Monday, December 19, 2011

aku lupa bersyukur

Assalammualaikum..

   Baru lepas habis final exam untuk lab kitchen. Alhamdulillah everything was done. Plus, i got "tip top" for my appertizer ahaks. Btw nanti daku sambung cite. Bile dah keje dalam kumpulan banyak sangat yang daku belajar. Bukan dalam kumpulan je la even dalam kehidupan seharian pon. Korang bersyukur? Kite penah tak terpikir sebenarnye yang kite kadang2 terlupe untuk bersyukur.

  •  bersyukur bila ditimpa musibah
  • bersyukur bila dapat bekerja dengan musuh @ orang yang langsung kau tak suka
  • bersyukur bila ape yang kite buat semua failed!
  • bersyukur bila kene marah
  • bersyukur bila kene kutuk
  • bersyukur bila dikurniakan kecantikan paras rupa
  • bersyukur kau dah ade segalanya
  • bersyukur ade yang sayang
    Perasan tak? Kadang2 daku sendiri pon terlupa nak bersyukur sebab terlalu seronok dengan ape yang ade. Bile dah kene kat batang hidung sendiri merasa sendiri baru tau nak menghargai kan. Subhanallah jahil sangat rase diri ni.


   Jadinye jangan cepat mengeluh bile ade je bende yang tak kene terjadi kat diri kite. Disebalik kesusahan tu mesti ade hikmahnye. Allah dah janjikan. Macam tadi. I used to work with him that i've been never ever thought to work with but alhamdullillah. Everything was well. Thanks Allah for giving me chance to work with him. 

   1 je. Kalau ye pun korang dah kenal lame dengan kiawan2 korang tu tapi at least please lah. Tolong ade ade perasaan sikit ye. Tata.

“Ya Tuhanku, anugerahkanlah aku ilham untuk tetap mensyukuri nikmat-Mu yang telah Engkau anugerahkan kepadaku dan kepada kedua orang tuaku dan agar aku mengerjakan kebajikan yang Engkau ridai; dan masukkanlah aku dengan rahmat-Mu ke dalam golongan hamba-hamba-Mu yang saleh. (Q.S. an-Naml [27]: 19)”

Allah knows better whatever going to happen, will happen. Everything. And, Allah knows whom i used to be a " tulang rusuk". So chill lah bile putus cinta oke

7 comments:

  1. kikiki
    syggg...ari ni lesson kite lebih kurg sameee
    awww...same cite rase la kite ni.
    wee..alhamdulillah utk hari ni :)

    ReplyDelete
  2. pasti ada hikmahnya kan..

    kt manusia lemah dan mudah lupa..

    ReplyDelete
  3. ade hikmahnya kenapa kita lalai,alpa sebelum ni...

    ReplyDelete
  4. tapi x semua org boleh bersyukur bila ditimpa musibah. mesti nk marah dan salahkan takdir. walaupun sbnrnya ada hikmah.

    ReplyDelete
  5. bersyukur walau apa jua keadaan yg di hadapi. =)

    ReplyDelete
  6. kita manusia yang seringkali leka..:)

    ReplyDelete
  7. ya.. kita perlu jaga mata kita...
    sejak selalu berblogging... suka bebenor dok baca sampai pening2....
    pedih mata pun ya....
    haizzz...

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi