Friday, June 8, 2012

Simptom bila perempuan mahu serius dengan kau, pakwe!

Assalamualaikum

    Hai! Maaf tak update, gua bz dating eh tidak! Line tenet tak dapat lah. Berokband pulak buat hal. Ok let me go straight to the point bebeh. Entry lepas aku ade cite pasal tanda2 laki serius dalam perhubungan dalam entry ini. Alhadulillah menapat sambutan ramai. O korang suke eh bace pasal cinta cintus ni. Ahaks. Ok skarang aku nak cite bile pulak pompuan mula serius dengan kau, wahai pakwe?

   Ok kat sini aku nak ingta kan korang yang mostly ape yang aku cite dalam blog aku pasal bende ni semua atas pengalaman aku..Mostly. SO kalau agak2 korang kate aku nak klentong up to u ok bebeh. Jom direct to the point.


    1stly aku nak tanye korang lah wahai laki2 si pakwe. Bile korang boleh dapat agak yang pompuan tu nak sirius dengan kau?

a) bile start kapel
b) main agak2 kau je
c) tak tau

    Ok meh sini nak cite. Act perempuan ni payah nak jangke jugak kadang2. Sebab depends pade macm mane laki tu treat die. Cube kalau kau si pakwe konon just nak tackle die just for fun kompem lah die takkan nye nak serius dengan kau. Trust me! So sini aku terangkan point2 die

  • bile die mule cakap "jom jumpa mak ayah sy"
Macam dalam entry yang lepas aku tu. Ok macam aku buat, directly aku tanye die "awak berani ke nak jumpe mak abah sy?". Die jawab "berani je". Ok then bile aku nak bawak jumpe kau tahu menggigil die haha. Opss! 

Perempuan bile sekali die dah invite korang nak jumpe mak ayah dorang maknenye die nak korang serius dengan die. Paham tak pakwe2? Bukan saje2 main kenal2. Korang pun si pakwe paham2 lah. Dah bawak jumpe mak ayah still lagi nak main2? Kene sekeh baru hang tau.
  • dah ade planning untuk mase depan
Macam aku jugak. Aku cakap kat die kumpul duit dari sekarang. Kalau betul nak kawen dengan aku kumpul duit. Aku dah plan dengan die (kalau diizinkan Allah) yang aku nak kawen dalam masa 4 tahun akan datang ni. InsyaAllah. See. Advance tak aku? Sebab aku nak jadi yang halal buat die. 

Yes memang terlalu awal tapi bagi aku perangcangan tu mesti kene ade. Tapi kalau adik2 kat luar sane SPM pon tak pelas lagi tak payah gatal2 nak bincang pasal kawen dulu hokeh. Its too too advance. 1 more thing, perempuan tak kan nye sibuk2 bincang pasal kawen kalau die tak nak serius dengan kau, pakwe.
  • tinggalkan semua skandal2 die yang dulu
Yes, sebab die dah ade kamu, pakwe. No point still nak main2 cinta dengan skandal2 tu ha sebab dah ade kau. Kalau dulu kau tahu yang die ni ramai peminat nyah, hot gitu tapi bile kenal dengan kau terus die stop tak layan terus skandal die. Thats mean die serius nak jadikan kau laki mase depan die. 


  • berubah
Payah seorang laki nak mengubah sorang perempuan ni sebenarnye. Sebab perempuan ni kebanyakkan nye keras hati. Nak2 yang daring2 tu kan. Sory to say. Pakwe mane nak tengok awek die jadi tatapan orang. So makwe, sila pikir. Itu hak bakal suami awak nanti. Kesian suami awak.
  • sentiasa ada & jaga kamu, pakwe!
Bile pakwe  tak sihat mule gelabah ayam. Bile pakwe sakit macam kucing hilang anak. Tu maknenye si makwe tu sayang kat kamu, pakwe. Even kau ade masalah, die akan try tolong kau macam mane pun caranya. Even kau sakit, walau pun die tak boleh nak buat ape2 mase tu still die akan tanye kabar, makan minum semua. Nampak tak?



    Tu lah yang aku buat bile aku serius dengan seseorang lelaki. Dan lelaki tu terima aku. Aku yang nakal ni ha haha. Ok lah, korang kalau betul nak perhubungan korang kekal sampai mati, kenelah jage caranya. Maksud aku cara korang pelihara hubungan korang tu. Ok sayang2. Aku doakan korang yang tengah kapel2 tu kawen 1 hari nanti. Ok got to go. Nak dating dengan bff kesayangan. Bye!

p/s : cinta yang agung adalah apabile cinta itu diredhai oleh Allah & mendapat restu dari ibu bapa. 

11 comments:

  1. akk stuju sgt dgn point2 kamu ni jihah,, like!

    ReplyDelete
  2. bukan setakat setuju. setuju gila-gila-gila.


    open your eyes, pakwe!

    improve skill masak. kuikui. selamat semuanya akk. Aminn!

    ReplyDelete
  3. dah ade planning mase depan. yes, should have one. klau takde angan-angan or impian, mana nak tuju kan. :)

    ReplyDelete
  4. ermmm, ada pape yg akak xtau ker???

    ReplyDelete
  5. hye kakak :D
    mesti ada tnda2 akq nak kwin tak lama lagi niee
    weee :)

    nnt anta la jmputan ke blik saya taw
    ahaks :D

    ReplyDelete
  6. lambtnye kakcik, 4 tahun lgi..
    bgus la dah ade pilihan hati, nanti dah keje payah nak cri

    ReplyDelete
  7. yezzzaa. si pakwe jgngatal cari lain bila si awek dah serius. :D

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi