Saturday, June 16, 2012

kenapa aku memilih untuk berblog?

Assalammualaikum..

    Sedar tak sedar rasenye dah nak dekat 2 tahun aku berblog. bermula dari blog picisan aku yang aku sendiri pun geli nak ingat balik dulu haha. Sampai lah sekarang alhamdulillah aku masih lagi teruskan dengan dunia blogging aku ni. Kenape eh? Nanti aku sharekan sebabnya.

    Aku start blogging bulan ogos 2010. Mase tu saje gedik2 nak buat blog sebab tengok member2 aku pon ade blog termasuklah Anis Adila Aris. Yes member kacip aku dialam maya & alam realiti. I love u so much bebeh, angah. Hah bermula dari situlah aku terpikat & terperangkap dalam dunia blog ni hee.



     Kenapa aku memilih jadi blogger & dunia blog?

  • sesuai dengan diri aku yang suka menaip & meluahkan
Ok ini bukan nisa menaip tu ye. Aku memang suke menaip & meluahkan. Jadinye aku jadikan blogging sebagai medan aku untuk teruskan hobi aku. Skema kan ayat aku. Aku selesa bercerita share cerita berdasarkan pengalaman aku sendiri. Opss!! tapi bukan diari personal sangat hokeh.

  • dapat ramai member alam maya. 
Syok woo. Dari aku tak kenal sape2 dalam dunia blogging sampailah aku kenal Kak Tina, Namee Roslan, Nazirul, Syazwan, Syafiqa, dan lain2. Dan dari situ jugaklah aku kenal blogger2 yang sudah sememangnya malatop tu. Sape? Korang pon dah tahu.

Tak dinafikan member alam maya ni ade yang baik & maybe ade niat yang tak baik. Kite tak tau sebab kite bukan penah face to face pun. Tapi contact2 la macam aku dengan Kak Tina tu hihi. Alamak rindu pulak kat beliau.



  • hilang stress @ tension aku
Bila aku tengah stress, tension aku mesti bw ke blog orang2 lain. Seronok tengok macam2 jenis & rupa blog orang ni. Seronok tengok cara dorang berblog. Bila ada idea nak menaip tu lagi bes woo.
  • buat aku rasa bebas
Bebas untuk luahkan ape yang aku rasa aku nak luahkan. Opss! Tapi ingat kene berjaga2 hokeh. Kau jangan sesuka hati je nak luah bagai sampai terguris hati orang sana sini. Berlapik sikit. 
  • rasa puas
Bile berblog aku rasa puas. Puas dengan ape? Income yang aku dapat dari nuffy tu. Aku pasrah je kalau nuffy nak bagi aku BE aku seronok, kalau tak aku biar jelah instead of mintak orang klik link sane sini. Dem its annoying! 
  • bikin aku jadi lebih kuat
Yelah bile kene serbu dengan mak anon2 yang bertalam2 ni haruslah aku jadi lagi kental kan. Sudahnye anon ni lagi kau ignore die lagi galak die nak serbu. Kasihan!

   Tu lah die antaranya. Aku admit ade yang kondem aku macam2 sejak aku involve dalam dunia blog ni. Tapi macam biasa aku akan senyum & kata "lantak kau lah manusia". So biarkan je ape yang orang2 nak cakap. Die tau ape kan. Keep on blogging & aku mintak maaf kalau entry2 aku banyak menyentap hati2 korang ye. Ok dear darling2 semua. 


p/s : dugaan sangat aku jadi blogger kat upm ni. Proceed next entry nanti. 

8 comments:

  1. seronok sebenarnya jadi blogger... tapi kadang2 kita terlalai jugak kan tu yang tak bestnye hehe...

    ReplyDelete
  2. Eh,itu saya..saya juga windu kamu!!!

    Akak pun dl niat berblog ni memain n sbb jeles tgk blog org lain.. tp xsngka dpt ramai kwn.. termsuk awk n kwn2 awk.. suke sgt!! Thx dear.. luv u lah!!

    ReplyDelete
  3. Eh,itu saya..saya juga windu kamu!!!

    Akak pun dl niat berblog ni memain n sbb jeles tgk blog org lain.. tp xsngka dpt ramai kwn.. termsuk awk n kwn2 awk.. suke sgt!! Thx dear.. luv u lah!!

    ReplyDelete
  4. hikhik.. bestkan jd blogger. bukan nak fames ames sangat.. cukup sekadar boleh berceloteh kn..:)

    ReplyDelete
  5. tengok kwn dpt check dari rhb bank, sbb tu nak berbelog ne..hahah.

    ReplyDelete
  6. deno pun suka jadi blogger! bleh share mcm2 kan? btw, deno dah folo sini :)

    ReplyDelete
  7. hahh. saya pon suka jadi blogger even tak meletop2. :)

    ReplyDelete
  8. dear...aku doakan ko succes dalam dunia blog...biar jadi popular gak..
    nanti leh aku gebang ad kawan blogger popular..hehe

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi