Thursday, February 23, 2012

Al fatihah Buat Arwah Adik Faris - i was crying too much on this

Assalamualaikum

   Tadi mase kelas petang Dr ade bagitau pasal kisah arwah adik Faris yang baru meninggal lebih kurang pagi tadi. He was being suffered from blood cancer. and unfortunately he was just 6 years old! Too young. Sedih gila bila bace kisah die kat blog Mazidul Akmal.  Kat blog beliau banyak kisah arwah adik ni. Aku pun tertarik nak bace semua.

   Nak tau? I just crying when being read those articles bout arwah. That was too sad. Menyayat hati bile tengok die macam tu. Lagi2 tersentuh bile arwah meninggal bersama2 linangan air mata. Bayangkan ibu bapa die mase tu. Ya Allah. SIni daku kongsi gambar dari blog Mazidul





Aku tak dapat bayangkan sakitnye arwah bile kimo 4 kali. weh sedangkan orang tua pon kimo 2 3 kali dah tak tahan inikan budak kecik. Dr yang ajar aku mase dalam kelas tadi pun sebak bile cite pasal arwah. Bile aku bace blog ni nothing i can do. Crying. Entahlah. Sebak sangat.

Korang bacelah. Mungkin korang akan rase ape aku rase. Same2 kite sedekahkan Al fatihah buat arwah. Jaminan syurga buat kamu adik Faris. Bahagialah kamu disana. Amin.

Korang boleh bace berita & kisah2 yang selanjutnya juga gambar2 di blog Mazidul Akmal

9 comments:

  1. Takziah buat keluarga Allahyarham adik Faris. GBM pun ada melawat blog Mazidul. Memang menyayat hati. Cukup untuk membuatkan seseorang itu menghargai erti sebuah nyawa.

    ReplyDelete
  2. semoga arwah menjadi penolong untuk parents dia di akhirat kelak

    ReplyDelete
  3. al-fathihah,, Allah lagi sayang an die,, :)

    ReplyDelete
  4. Takziah buat keluarga arwah. Semoga keluarga dia lebih tabah

    ReplyDelete
  5. Al Fatihah buat arwah.. IsyaAllah syurga menanti arwah di sana :)

    ReplyDelete
  6. sangat sedih. tapi Allah lebih sayangkan dia. :( al-fatihah. :( terperanjat gak mse dengar berita tu.

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi