Wednesday, December 14, 2011

blog personal vs blog macam2. Mane kau pilih?

Assalammualaikum..

   Tengah hari semua. Skang blog dah banyak sangat2 tumbuh kan. Tinggal kau pilih yang mane nak bace je. Blog personal & blog macam2 ade. Mane 1 yang korang pilih nak bace? Kalau daku? Semua pun daku bace janji bes. Oh nak yang bes je kan. Opss!

   Contoh lah macam blog personal.

" hari ni aku berak. lepas berak aku nak pegi datim dengan pakwe aku"

Balik dari dating

" kitorang g karoke,die belikan aku spender"

    Agak2 korang muak tak nak bace blog yang macam tu? Yes blog die suke hati die lah kan. Kalau macam tu baik die privatekan je blog tu. Bukan ape cume bagi daku tak perlulah nak cite details sangat pasal kehidupan kau tu. Betul tak.



    Berbeza dengan blog yang cite pasal personal tapi menarik. Contoh? Tak yah cakap korang dah tau kan. Ramai je blog yang more kepade personal. Korang pon boleh cari sendiri. Tapi ape beza antara blog mereka dengan blog personal yang lain. 

" alah blog aku pon personal jugak tak kan tak de orang nak bace"

    Ade orang nak bace tapi sikit kot. Sebab ape eh? Readers ni kadang2 cerewet sikit. Nak cite yang hot2 je kan. Kite sebagai blogger kene lah paham readers jugak. Hai kate nak pengunjung ramai tak kan nak cite bende yang same kot. Alah fara macam lah orang nak bace blog kau. Lantak mereka lah

    Pendapat daku, mane2 blog same je. Cume tuah badan je yang buatkan blog personal & blog lain tu pemes. Oh kalah artis kau. Kalau isi dalam bes lagi lah ramai orang nak bace. Daku bace je semua tapi kalau yang tersangat personal untuk diciterkan & tak perlu daku awal2 kate sory lah. 

   Bukan ape. Orang nak bace entry yang boleh la dikatekan sedap bukan kisah hidup yang terlalu detail termasuk pakwe makwe tu kan. Daku bace je semua as long as tak melampau2. Korang? Bagilah pendapat sendiri ok. Oh lupe, bialah blog dorang kan. Pastu bising bile kate tak komen lah itu ini. 



   Kadang2 blog personal ni boleh jadi kontroversi kot. Tereksited uplod gamba yang agak lucah tu kang jadi pulak isu. Ade pulak haters. Jadi pulak perang kan. So pikir2 kan lah.


20 comments:

  1. kena pikir entri2 yang menarik baru laa readers pun tertarik

    ReplyDelete
  2. haha.. suka yg mcm2 ada..

    lau personal sgt cam tak syiok..mgkin cara nak smpaikan kena betul..

    eceh.. blog sndiri pon xbetul!! hikhik..

    ReplyDelete
  3. selalu tgk pada tajuk jugak, tapi betullah kan dear, klu terlalu details tentang personal pun tak syok juga

    lagi satu cukup malas baca klu nak ceta tentang keburukan diri sendiri ke, perangai pemalas diri ke, simpan untuk diri sendiri dahlah kan, tak payah lah nak ceta kat org, malu naknya klu penulis tu pompuan

    ReplyDelete
  4. yup..tol tu...ader blogger yg cte psl personal jer pun pemes...bgntung pd individu la kn..

    ReplyDelete
  5. blog personal ke ılmıah ke gossıp ke,
    asalkan penulısan menarık.

    gaya tutur.
    selıtan humor.
    secebıs perlıan.

    sure menarık.

    ReplyDelete
  6. nak tulis pasal daily routine boleh tp ada cara. sebenarnya seronok blogging kalau kita boleh tulis pasal diri kita tp org mudah muak. sbb kita bukan artist. nasib org kadang tak semua lucky. tak semua boleh naik dengan entry personal (daily routine)

    ReplyDelete
  7. akak xsuke blog yg syok sendiri.. sbg cth, blog bdk sekolah yg hover dgn percintaan dia..

    eg => aq sayang dia sangat².. sapew² rampas dia dr aq, siap aku kerjakan..
    tunjuk gmbr boipren tak matang dia tu..


    hahaha, bunguk!!!

    ReplyDelete
  8. nak berak pun kena habaq ka? aduyai..hahaa

    ReplyDelete
  9. tak kisah blog yang mana2 tapi kalau personal tu tak payah lah terlalu personal pulak

    ReplyDelete
  10. @Tina Othman

    aah tau xpe..kadang2 x perlu lah nak mention sgt pun

    ReplyDelete
  11. @mizzkechique

    hahah tau x pe kak..bosan gila..x singgah nak marah pulak kan

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi