Friday, June 22, 2012

Tragedi tanah runtuh dahulu kala

Assalammualaikum..

    Hari bile tah aku saje2 teringat nak tengok balik kisah tanah runtuh Highland Tower ni. Mase tu aku tersangat lah kecik lagi. Seingat aku mase tu tahun 1993 kan? Bila aku tengok balik video kat blog cik eka. Sedih bile aku tengok balik. Tak disangka2. Act aku baru tahu macam mane kisah sebenarnye yang terjadi mase tu kot bile aku bace blog kak eka tu. Sadis kan aku haha. Jom tengok gamba sikit






    Kes ke 2 pulak kat Taman Hill View Ampang yang rumah2 orang ternama yang habis ranap tu.



   Lagi kes yang kat Bukit Antarabangsa yang ramai retis2 duduk kat situ tu. Teruk jugak kan. 




   Lagi kes yang kat rumah anak2 yatim Hulu Langat. Yang ni serius aku rasa sebak sangat2 sebab time tu mereka anak2 tengah latihan nasyid kan.




   Bile tengok semua ni aku jadi seriau dengan rumah2 yang duduk tinggi melangit atas bukit tu. Memang nampak megah atas bukit tapi kite tak tahu hukum alam. Allah nak bagi. Yang kite tau gah & megah je duduk atas bukit rumah mewah2. Rela aku duduk kat dalam felda biarpun orang nak kata kolot ke ape janji selamat. 

    Mintak dijauhkan supaya tak terjadi lagi. Tetiba sebak pulak aku bile tengok balik teringat balik cerita2 ni. Belum masuk bencana alam yang lain. Nanti korang jangan lupa tengok video Highland Tower kat blog Kak Eka tu ye. Sedih. 

p/s : al fatihah buat semua mangsa yang terkorban. 

14 comments:

  1. pheww.. yg atas skali tuu 1993, sy baru setahun..
    dlm byk2 tu, yg kat umah ank yatim tu..betul la sebak tengok..
    ^^

    ReplyDelete
  2. banyak dah kes kes tanah runtu kat mesi ni kan.. tu la cobaan dan peringatan drpd Allah..

    ReplyDelete
  3. kesian, minta jauh la benda benda macam ni.

    ReplyDelete
  4. serious seram kot tengok rumah dekat tempat tinggi-tinggi tu..lagi-lagi yang ngam ngam je kat cerun..

    ReplyDelete
  5. xsmpi hati nk tgk video tu.. :(

    ReplyDelete
  6. kita tak tahu apa akan jadi nanti

    semuanya kuasa Allah.

    ReplyDelete
  7. em.teringat ni beb.
    masa tu..... :(
    aku harap kita semua jauh dr benda
    mcm ni

    ReplyDelete
  8. kesian semua mangsa2 ni kan. mintak dijauhkan lah. ;(

    ReplyDelete
  9. Kasihan juga buat mangsa runtuhan tu. Lia tinggal di atas bukit juga, tapi insyaallah doakan yang baik-baik sahaja..

    ReplyDelete
  10. serius...mmg seram bila tengok rumah2 tepi2 lereng bukit tu...semoga kejadian mcm ni tak berulang lagi...

    ReplyDelete
  11. sangat tragis. kadang2 tak sangka kan. hmm. al fatihah untuk semua mangsa.

    ReplyDelete
  12. even sekarang tinggal kat apartment tingkat 10 ni pon, saya rasa x selamat jugak..huhu

    ReplyDelete
  13. kesian kan..
    akak sedih gila masa tengok balik tu..

    singgah tengok entry lama sebab akak check refferel link,blog adik yg kluar. hehehe

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi