? Penah tak melalui situasi macam ni :

  • kau naik bas sekali orang yang tengah berdiri tu bau ketiak die bapak bacin
  • orang lalu sebelah kau sekali bau badan die ase nak pengsan
  • duduk dengan orang yang tak suke mandi

   Walamak. Sejak duduk u ni kan dah macam2 jenis orang yang daku dah jumpe tau. Even mase dulu pon ade. Bukan nak kutuk tapi nak kate. Busuk gila lah weh. Nak kate tak mandi bohong la sangat kan. Kalau bau ketiak tu tak boleh belah. Oh maybe consider lah die terlupe nak pakai deodorant kan. Tak kan deodorant pon lupe nak pakai oi. Make sense lah sikit.

   Then tak pernah terbau ke bau badan sendiri yang hapak gilos tu. Oh maybe terlupe pakai perfume. Ceh. Korang kalau ye pun tak de perfume boleh letak je bedak tabur tu ok. Tolong la amik siyes pasal bau badan ni. Orang boleh je cop kau ni macam2.

   Ok lah bau badan ni maybe terjadi sebab :
  • peluh
  • memang semula jadi
  • terlupa itu terlupa ini

   Tapi at least try lah jage kan. Cube bayangkan korang tengah interview sekali bau badan harum gilos 1 bilik tu. Tak ke mengganggu. Bukan tu je kalau kat kelas pon same. Nak tegur karang takut terase. Bialah die. Perli sude. Opss!

   Ni tips nak kurangkan bau badan ye :
  • tonyoh limau nipis tu kat badan @ ketiak. Boleh hilang daki sekali
  • pakai deodorant selalu. Penting!
  • silelah rajinkan diri untuk mandi
  • sembur perfume banyak sikit
  • sile bau badan sendiri

    So nak2 kalau yang kapel tu kan. Kalau bau badan gf @ bf die busuk tak kan directly nak tegur kan. Kang gaduh setahun jenuh nak pujuk. Pnadai2 lah nak handle. Tak pun korang bole buat ayat macam ni :

" u ade bau busuk tak? Ke bau badan u?"
"u ni tak de perfume ke. Meh i belikan"

Bau badan sendiri kan. Cium la sendiri. Jangan sampai orang pengsan bile lalu sebelah kau sudah hee. Laki ke pompuan ke same je

p/s : wish me luck for my final exam tonite. Sempat lagi kau

27 comments:

  1. perghhh..anti giler dgn org berbau ni.. hapak siot!!!

    ReplyDelete
  2. ha2..mmg series x thn bau klu org yg berketiak busuk.. nak2 india..:) segelintirlh..

    ReplyDelete
  3. tiap2 tahun besday org tu, hadiahkan deodorent.hihi~

    ReplyDelete
  4. agaknya org yang badan berbau ni dia dah biasa bau badan sendiri sampai tak sedar bau badan dia busuk. hahaha.


    nak gambar divector kan? mana tahu bertuah kan. jom singgah blog. senang je.

    ReplyDelete
  5. saya pernah lalu sebelah perempuan ni..bukan busuk dah..hancing sangat..tutup hidung je mampu..huhu

    goodluck final dear..:)

    ReplyDelete
  6. aku rasakan mungkin diorang yg ada bau badan ni tak sedar atau buat2 tak sedar badan tu berbau sebab mungkin dah sebati ngan hidung diorang..kita ni la yang jadi mangsa macam nak pitam bila tercium bau tu..adoiii..

    ReplyDelete
  7. tapi aku nk tambah sikit sebab2 terjadinya bau badan adalah dr faktor pemakanan..cth mcm bnyak makan bawang dan makanan yg pedas2!!

    ReplyDelete
  8. ada jugak situasi ba cafe yg terlampau kuat. bila masuk je kelas or lalu sebelah, kompem bau tumuis dari cafe..

    ReplyDelete
  9. tp dorg ni mmg tak bau kan badan dorg.xpaham tol.

    ReplyDelete
  10. @nur anis

    thanks..hihi..
    opss pompuan pulak..erk!

    ReplyDelete
  11. haha. dah biasa sangat dah orang macam tu.

    p/s: goodluck! :D

    ReplyDelete
  12. kalau train penuh..Ya Rabbi.mmg takleh blah kalau ada bangla balik kerja. fuhhhh. haha

    ReplyDelete
  13. sllu lalu dkt bangla boleh pening oo ..bau tiak...hhee

    ReplyDelete
  14. huuuuu
    bau badan ni mang nak kene jage sokmo
    pekare wajibbbb ni!

    ReplyDelete
  15. kalau p kelas, biasa brader foreigner ni mmg kuat kemain lah. sabar je lah.

    ReplyDelete
  16. hahaha! kalau sound bf/gf sendiri direct mcm tu je, mmg gaduh laa!

    ReplyDelete
  17. eeuwww...xsuke jgk nan bau2 aneh dan pelik ni..hhihi..terutamanya dlm train...haihh

    ReplyDelete
  18. Today there is still plenty of activity in all the area mines.
    It also happens sometimes that your character will say something silly.
    We design and manufacture the full range of conveyor components used in materials
    handling equipment, whether for new systems or replacement parts to any existing equipment.


    my web site :: mining

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi