Wednesday, February 22, 2012

syarat2 tak masuk akal bile kapel

Assalammualaikum

   Hai! Terpikir nak buat entry ni. Especially for kapel hokeh. Oh sebelum tu nak citer, dapat kawan baru yang juge blogger mase kelas statistik lah. I didnt notice her & she did. Jom stalk blog beliau miss pika poka

   Maaf lah kalau entry ni buat anda2 semua sentap kan. Cume bagi pendapat aku kalau nak kapel sekali pun tak patut nak letak syarat2 nonsense macam ni. Baru kapel belom kau kawen lagi dah nak bersyarat2 bagai. Kadang2 boleh panggil syarat bodoh jugak.

  • wajib berpegangan
"bile kite dah kapel i wajib pegang tangan u sebab u i punye". See what? Aku tak cakap aku ni baik sangat. Aku pon remaje buat silap jugak. Dah cop dah kau punye sedangkan tak de ape2 ikatan pon lagi. Sure bagi aku tak salah kau nak cop pompuan tu sebagai hak kau tapi buat dengan care yang betul kalau nak cop anak orang tu. Kumpul duit masuk meminang. Time tu bile dah sah lebih dari tu kau boleh pegang.
  • report semua bende
Semua bende yang kau buat kene bagitau die. Oh! Sory to say bagi akulah sangat2 menyampah bile ade laki ke pompuan ke yang pakse2 pasangan die bagitau itu ini. Nak pegi sane nak pegi sini buat ape dengan sape semua bagitau. Dah macam reporter. Naseb baik tak tanye "pakai spender wane ape ari ni?"
  • tabur duit
Maaf aku cakap pasal ni. Belum kawen kau dah manjekan sangat2 pasangan kau. Nanti mule ngadu tak de duit lah itu ini. Bile dah declare kapel je "u,duet u untuk i sorang je tau. kite kan kapel". Berpadelah dalam menabur duit untuk awek pakwe semua nanti nyesal tak sudah.
  • no privacy
"kite dah kapel so i nak u citekan semua yang u buat yang u pakai pade i". Ape tu? At least kite nak jugak privacy untuk diri sendiri kan. Takkan almost all the time nak cite kan semua.

   Dats it. Ni pendapat & 3 dari itu dari pengalaman aku. Aku cukup tak suke bile kapel aku jenis nak control aku sangat. Bukan laki lagi pun nak control bagai. Tahu tak rimas? Even laki pon rimas weh kalau kau control die 24/7. Err. 

    Aku tak kate semua pendapat aku betul tapi korang pikirlah sendiri. Skang ni bile kapel je semua dah jadi macam "kawen". Alasan "kite kan dah kapel". Bile nak buat sesuatu bende tu pikir dulu. Dalam nak jage hubungan kite dengan pakwe makwe tu kene jugak tengok perkara2 yang diminta tu. Tak de lah semua yang buduh & tak masuk akal tu nak ikut jugak kan. 

motif : missing this budak :(

   Simply said just be urself when u're in crush. Jangan bile before kapel dulu prinsip lain tapi bile dah kapel habis hilang semua prinsip. Tak semestinye bile dah sayang semua kite kene turutkan. Nanti makan diri sendiri. K tata.

p/s : going to be too too bz with 8 tough subject for this sem. Pray for me & wish me being more & more strong to face it dear. Thanks!

11 comments:

  1. baik berkapel lepas kawen ;) lagiii best ^^

    ReplyDelete
  2. Bila berkapel, semuanya indah. Dah kawin, barulah berpijak di bumi nyata.huhu

    ReplyDelete
  3. sebab tu namee kata title couple tu buat hubungan tu rigid. so better berkawa tp masing2 tahu perasaan masing2 :)

    ReplyDelete
  4. hehe betul betul. mcm2 dah org kapel skrg kann

    ReplyDelete
  5. tak stuju lau dpt cmtu..rasa nak cepuk aje!!

    ReplyDelete
  6. Itu alasan je tu kak. Kelepasan berbuat sesuka hati. Haiyoo..

    P/s: Saya jumpa akak dalam bas petang tadi. Agagaga~

    ReplyDelete
  7. betul la tu..
    takkan semua bnde kte nk story kt dy..
    bru couple kalo da mcm gtu, lps kwen tah mcm mne..

    ReplyDelete
  8. bila kapel mcm kawen..bila dah kawen mula ckp " ni bkn mcm zaman2 kapel lg"..hehe....

    ca pon xsuka dikongkong!

    ReplyDelete
  9. pegang tangan => siyes rimas.. jalan sendiri².. memasing dh besar, jth bgn sendiri..

    report semua bnda => nonsense.. baik buat buku laporan je mcm tu..

    tabur duit => selalu tkr gnti.. bln ni turn u lanje, bln depan turn ai lanje. so klu clash, xla mengungkit..hahaha

    no privacy => mls kot nk citer semua.. len la klu dh kawen.. hahaha

    semua di atas cr akak kapel.. kejam x?? hahaha

    ReplyDelete
  10. bab no privacy tue plg taleh blahh kot . yg laen x logik jugakk nak2 wajib pgg tgn . btw , stuju 100% ngan entry nie ! :)

    ReplyDelete
  11. nasib baik aku tak buat syarat gile macam kat ats..haha

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi