Sunday, February 26, 2012

Ape? Blogger itu kerek?

Assalammualaikum

    Petang2 ni baru terbukak sikit otak ni nak update. Cakap pasal blogger. Blogger blogger & blogger. Skang ni semua nak jadi blogger. Ramai jugak yang tanye aku cane nak buat belog, nak cantikkan blog nak buat itu ini. As long as i can help i will. Tapi kalau bab2 cantikkan blog aku memang tak pandai. Aku bagi je blog2 yang ade tuto2 yang yang cantikkan blog tu hee.

   Cite pasal blogger kerek ni. Oh btw kau tahu tak ape tu kerek? Bukan cerek ye anak2. Tak pun dalam bahase kasarnye sombong. Bile cakap sombong mesti dalam kepale otak cakap "otai" blogger kan. Sebelum tu aku nak tanye, korang dah kenal sangat ke dengan mereka2 yang sinonim dengan blog ni? Sape? Korang listkan sendiri ye tak pun pegi search kat google tu taip "blogger paling pemes, paling ngetop". Stalk sampai lebam.

   Ok lah. Kat sini aku tak de lah nak cakap kat semua blogger tapi ade certain lah. Aku penah jugak dulu tegur2 certain blogger yang besar jugak namenye dalam dunie blog ni. Tapi bukan nak kate ape. Kalau sekali 2 aku tegur tak layan tak kisah pun. Tapi ade jugak aku tegur berkali2 tapi haram!


   Sape blogger tu? Laki ke pompuan? 2 2 pon ade. Same je. Tapi always think positif. "oh maybe tak perasan kot aku tegur", " die bz lah tu". Nvm. Tak kisah. Bukan ape, isu ni dulu sampai sekarang dah selalu sangat timbul. Nak2 bile newbie ramai sangat butt heart bile tegur blogger itu ini kate tak dilayan. Huhu. Nasib badanlah. So newbie, jangan butt heart sangat lah ye :) Cool sudah.

   Ala, jangan kite selalu mengate orang. Nanti 1 mase bile kite rase kite dah top dah kat atas kite pulak buat macam tu. Sekarang boleh la sembang lebat kate macam2 kan. Bagi aku,bialah die nak kerek ke sombong ke ape ke. Lantak dielah. Dan aku nak kasi advice sikit kat awak2 yang baru nak bermula blogging ni. Awak, tak semua orang suke kite tau. Tak semua orang berkenan dengan care kite nak berkenalan. Jadinye tak perlu kot awak nak terlalu bergantung dengan mereka2 yang senior itu untuk awak jadikan tempat "pancingan" meraih simpati. Believe in yourself. Much2 better.

    So, bile orang dah tak nak layan kau buat tak tahu je. Buat bodoh je. Blogger lain orang lain ragam so biakan aje. Janji kite ni ha. Diri sendiri tu penting. Tengok diri sendiri dulu sebelum nak mengate orang. Ok sayang.

p/s : thanks nisa kay letak header aku besar2 kat blog awak :)

21 comments:

  1. suka...agak la betul...
    selalu bersangka baik dengan orang kn elok...yea tak

    ReplyDelete
  2. Tak kisah pun dengan blogger otai. Kalau ada entry best, saya komen, kalau tak best, tak komen. Nak tegu-tegur sekadar bertukar kunjungan je la. Kalau ada chemistry, mesti lama-lama kenal gak.

    ReplyDelete
  3. kadang2 ikut emosi blogger nak reply ke tak. haha, kalau dia sedih, mesti frust gleee nak bercakap dgn org. hihi.

    ReplyDelete
  4. sape? sape? hehe..

    thniah terpilih.. =)

    ReplyDelete
  5. agreed. baik berkawan baik dengan semua orang. dan terima diri seadanya. we don't need others, we have ours :)

    ReplyDelete
  6. baru tahu ape maksud kerek secara tepat . haha :P

    ReplyDelete
  7. bergantung pada situasi....apapun mereka hak dan alasan masing2.

    ReplyDelete
  8. its depends dear..sometimes mmg ade yg sombong tak tunggu dia pemes..sometimes ade yg baik je..
    but have to admit that..kadang2 mybe diorang ade hal sendiri..bz ke apa..nak2 yang dh bekerja..:)

    ReplyDelete
  9. sy mmg ta hrp blogger otai ney bls komen sy .. eclas jelah komen blog depa ;)

    ReplyDelete
  10. First, kena tetapkan niat kenapa nak blogging, kalo niat ikhlas, dan saje saje nak blogging..semua akan okey..

    ReplyDelete
  11. kite takleh la judge orang..myb org tu tak perasan ke kan :)

    ReplyDelete
  12. haha.. opss tergelak pulak baca entri ni.. shera bnyk jumpa blogger kerek ni.. kkdg belom famous.. baru nak naik dh sombong.. malas nak layan.. memang tak ke blog die lg la jawab nyer..

    ReplyDelete
  13. kalau blogger da pemes mesti xde cbox
    haha.*ok.memandai je aku.
    dah,xpe.ramai lagiiiiii ada ok?
    :)

    ReplyDelete
  14. jln2 sini sambil jemput join my GA :) http://diagonallife.blogspot.com/2012/02/awesome-ga-by-sweetyb

    ReplyDelete
  15. jom la kita berblog secara sihat..hehehe
    itu la..mb kadang2 bloger tu bz...kadang2 kita pn bz smpai xsmpt nk menyapa org..ekkeke

    ReplyDelete
  16. em bg namee, blogging ni seronok bila ada interaction dengan blogger lain gak. :) kalau kita tulis blog tp hope org je baca kita..its unfair juga :)

    ReplyDelete
  17. blogger yg biasa2 ni pun ada jugak yg kerek. dah mcm xkasi kte jenguk blog die pulak ^^ em, tak pernah lg kte tegur blogger femes :D

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi