Tuesday, June 19, 2012

Perempuan bila tengah bahagia

Assalammualaikum..

    Sempena habis exam hari ni & menunggu next exam jumaat ni boleh lah aku menggila update kan haha. Ok kidding. Korang si perempuan penah tak tengok bes pren korang ke rumate korang ke bile tengah dorang bahagia? Obvious gila kan. Ok tak yah cakap orang, aku pon sama. Tengah bahagia alhamdulillah. Cop, macam mana nak tau pompuan tu tengah bahagia? Jom sini aku share. Sebelum tu cube kau compare perangai die yang sebelum ni. Kompem ada beza



  • muka berseri-seri
Kalau sebelum ni keruh je muka. Eh ada ke? Bak kate bf kawan aku "fara,aku tengok skarang muke kau berseri2 lah". See. Perempuan bila tengah bahagia makin tambah berseri2 muka tu. Yelah DAP (di alam percintaan)
  • senyum tak lekang
Kalau sebelum ni nak tengok muka selalu senyum pun payah. Tapi bila dah bahagia selalu je senyum. Sampai orang sekeliling pun perasan sangat. Am i right girls? Aku tak delah macam tu. Selalu je senyum tapi senyuman bertambah manis lah sejak akhir2 ni hahahaha. Ok stop it.
  • asal pegang phone je sengih sorang2
Ha ni romate aku selalu je aku tengok. Sekali pakej dengan aku lah. Orang tengah2 DAP ni mudah je tersenyum sorang2 bile pegang phone. Adelah tu pakwe reply "syg, i love u". Ahaks. Btw sampai kan kat uah pun mama tegur. Oh bahagianya!
  • kuat makan
Macam aku jugak. Senang hati. Makan dia aku jaga, makan aku lagi lah aku jaga sampai tak terjaga. Hari tu hantarkan cekodok untuk die. Kesian penat buat keje. Romantik tak aku? Kau ade? Perempuan tengah bahagia kadang2 tak sedar pun yang die kuat makan. Yang perasan nye member die. Last2 naik badan.
  • suka dengar lagu2 jiwang
Oh! Peberet aku jugak. Malangnya aku tak pandai & geli nak berjiwang bagai ni. Dengan dia pun aku terus terang cakap aku tak suka jiwang2 sangat ni. Cukup ala kadar je. Cuma tu la kadang2 dengar jugak lagu2 jiwang yelah dah tengah bahagia kan. Lepas tu cari lirik kasi kat pakwe. Kan kan. Hihi
  • mood baik je
Cuma kalau tengah gaduh. Rase nak baling je kerusi kat die kan. Tapi bile tengah bahagia member buat sepah pun tak kisah. Berbeza dengan yang sebelum  ni, mood kadang2 ok kadang2 tak ok. Tu lah perempuan

   Amacam. Betul tak points aku? So laki2 kalau tengok simptom2 perempuan macam ni tandanya tengah bahagia lah tu. Berbahagialah kamu selagi boleh dan sebelum sakit. Banyak je bende & perkara yang boleh buat kita bahagia even single. Trust me. Even dulu time aku single pun bahagia je hidup aku, apetah lagi tengah ber2 ni. lagilah bahagia. 


   Apa pun jangan lupa untuk ucapkan syukur kepada Allah keran telah betikan kita kebahagiaan ni. Sentiasa bersyukur. Andai kata diuji, bersabarlah. Ok sayang2 semua, perhatikan kwan anda. Hihi. Happy always ye semua. 

28 comments:

  1. Hehe.. Semua point betul lah! Setuju sangat2.. Kekekkee.. =)

    ReplyDelete
  2. suma di atas adalah benar...hehehe

    ReplyDelete
  3. kan. cam angau pon ada. senyum sorang2 sepanjang ari lak tu

    ReplyDelete
  4. onie bahagia tak bahagia suka layan lagu jiwang,ekekekeke

    ReplyDelete
  5. cube klu ngah gaduh lak..acane mood dia?? hahaa

    ReplyDelete
  6. amboi.pg pg dh tunjuk kaki kat akk eh.hehehe.akk sedih rini.

    ReplyDelete
  7. amboii
    memg sgt bhagia la akaq sorg niee
    hehee
    saya yg bace boleh tahu perasaan akq tgh berbunga2 cinta
    haha :P

    ReplyDelete
  8. bahagia sengih sensorang. biasalah tuu. :D

    ReplyDelete
  9. sengih sorang2 tu ...hahah. memang tak sedar pun sengih sorang2..hihi.

    ReplyDelete
  10. betul tuh !! saya pon pernah mengalami benda yang sama..hehe

    ReplyDelete
  11. tu kalau tgh happy..cer tgk kalau tgk period???? ade bran? hahaahah

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi