Tuesday, February 14, 2012

Valentine?

Assalammualaikum

    Bersepah kat twitter, blog & fb kate pasal valentine. Bukan nak kate ape. Bukan nak memalukan. Dalam berita pun. 1000++ orang melayu kene tangkap khalwat. Kene serbu. Persoalan. Yang dikatekan haram yang disebar2 kan itu bagus, tapi awak yang buat jugak bende tu. Ape nak jadi?

 


   Peringatan untuk orang lain itu bagus. Tapi lebih baik & bagus jika diri kita sendiri yang sentiasa kita ingatkan. Even bagi aku pun tengok membe2 tak seagama sambut valentine dengan crush dorang aku rase happy for them. At least kite berusaha menjauhi. Sebagai orang melayu, malu jugak aku dengan kaum sendiri.

    "akak, bape ari bulan ari ni?"
" tah la dik dok umah x ingat pulak bape ari bulan"
" patutla ramai orang kelua hari ni"
" bertambah lah generasi kite"

     Awak faham? Tengok je. Berbuih2 mulut berkali2 cakap haram2 nak jugak sambut. Tu lah kaum kite. Babe sangat. Degil. Pastu meraban nangis tak tau nak buat ape bile kene tangkap. Malu sebaldi. Ape yang kite boleh buat, sentiasa mohon perlindungan dari Yang Maha Esa. Mintak dijauhkan semua tu. 

    Always, jangan cepat sangat & suke hentam orang suke2 hati. Tak elok.

14 comments:

  1. dah nama diharamkan...buat apa nak sambut...apapun, kuatkan iman di dada...semoga kita dilindungi daripada membuat perkara yang mungkin merosakan diri kita sendiri

    ReplyDelete
  2. saya pun tak pernah kisah dengan tarikh 14 februari ni..huhu

    ReplyDelete
  3. semakin ditegah, semakin dilakukan. itu masalahnya. ilmun tentangnya sudah ada, cuma dibuat tidak endah. sbb ikut hati mahukan keseronokkan. wallahualam.

    ReplyDelete
  4. yang dilarang la nk dicuba.itu la masyarakat kita sekarang...

    ReplyDelete
  5. Kan? Saya ada tengok berita tengah hari tadi. Ada yang ditangkap berkhalwat -.-

    ReplyDelete
  6. what u give u get back...mendoakan yg terbaik utk mereka...tkt bila mengata, kaum kerabat sendiri pun ada kena kan?hihi

    ReplyDelete
  7. tggu je berita mlm ni atau esok, mesti byk tangkapan.. hehehe

    ReplyDelete
  8. xde makna nak sambut.. mlm td nangis2 gaduh..haha

    ReplyDelete
  9. dah tau haram jadi tak payah sambut..tp ada sesetengah orang tu dah tau haram nak gak sambut konon2nak tunjuk romantik laa sangat!!

    ReplyDelete
  10. baca mynewshub dengar cite 6 pasangan kena cekup kat hotel. ada jugak org smbut valentine lagi kan. emm. kalau yg bukan islam tu mungkin normal. tapi Vday for us..lain macam je. hehe

    ReplyDelete
  11. Yang buat diorang, yang berdosa diorang, yang kena tempias bila orang Islam yang kena tangkap kita. Malu malu :/

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi