Tuesday, June 12, 2012

5 sebab aku malas follow blog kau

Assalammualaikum..

    Lately ni aku banyak dapat pelawaan suruh follow blog. Tapi ade antaranya aku tak follow & banned terus blog tu sebab geram. Sebab ape aku geram? Nanti sambung baca ye. Tapi sebelum tu aku mintak maaf kalau korang2 makan hati dengan entry aku ni.

    Sebab aku tak follow blog kau orang & kadang2 bikin aku nak maki je.

  • kasi link nak mintak klik iklan
Yang ni paling aku nak maki sekali. Ayat konon " hai awak, singgah blog sy sekali. Sy dah follow awk". Sekali haremmm. Link iklan rupenye die bagi. At last aku jadi cerdik sikit lah. Aku tak klik kalau tak de link blog. Kalau dulu aku blur dalam bidang blog ni ha. 

contoh. Klik kalau nak tengok lagi besar
   Desperate sangat ye awak nak duit? Oh i see. Kesian.

  • Tak letak link blog kat profile

Mungkin bagi yang baru tak tahu nak letak kot. Bagi yang dah lama tu harap2 korang letak lah ye sebab menyusahkan kalau tak de. Sini aku ajar cara nak letak ye. 

Step 1


Step 2

Step 3

Got it? Lepas ni letak link kat situ ye sayang. Nanti kang marah pulak follow blog.
  • blog terlalu lalu berat
Sarat dengan semua bende. Semua bende semua gambar dari zaman kau kecik sampai besar, gambar bff 1 1 kau letak. Tambah lagi dengan adenye widget2 yang sangat2 banyak lagi membuatkan blog kau berat. Haiyo. Nak tunggu ke full loading tu jenuh tahu. Letak yang penting2 je dah la awak. Lagi senang & mudah.
  • aku tak jumpa mane butang follow
Kretip sangat sampai hilang butang follow. Sudahnye aku malas nak cari aku pangkah.
  • copy paste
Banyak je blog yang aku tengok isi entry same dengan blogger2 lain. Tahunye copy paste. Tak original langsung. Ciplak idea orang lain. Pikir sendiri lah bebeh. Jangan suke suki kau je ciplak idea orang lain yang penat2 nak up entry tu ha. Kalau kau inform dulu tak pe bagi backlink ke ape ini selambe badak je. Tak patut tau.

  Aku dah lama simpan entry ni. Tetiba nak publish sebab aku rasa makin stress & semak bila ade blogger yang desperate sangat mintak aku follow blog die tapi jadahnye kalau blog merangkumi ape yang aku listkan kat bawah. Awak2 kalau nak buat blog jangan lah ciplak idea & kreativiti orang lain. Lagi teruk pakai identiti orang lain. Be creative ok. Dah kate nak jadi blogger tapi meniru orang baik tak payah. Ok sayang. Tak pe, belajar dari silap :) Tata!

p/s : wish me luck for the 1st paper this evening

40 comments:

  1. kalau yang letak link iklan tu memang geram je lah kan..ada rezeki, ada la income..

    goodluck exam..:)

    ReplyDelete
  2. 5 sbb ko, adalah 5 sbb bg aku jugak..haha

    ReplyDelete
  3. haha,sbb2 itu sama mcm akk gak.lalala.

    ReplyDelete
  4. mls juga follow blog mcm dinyatakan.. hehe

    ReplyDelete
  5. yezza. tak de link belog kat profile tu, mmg punca kite tak folow.


    yg sibuk letak link iklna pon satu hal. aiyakk.

    ReplyDelete
  6. wish u all d best exam.

    arini rajin nak menaip komen di entri :)

    ReplyDelete
  7. kdg2 buntu idea nak bt entry, pasal y ramai copy paste tmsuk akak gak... hehehe

    ReplyDelete
  8. nak exm2 nie rajin akq updte blogg
    hehe
    da gtaw kat chtbox akq kan
    fara tukr link blog je pom akq :D

    ReplyDelete
  9. sebab kita sama.. paling benci link iklan tu.. choyyy

    ReplyDelete
  10. sama juga la

    lagi satu ade juga yg cakap mcm ni

    'hye awak caye dah pollow awark..nnt pollow caye balik auww"

    bila cek balik, pftt tak follow pon. menipu jek -,-

    p/s: biarlah follower sikit, asalkan hasil tulisan kita jujur dan ikhlas :)

    ReplyDelete
  11. jiha.
    macam kes aku.limit follow 300 je.
    guane tu?


    tp bab link tu hangin oi
    haha

    ReplyDelete
  12. yg ttg link iklan yg bukan2 tu mmg lini selalu kena..fed up betul la...

    ReplyDelete
  13. akak bru je blogging ni..
    akak nye xleh wt yg trus kuar blog tu..
    yg kuar nye google+..
    follow akak blk leh? TQ

    ReplyDelete
  14. tuuu dia entry daripada blogger otai.. hehe.. betul la tu sis.. sama mcm mas.. macam2 jenis blogger.. sabar jela

    ReplyDelete
  15. paling x suka kalau nak follow balik..x de link..hadoii

    ReplyDelete
  16. jihah ! goodluck exam!! :D em saya pun sama..kalau blog berat saya tutup terus !! kita minat nk baca blog dia tapi dia beratkan blog....so not user friendly lah. hmmm.

    ReplyDelete
  17. @farah hanim

    mesti ade mase dik haha
    oh akk baru tau

    ReplyDelete
  18. @schaze zainn

    hahaha yg tu mmg pon..
    bia sikit follower jnji org betul2 nk follow

    ReplyDelete
  19. salam ramadan kareem buat saudari ^_^
    nice entri..hahaa..Ceq setuju dengan anda... (=_=) sebab ceq pun merasakan benda yang sama.. kuang3

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi