Friday, December 30, 2011

busuk hati

Assalammualaikum..

   Hai semua! Baik2 kan semua. Alhamdulillah. Daku nak update semalam lagi tapi tak de mood. Something makes me miserable lah bebeh. Dem lah kan. Btw jom cite pasal busuk hati. Tau kan ape tu busuk hati. Sume dah bijok2 belaka.

  Cakap pasal busuk hati ni mesti korang pon pernah experienced bende ni kan. Kalau tak banyak pon sikit lah. Tapi sure penah kan. Tak kire lah dengan sape2 pon. Daku pon ade. Unfortunately my kosmate lah. Im not going to buka her aib but tu lah terlalu busuk hati sangat dengan daku & kawan2. What to say ar?

kenape die? Ok die sangat hot sekarang

   Orang busuk hati ni sebab die dengkikan kite. Jeles dengan kite. Bile kite pakai ape pon die pandang je. Bile kite cakap ke gelak ke pon nak pandang. But then nanti kau kate " wah aku cantik sangat ke nak pandang2 bagai". Ha kan kasi sentap. Nak sangat pandang kan.

   Orang kalau busuk hati ni die boleh tunjuk dalam macam2 cara.Macam :

  • perbuatan
  • percakapan
  • social network
   " besnye bergambar dengan die. Budak tu tak dapat"
" kite dengan geng2 kite dok sinilah. Deret ramai2"

   Bukan nak ngumpat tapi nak cakap lah. Kau buat orang macam tu then Allah bagi cash kat kau my dear. Jadi tak payah nak busuk hati sangat lah. Ape yang daku buat eh ngadap muke2 ni?
  • buat muke tenuk 
  • kasi die lagi sakit hati
  • senyum saje
   Again unfortunately that person was 'her' not him. Get what i mean kan. Entahlah orang macam ni kurang kasih sayang kot. So daku tak mampu nak buat ape2 selain buat tenuk je. Biakan je orang yang macam ni. Bia die dengan dunie die. Tak payah kacau hidup die. Ok sayang.


   Tak rugi berkawan dengan manusia yang busuk hati ni sebab kite yang akan dapat pahala terime semua kejahatan die. So just let it be & trust to Allah's fate. Thats all. Sekian. 

p/s : kalau dah lebih2 kau sembur je die opss!

5 comments:

  1. semuanya bermula dr hati..

    bila hati mulai busuk, amalan pon Allah xkan pandang.

    (:

    ReplyDelete
  2. pyh kalau hidup dgn org yg busuk hati neh .

    ReplyDelete
  3. xbek nak busuk bagai..apa kata wngikan..hihi.

    ReplyDelete
  4. mak saya kata, busuk hati ni dapat kita lihat dr lirikan mata dia. em tp tgk lah busuk hati dia tahap mana. kalau busuk hati yg dengki tu..sy mmg tak boleh terima. ssh kalau kawan dgn org dengki dan hati kesat. create problems.

    ReplyDelete
  5. petua aku, kalau dh berdengki2 ni aku kasi upgrade sikit apa yg aku ada..haa baru si pendengki tu bertambah2 dengki..bg hati dia makin bara jer tgk aku hehehe ha time tu bru aku leh kata "kau ado..?kau ado? takdo kan..

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi