Thursday, June 21, 2012

wishlist sepanjang hidup

Assalammualaikum.

    Tetiba petang2 ni aku nak share dengan korang ape wishlist aku sepanjang hidup aku yang aku nak sangat2 capai. Nanti korang share lah sekali dengan aku ye.


  • bukak kedai bakery named "najihah's bakery"

Aku teringin sangat2 nak bukak 1 kedai bakery. Teruja sebab ramai jugak kawan2 aku yang pandai buat kek,pastry bagai & ade yang dah ada kedai sendiri dah pun. So jadinye aku nak jugak wish nak bukak 1 kedai bakery. Target dalam 4 ke 5 tahun akan datang. Kalau ade modal terus carry on.
  • kawen dengan dia
For sure semua orang nak macam tu kan. 4 tahun lagi insyaAllah. Biar orang nak kate aku gatal nak kawen awal pon asalkan aku berusaha untuk elakkan maksiat dengan kawen awal. Please open up your mind bebeh. 
  • habis degree & master holder
InsyaAllah lagi 2 tahun habislah degree aku. Kalau ade rezeki nak sambung master. InsyaAllah. Master dalam bidang aku ni jugak. Maybe dalam Makanan Halal kot.
  • ada semua keperluan sendiri
Nak kete sendiri, umah sendiri dengan duit sendiri. Target dalam umur 25 tahun. Nak swift please. Biar pun lapuk janji comel bila dengan aku ahaks.
  • mekah
Sangat2 sangat berharap akan jejak kan kaki ke sana sebelum habis nafas. Cakap kat dia "awak,nanti temankan sy pegi mekah sekali dgn mak abah ye. teringin sangat". Dia tak jawab tapi menangis. Kenapa ya
  • Pulau Perhentian
Sejak aku dari kecik lagi aku nak sangat2 pegi sini. Nak sangat2. nanti dah keje dah boleh kot pegi sini. InsyaAllah.



   Tu saje. Aku nak sangat2 capai bende2 ni kalau dipanjangkan umur aku. Kalau ade lagi hayat aku insyaAllah. Kita hanya merancang tapi Allah yang tentukan kan. Semoga semua ni akan tercapai. Amin Amin Amin.

p/s : terima kasih Ya Allah. Semoga korang pun akan dapat ape yang korang nak sangat :)

10 comments:

  1. insyaAllah niat dah baik tu.. mudah2an termakbul wishlist ni yer :)

    ReplyDelete
  2. pulau perhentian memang kena pergi..sangatlah ohsome..hehe

    ReplyDelete
  3. wishlist saye satu je, nak sembuh dari SLE :)

    ReplyDelete
  4. skang ni satu je akak nk, g umrah..

    ReplyDelete
  5. insyaallah...kalau ada rezeki..tercapai semua wishlist tu..:D

    ReplyDelete
  6. wah wah....bakery ! hehe. nanti boleh la namee pergi hari2. hehe. wish nameeee, namee nak ada business tp taktau apaa:/ hmmm

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi