Thursday, December 1, 2011

sindrom hilang mood berblog

Assalammualaikum


   Sebelum tido meh nak bagi bace entry yang 1 ni. Tah la lately daku malas sangat nak berblog. Blogger2 yang daku suke pon dah jarang update dah. Mane tah dorang pegi. bz sangat kot. Termasuklah daku jugak. Malas kot nak update hohoho. Sindrom?

  • tak berupdate langsung
Kadang2 sampai berhari2 tak update. Buat jugak orang tertunggu2 kan bagi pengomen tegar tu.
  • tak selalu update dah
Macam daku lah. Dulu lebat gilos entry kan sampai beratus2 tapi skang nak boleh ke sampai 20 pon payah dalam sebulan tu.
  • entry dah makin tak bes
Betul tak? Komen pun dah jarang. Kalau dulu konpem tak penah miss komen enrty sebab bes2 belake tapi skang makin lame makin hambar je kan
  • tak de idea langsung nak buat entry
Ape nak letak tajuk entry? Nak buat ape? Entah lah. Adoi. Bile idea datang hilang pulak. Dasat2.
  • hilang semangat
Sebab ape eh? Tanye lah diri sendiri. Daku pun penah hilang semangat nak berblog ni sebab bz sangat dengan keje2. Tapi stil curik jugak mase tu. 
  • draft bersepah
Ni jenis dah tekan new post tak jadi nak publish. Simpan dulu.Kumpul banyak2 huhu

Siyes mostly blogger yang daku rajin komen & bes2 tu skang dah jarang sangat update. Kalau sehari tak pe tapi berhari2. Hilang mood nak bace entry dorang yang bes2 tu. Daku tak mention pon sape2 kang ade pulak yang kate daku ni pilih bulu pulok.



Blogging skang pun tak semeriah dulu. Tak tau lah kenape. Banyak kemungkinan nye sebenarnye kan. Tapi tanyelah diri sendiri kenape. Mungkin ke :
  • blog dah tak bes?
  • blog hambar
  • entry langsung = 0
  • dah tak suke kat blogger itu
Tanye & tanye. Sindrom2 kat atas tu sume ade kat daku. Ok babai.

15 comments:

  1. belum pernah rasa hilang mood berblog sejak setahun lebih berblog ni..:)

    ReplyDelete
  2. akak pasan tu semua.. mood berblog mmg dh xde.. termsuk akak sekali, makin xde idea nk update..

    ReplyDelete
  3. huhu,kdg2 ada gak pkir malas..tp ntah..rajin lak jari menaip ni..huhu..

    ReplyDelete
  4. bulan ni pon kite jrg update. sebab running man kot. ketagih sgt. hehehe :p

    ReplyDelete
  5. xtaula blog akk ni awk suka masuk ke x...tp akk mmg jrg update...hehe...bz la aritu...mood pun xsepanas dulu...tp skrg dh on blk...tu smlm 3 entry dlm sehari..hehe...awk jgn la xde mood...akk suka bc entry awk tau

    ReplyDelete
  6. sebab tak ada entri best kot. ke...tak ada giveaway or contest? hahaha. okok. tak ada kena mengena -.- mungkin sebab ramai busy. haih

    ReplyDelete
  7. u kena rileks dulu, take ur time, then start again dgn semangat baru. =)

    ReplyDelete
  8. huhu ni btl dah mls nk update ni.. huhu

    ReplyDelete
  9. takpe mgkin mood tu akan datang balik..rileks sekejap refresh otak utk entri2 yg best

    ReplyDelete
  10. hee..kadang2 masa tu tak mengizinkan sangat nak mengadap blog ni...

    ReplyDelete
  11. hee..

    ada gak rs gtu..

    nt bila da ada mood blk, ok la tu..:)

    ReplyDelete
  12. Mood blogging saya pon tak ada ,dah lama tak update blog .Hehe

    ReplyDelete
  13. huhu...betul3...hehe

    yath pun lama da x hupdate blog...sebab utama x de lappy sendirik da...pastu bz keje kot..hihi

    ReplyDelete
  14. saya ni haa..:( jd malas nya update. satu hari takupdate, rse mcm taknak update lgsg..

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi